Kuala Lumpur

storbyferie i kuala lumpur

Kuala Lumpur er hovedstaden i det sørasiatiske landet Malaysia, og byen ligger med en nær tilknytning til den sørvestlige kystlinjen av landet. Den ligger på den delen av Malaysia som er tilknyttet fastlandet. Malaysia er kjent for sitt tropiske klima, og beliggenheten til Kuala Lumpur gjør at det året rundt er en snittemperatur på 25 grader eller mer. Fra oktober til mars regner det ofte og mye, mens det i sommermånedene kan gå mange uker uten nedbør.

Malaysia og Kuala Lumpur har vokst frem som en enorm turistattraksjon de seneste årene. I skrivende stund er landet rangert som det niende best besøkte turistlandet i verden, med over 25 millioner turister årlig. Dessuten bor det i overkant av 1,6 millioner mennesker i Kuala Lumpur, så man kan ikke forvente en stille og fredelig ferie her.

Anbefalte hotell i Kuala Lumpur

  • W Kuala LumpurFantastisk stilig og moderne hotell med meget høy standard. Fra bassengområdet har du en nydelig utsikt over til Petronas Twin Towers. Rett og slett et fantastisk flott hotell med særdeles gode tilbakemeldinger.

 

  • Grand Hyatt Kuala Lumpur – Særdeles bra hotell med perfekt plassering i sentrum av Kuala Lumpur. Her har du kort vei til det meste av interesse.
    Hotellet har også meget gode fasiliteter, som eget badebasseng, spa og treningssenter.

 

 

annonselenker

Reise til Kuala Lumpur

Du kan ikke reise så mye lenger enn til Kuala Lumpur, som så godt som befinner seg på andre siden av kloden. Det går følgelig ikke direktefly fra Oslo, men via en av de europeiske hovedstedene så kan man klare seg med kun ett flybytte. Det er også mulig å fly direkte til Thailand og Bangkok fra Oslo, for å deretter ta en kort flytur til Kuala Lumpur. Den offisielle valutaen i Malaysia er malaysisk ringgit, og én MYR tilsvarer like i overkant av 2 norske kroner.

Prisnivået i Malaysia vil for nordmenn oppleves som svært billig. Det er svært mange kvalitetsprodukter her, og man kan shoppe seg «gal» til priser på rundt 50-60 prosent av norske priser. Som turist vil man oppleve Kuala Lumpur som en trivelig storby, men man bør naturligvis være obs på lommetyver og lignende. Malaysia er et muslimsk land, og følgelig gjelder det å tenke på kulturforskjellene. Det anbefales ikke å drikke vannet fra springen.

Finn billige pakketurer til Kuala Lumpur her

annonse

Ting å gjøre i Kuala Lumpur

annonse

Overnatte og spise i Kuala Lumpur

Overnatting i Kuala Lumpur er svært billig. Det finnes en hel haug med turisthoteller, spesielt rundt byens sentralbanestasjon. Her kan man overnatte for 100 kroner/natten, med forholdsvis enkel standard. Spytter man inn rundt tusen norske kroner natten så kan man få et skikkelig luksuriøst opphold med minimum fem stjerner.

Asiatisk mat står for noen av de mest eksotiske matrettene her i verden, og det malaysiske kjøkken har definitivt mye å bidra med. Her kan du spise alt fra kinesisk til indisk eller amerikansk fast-food, men vi anbefaler naturligvis å prøve deg på en lokal restaurant. Husk bare at malaysierne gjerne ikke sparer på krydret og chilien, så det kan være lurt å spesifisere det dersom du ikke tåler alt for sterk mat. Hva enn du gjør – ikke bestill noe som er «madras»!

Severdigheter i Kuala Lumpur

Kuala Lumpur har vokst seg frem til å bli en moderne storby med god økonomi, og følgelig ligner Kuala Lumpur stadig mer på de vestlige storbyene. Det er mange gode shopping- og underholdningstilbud her, samt en del typiske turistattraksjoner.

petronas twin towers i kuala lumpurPetronas Towers og KL Tower

Det mest kjente landemerket i Kuala Lumpur er de to tvillingtårnene Petronas Tower. Frem til 2004 hadde de status som verdens høyeste bygninger, med sine 403 meter over bakken. En glassgang kobler de to tårnene sammen på midten, og turister kan her spasere for å nyte utsikten. Enda bedre utsikt får du fra KL Tower, som er byens TV-tårn. På 335 meter har man her et utkikkspunkt som byr på byens desidert beste utsikt.

severdigheter i kuala lumpurDataran Merdeka

Dataran Merdeka betyr direkte oversatt «Uavhengighetsplassen». Det er en gigantisk grønn slette midt i sentrum av byen, og det ligger foran den berømte bygningen Sultan Abdul Samad – som er slottet til en gammel malaysisk sultan. Begge disse bør oppleves, ettersom det er et nokså spesielt skue midt i sentrum av storbyen.

reise til kuala lumpur«Det gylne triangel»

Området i sentrum der de fleste turister ferdes kalles bare for det gylne triangel, ettersom det på kartet kan begrenses til et slikt område. Det er nemlig her de mest luksuriøse hotellene ligger, sammen med store kjøpesentre og lekre utesteder. Generelt så er det meste av underholdningstilbudet i dette området, og følgelig er det svært attraktivt for turister.

chinatown i kuala lumpurChinatown

Ingen fullverdig by uten Chinatown! Den kinesiske bydelen av Kuala Lumpur skiller seg virkelig ut, og det er en fargerik bydel som nærmest gir deg følelsen av å være i Kina. Her er det mye kultur, historie og spennende opplevelser.

aquria klccAkvarium og fuglepark

Vil man gjøre noe utenom det vanlige, så kan et besøk i akvariet (Aquaria KLCC) anbefales. Det er et omfattende anlegg med moderne fasiliteter, som virkelig vil gi deg et nytt syn på livet under vann. Vurder også en tur innom fugleparken KL Bird Park, som er hjem for over 3000 fugler og 200 ulike fuglearter fra hele verden.