Trykk her for å se anbefalte hotellrom i København

Finn billige flybilletter til København her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Med sine mange turistvennlige områder og attraksjoner, er Danmark et av de landene som nordmenn oftest besøker. København er ikke bare landets hovedstad, men også det mest populære reisemålet. Spredt utover et stort areal bor det her i overkant av 500 000 mennesker, i det som er en både vakker og livlig hovedstad. Byen kan by på alt fra gamle gågater til moderne kulturkvartaler, og ikke minst det verdenskjente tivoliet som ligger i selve hjertet av byen.

Kystbyen kan nås enkelt nås via både båt, fly, tog og bil. Byen bærer preg av dens beliggenhet langs kysten, noe som gjenspeiles i både bygninger, restauranter og museer. I sommerperioden kan man nyte et varmt klima og lekker uteservering, mens det ofte på våren og høsten kan blåse kaldt og vått innover kystlinjen. Men da står naturligvis utestedene i «øl-landet» klar til å ta deg imot! København er med sin korte reiseavstand fra Norge et perfekt reisemål for en weekendtur eller som en romantisk kjærestetur.

 

Reise til København

Du kjenner vel til uttrykket «Det er dejlig å være norsk i Danmark»? Det er ikke uten grunn – landet er kjent for sin turistvennlige innstilling og hyggelige service. Det finnes aktiviteter og severdigheter for alle aldersgrupper og interesseområder, og prisnivået vil generelt oppleves som hyggelig. Den danske kronen står noe sterkere enn den norske, og i skrivende stund tilsvarer 100 danske kroner nesten 110 norske. Men både bespisning, transport og drikkevarer er billigere enn i Norge, selv om forskjellene ikke er veldig store.

København er en forholdsvis trygg by å feriere i, men som ved alle hovedstadsbesøk bør man ta forholdsregler. Det innebærer at man er obs for lommetyver i områder der mange turister ferdes, samtidig som man ikke går alene i stille bakgater etter mørkets frembrudd. Å drikke vannet fra springen i København er helt trygt.

 

Overnatte og spise i København

København er en stor by målt i areal, og derfor kan det være lurt å søke etter hotell på nettet som ligger i nærheten av de attraksjonene dere ønsker å besøke. På denne måten unngår man mange utgifter til transport eller leiebil. De fleste hotellene i København ligger dog i sentrum av byen, og i nærheten av det meste som den danske hovedstaden har å by på. Selv om byen inntas av en mengde turister i sommerhalvåret er det sjeldent noe problem å finne seg ledig rom, men dersom man vil ha et godt utvalg bør man være tidlig ute med å bestille.

København har svært mange gode spisesteder, enten man ønsker et enklere måltid på et vertshus eller en penere middag på en luksuriøs restaurant. Det er ikke noe problem å finne spisesteder, og det serveres alt fra fersk fisk til kjøttretter og tilsvarende. De danske kokkene er kjente for å lage gode porsjoner med mat, og de fleste restaurantene har varierte menyer som skulle mette både store og små mager.

 

Severdigheter i København

Enten man reiser til København for opplevelsenes skyld eller for å utforske kulturelle aktiviteter, så har byen nok å stille opp med. Fra det velkjente tivoliet som har ligget i byens kjerne i over hundre år, til dyreparker og barnlige attraksjoner. København har mye å by på!

tivoli-kobenhavnTivoliet i København

Man drar ikke til København uten en tur innom det ærverdige Tivoliet, som ligger helt i sentrum av byen. Den eldste attraksjonen på tivoliet fylte nylig 100 år! Tivoli i København kan ikke sammenlignes med andre fornøyelsesparker, ettersom det er mer enn bare karuseller og sukkerspinn. Den tradisjonelle stilen med restauranter, musikk og morsomme boder gjør besøket moro for hele familien. Dessuten er det svært mange grøntområder på innsiden av parken, og et rikelig med fugleliv som får deg til å glemme storbyens nære tilknytning. Sett av minst en dag til et besøk i Tivoliet, spesielt om dere reiser med barn.

nyhavn beste severdigheter i københavnNyhavn

Nyhavn er et av de mest besøkte turiststedene i København, som med sin sentrale beliggenhet i nærheten av det moderne havneanlegget absolutt er et sted man vil stikke innom. Nyhavn er enkelt forklart et område med gamle bygninger og massevis av historie. De fargerike bygningene som går i ett med elvekanalen minner på mange måter om sentrumsbebyggelsen langs Nidelven i Trondheim, men mange vil nok mene at Københavns svar på dette er noe mektigere. I dette området er det mye historie, og blant annet bodde den danske forfatteren H.C. Andersen her i deler av sitt livsopphold. Et perfekt sted for en fottur langs kaikanten, der man både kan spise og drikke, se på kulturminnene og kanskje til og med veksle noen ord med noen danske sjømenn.

vor frelsers kirke i københavnVor Frelsers kirke

For den historieinteresserte har København også en del flotte kirker som man bør få med seg. Vor Frelsers kirke er den mest kjente, og den ligger i bydelen Christianshavn. Kirken ble bygget på slutten av 1600-tallet og er mest kjent for sitt unike spiralspir på utsiden, og for sin unike orgelfasade som fortsatt er godt bevart i dag tross sitt opphav fra 1698. For turister er det mulig å ta seg helt til topps i kirketårnet, som ruver hele 90 meter over bakken.

severdigheter københavn zooDyrepark og museum

Dyreinteresserte vil finne glede i to ulike turistattraksjoner i København. Det første er en zoologisk hage, som ligger i Frederiksberg. Dyreparken byr på ulike dyrearter fra hele verden, og har blant annet bygget en hel tropisk regnskog til turistenes fornøyelse. De har også en egen avdeling med dyr fra skandinaviske gårder, som passer godt for barn. Du som vil lese mer om både moderne og avdøde dyrearter kan også ta en tur innom Zoologisk museum. Her vil du finne utstillinger og utstoppinger av alt fra dinosaurer til dyr som enda lever i dag.

København Guinness World of Records Museum

kilde: wikimedia commons

Museer for barn og nysgjerrigperer

København kan også by på et par mer underholdende museer, som kanskje spesielt passer for de yngste. Først ut er Guinness World of Record Museum, som byr på en underholdende reise i de mange verdensrekordene som er satt. Deretter kan man også ta turen innom Ripley’s Believe It or Not Museum, som inneholder «alt mulig rart». For eksempel en statue av verdens høyeste mann – og ting som er langt rarere enn som så. Verdt et besøk!

rosenborg slott københavnRosenborg slott

Den kulturinteresserte er nødt til å få med seg Rosenborg slott, som faktisk ble bygget for å være sommerboligen til den danske kongen Christian IV. Det ble reist på starten av 1600-tallet, men holder seg svært godt. Det ligger like utenfor sentrum av København i svært frodige grøntområder.


christianborg slott i københavnChristiansborg Slott

Christiansborg Slott er den andre severdigheten man bør få med seg akkurat når det kommer til slott og København. Det ligger på den lille øyen Slottsholmen, for øvrig midt i hjertet av hovedstaden, omringet av elvekanaler. Danmark har en av de eldste monarkiene i verden, og derfor behøver vi kanskje ikke fortelle at det ligger mye historie både på øyen og i slottet generelt. Spesielt med dette slottet er at det huser det danske parlamentet, det er kontoret for den danske statsministeren og det er med andre ord sentrum for den utøvende makten i Danmark. På slottet bor også den danske dronningen, så i tillegg til å være en nydelig besøkelse for øyet, så kan man også risikere å støte på noen kjente personligheter dersom man besøker Slottsholmen.

severdigheter københavnDen lille havfrue

Når man først befinner seg i København, så må man sette av noen minutter til å se Den lille havfrue. Det er en verdenskjent skulptur, basert på havfruen fra H.C. Andersens eventyr. Den står ved havnen i hovedstaden og er verdt et fotografi eller to.