party amsterdam

Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Amsterdam

Finn billige flybilletter til Amsterdam her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Den nederlandske hovedstaden Amsterdam er et populært turistmål for mange europeere, og et attraktivt reisemål spesielt for unge mennesker. Landets kontroversielle lover rundt hasj og byens mange «coffeeshops» – og ikke minst det berømte Red Light District og de aktivitetene som foregår der – er blant de assosiasjonene nordmenn oftest trekker til storbyen. Men Amsterdam kan by på så mye mer, og er tross byens noe slurvete rykte et sted du absolutt vil trives og føle deg trygg på.

Amsterdam har nesten 800 000 innbyggere, og er således en av de mindre hovedstedene i Europa. Byen har en ærverdig historie og en gammeldags stil, der moderne høybygg ligger tett med trange og intime gågater. Amsterdam befinner seg dessuten meget sentralt i forhold til Norge, og er et yndet reisemål for en langhelg. Og du er neppe den eneste som planlegger en reise dit – for årlig besøker over 11 millioner mennesker den nederlandske hovedstad!

Reise til Amsterdam

Reisen til Amsterdam tar kun knappe to timer med fly fra Oslo Lufthavn, og er dermed perfekt enten man ønsker å tilbringe lengre tid i byen eller bare for å komme seg bort en langhelg. Byens beliggenhet langs kysten gjør at vinteren er noe våt og kjedelig, slik at vi anbefaler et besøk når blomstringen begynner i april, eller når løvet begynner å falle i september. Man vil også kunne kose seg i Amsterdam på sommerstid, da temperaturene er noe tilsvarende den norske sommeren på Østlandet.

Myntenheten i Nederland er euro, og 1 euro tilsvarer i overkant av 8 norske kroner. Til tross for byens slurvete rykte med legalisert prostitusjon og cannabis, er det helt trygt å ferdes som turist her, og de fleste som besøker byen verken oppsøker eller tenker på de to nevnte tingene. Den største faren man blir utsatt for er lommetyveri eller svindel. Drikkevannet i Amsterdam holder dessuten svært høy kvalitet og kan drikkes fra springen uten problemer.

Overnatte og spise i Amsterdam

Det er svært mange turister som besøker Amsterdam i forhold til byens innbyggertall, og man vil derfor oppleve at mange hoteller er fullbooket i lengre perioder. Derfor kan man måtte ta til takke med et hotell av dårligere standard, eller velge en beliggenhet utenfor sentrum. Prisnivået er dessuten høyere enn mange andre europeiske hovedsteder, men igjen er kvaliteten på sentrumshotellene stort sett bra.

Nordmenn har neppe noe spesielt forhold til det nederlandske kjøkken, men det finnes nok av spisesteder. Restauranter finnes over hele byen, og spesielt i selve sentrum ligger det flust av spisesteder og hurtigmatkjeder. Det serveres mat fra alle verdens kjøkken, så man skulle enkelt finne noe som alle i reisefølget liker. Prisnivået er dessuten helt greit, og spesielt dersom man unngår de største turistplassene.

Severdigheter i Amsterdam

Vi har allerede vært inne på hvilke to attraksjoner Amsterdam er mest kjent for, men byen har så mye mer enn som så. Alt fra flotte kirker og landemerker til museer og attraksjoner.

amsterdam-madame-tussauds

kilde: Wikipedia Commons

Madame Tussauds

Har du enda ikke besøkt en av avdelingene til voksmuseet Madame Tussauds, så har Amsterdam en flott utstilling der man kan både beskue og knipse bilder av seg selv sammen med en rekke kjendiser. Museet ligger sentralt plassert, like ved Damplassen i Amsterdam.

van-gogh-museum-amsterdam

kilde: Wikipedia Commons

Vincent van Gogh-museet

Kunstinteresserte reiser ikke til Amsterdam uten å stikke innom Van Gogh-museet. Denne bygningen huser den største samlingen av kunstverkene hans i hele verden, med over 200 malerier og 550 skisser som aldri ble ferdigstilt. I tillegg kan man se mange av brevene som kunstneren skrev, samt utvalgte kunstverk fra hans venner og kollegaer.

kilde: Wikipedia Commons

Anne Franks hus

Huset til Anne Frank ligger sentralt i Amsterdam, og er åstedet for der den berømte kvinnen skrev sine beretninger i en dagbok under andre verdenskrig. Huset er svært populært for turister, og selv om det er knøtt lite overlevde Franks familie sammen med en annen her ei hele to år da de gjemte seg for nazistene. Den originale dagboken er dessuten utstilt her.

severdigheter i amsterdamVondelpark

Vondelpark er en stor og flott offentlig park i hjertet av Amsterdam med et mylder av stier. Parken er perfekt for en gåtur, eller en joggetur for de som vil trene litt når de er på tur. Her kan du få et deilig avbrekk fra storbyen med fine grøntområder, flotte dammer og fugleliv.

Jordaan amsterdamJordaan-bydelen

Jordaan-strøket i Amsterdam er et fantastisk flott område med fine kanaler og vakre bygninger. Her finner du forskjellige butikker som selger alt mulig, koselige serveringssteder og restauranter. Et perfekt område å bare vandre rundt i, eller bare for å sette seg ned å nyte noe godt å drikke og se på folkelivet. Jordaan er et rolig og fredelig område og et «must see» når man er i Amasterdam.

nemo-amsterdamNemo-museet

Dette er stedet du drar dersom du reiser til Amsterdam med barn – eller store voksne. Museet er nemlig å anse som et «teknisk museum», der utstillingen utfordrer intelligensen din og samtidig byr på mye kul lærdom.

Rijksmuseum-amsterdamRijksmuseum

Rijksmuseum er det mest attraktive museet i Amsterdam, og tiltrekker seg mer enn en millioner turister hvert eneste år. Det huser en vanvittig bra kolleksjon av malerier fra det 17nde århundret, som det berømte maleriet «The Night Watch» av Rembrandt og «Woman Reading a Letter» av Vermeer.