Europas fremste kulturbyer

severdigheter roma

Norge er et land med en innholdsrik historie, men som på langt nær kan måle seg med de fremste kulturbyene i Europa. Flere av de europeiske hovedstedene og storbyene har drøssevis av severdigheter, museer, utstillinger og turistattraksjoner som enhver kulturinteressert vil ønske å oppleve. Her skal vi komme med seks anbefalinger til Europas fremste kulturbyer.annonse

Roma, Firenze og Venezia

topp 10 severdigheter romaDet italienske samfunnet har i mange år vært kjent for sin kultur, som strekker seg mange hundre år tilbake. Roma er en av de mest populære turistbyene i Europa og verden for øvrig, som er en by med svært mye historie. Her kan man se det berømte Colosseum eller stå på St. Petersplassen foran Vatikanet. Roma er også en by med svært mange museer og kunstutstillinger, der flere av kontinentets mest berømte malere har sine mesterverk utstilt.

Videre så er både Venezia og Firenze to av de fremste kulturbyene i Europa. Førstnevnte er kjent for det faktum at det ikke finnes bilveier i byen, men kun elvekanaler og trange gågater. Her er det massevis av severdigheter for turister og kulturinteresserte, med godt bevarte bygninger og lignende. I Firenze finner man flere av kontinentets eldste kirker og palasser, som den dag i dag er godt bevart. Firenze er også en stor kunstby med massevis av utstillinger, og byen er blant annet hjem for Uffizi Gallery – anerkjent som et av de beste kunstmuseene i hele verden.

Gdansk

Den polske storbyen Gdansk er kjent som hele Polens kulturhovedstad, selv om den er langt mindre enn hovedstaden Warszawa. Selv om Gdansk ble lagt i totalruiner under andre verdenskrig, så har byen mange historiske minner. Samtidig er det svært omfattende utstillinger her fra den nevnte krigen, samtidig som man finner en god del kunstutstillinger og lignende museer her.

Riga

Riga er en av de vakreste byene i Europa, og er kjent for sin historierike kultur som reflekteres gjennom de mange godt bevarte bygningene og minnene fra flere hundre år tilbake. Det er svært mange historiske kirker og katedraler her, samt en god del museer som vil falle i smak for deg som liker kunst eller historie. Spesielt er det mange flotte utstillinger fra andre verdenskrig her, og Riga er generelt en by som passer perfekt for en innholdsrik langweekend.

Tallinn

tallinnDen estlandske hovedstaden Tallinn er for mange bare kjent som kulturhovedstaden i Europa, og følgelig en selvskreven by på denne oversikten. Byen har en lang og innholdsrik historie, der bydelen som på folkemunne omtales som «Gamlebyen» har de best bevarte minnene. Å spasere her oppleves som en reise tilbake i tid, med tradisjonelle markeder, katedraler og museer uansett hvor man snur seg.

Wien

Få byer i Europa kan måle seg med Wien når det kommer til kunst og kultur. Den har kanskje fremfor alt etablert seg som Europas musikkhovedstad, særlig når det kommer til klassisk musikk. Her kan du også nyte synet av fantastiske bygninger og overdådige slott. Byen huser også en rekke kjente og innholdsrike museer.

Istanbul

Den magiske byen Istanbul har en svært lang og variert historie som strekker seg tilbake flere tusen år. Det var blant annet hit de skandinaviske vikingene dro for å drive handel for over tusen år siden. I dag kan man faktisk finne runeskrift i Hagia Sofia etter en norsk viking som bedrev datidens grafitti med innskriften «Halvdan var her». Istanbul er ellers en smeltedigel mellom forskjellige kulturer og et sted hvor øst og vest møtes. Her finner du gamle festningsverk, basarer, minareter og andre historiske bygninger.