frankfurt

Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Frankfurt

Finn billige flybilletter til Frankfurt her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

For de fleste nordmenn er Frankfurt kjent for den internasjonale flyplassen, som er et knutepunkt for reisende fra alle verdens kontinenter. Byen er ei heller kjent som Tysklands fremste turistattraksjon, men stadig flere får opp øynene for den moderne storbyen. Her ligger gamle bydeler vegg i vegg med moderne skyskrapere, i det som har blitt en økonomisk viktig by for tyskerne. Men du som er historieinteressert vil uansett ha mye å oppleve i Frankfurt.

Med nesten 700 000 innbyggere er Frankfurt absolutt som en storby å regne. Frankfurt byr på mange populære gjøremål for turister, her finner du moderne skyskrapere blant gamle erverdige byggninger og moderne museer.

Reise til Frankfurt

Fra Oslo Lufthavn går det flere direkteflygninger til Frankfurt, og prisene på ruteflyene er dessuten svært overkommelige, noe som gjør byen ypperlig for en langhelg. Flyturen tar drøye to timer. Som kjent er myntenheten i Tyskland euro, og følgelig gjelder det også for Frankfurt. En euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner. Det er generelt billigere i Frankfurt enn i hovedstaden Berlin, og man vil oppleve både bespisning, drikking og overnatting som billigere enn i Norge, men på langt nær like billig som for eksempel Polen.

Det anses som trygt å ferdes i Frankfurt, i det som er en forholdsvis rolig by med mye kultur- og finansliv. Lommetyver er nok din største trussel her. Det anbefales for norske turister å kjøpe vann fra flaske, men drikkevannet fra springen kan drikkes.

Overnatte og spise i Frankfurt

Hotellene i Frankfurt blir ofte brukt til konferanser og for forretningsreisende, slik at standarden gjerne er deretter. Skal man bo billig og enkelt i byen er man nødt til å oppsøke turisthotellene, som ligger noe utenfor sentrum og i nærheten av sentralstasjonen. Det er uansett sjeldent vanskelig å skaffe seg en overnatting av noe høyere standard til en overkommelig pris.

Det tyske kjøkken er nok for nordmenn best kjent for sine pølser og bratwurster, og dersom du er glad i den slags – med god tilbehør – så vil du trives i Frankfurt. Byen har uansett massevis av restauranter i ulike prisklasser, som også har varierte menyer inspirert av alle verdens kjøkken. Du skal ikke gå sulten i Frankfurt!

Severdigheter i Frankfurt

Frankfurt har svært få turistattraksjoner som er verdenskjente, slik som London har sin Big Ben og New York har sin Central Park. Allikevel er det nok å finne på her, spesielt dersom du har et snev av interesse for enten historie eller kultur.

frankfurt-skyskraperMain Tower

Frankfurts desidert beste utsikt får du fra Main Tower, den aller største bygningen i Frankfurt, som strekker seg nesten 200 meter over bakkenivå. Det er svært høyt med tanke på byens «lille størrelse», og den øverste etasjen er åpen for turister.

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Naturhistorisk museum

Frankfurt er et eldorado for museumsgjengere, og et besøk på det naturhistoriske museet i Frankfurt (Senckenberg museum) vil være en hyggelig opplevelse for hele familien. Museet tar for seg en rekke ulike utstillinger med alt fra dyreriket – ikke bare i dag, men flere hundre og tusener av år tilbake.

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Det jødiske museet

De fleste kjenner til jødenes vanskelige historie i Tyskland, og man kan få et aldri så lite innblikk i denne ved å stikke innom det jødiske museet i Frankfurt. Det er spesielt jødenes situasjon og forfølgelse under andre verdenskrig som blir satt lys på, med det skrekkelige holocaust som hovedutstillingen. Absolutt verdt et besøk.

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Dyrehagen i Frankfurt

Du som reiser med barn vil garantert stikke innom dyrehagen i Frankfurt, men det kan også være interessant for voksne. Zooen er kanskje ikke like omfattende som den man får i London eller Berlin, men byr uansett på et hyggelig møte med eksotiske dyr fra flere verdensdeler.