Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Lisboa

Finn billige flybilletter til Lisboa her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Den historiske kystbyen Lisboa, som er hovedstaden i Portugal, har spilt en viktig rolle gjennom mange tidsepoker. Byen er fortsatt landets viktigste, og dens sentrale beliggenhet ved kysten og utløpet av den portugisiske elven Tejo gjør at den fortsatt er sentral. I moderne tid har dessuten svært mange turister fått øynene opp for Lisboa, som kombinerer et varmt klima med shopping, bespisning og en hel haug med severdigheter.

I Lisboa bor det over 600 000 mennesker, og byen anses som en voksende storby. Byen er populær på grunn av de varme temperaturene i sommermånedene (opp mot 30 grader i juni-juli), og turistsesongen varer allerede fra tidlig på våren til sent på høsten. Til Lisboa reiser man enten man vil oppsøke de mange historiske kulturminnene, eller kombinere dette med en badeferie på de mange strendene. Over 13 millioner turister besøker Portugal hvert eneste år, og da er Lisboa hovedmålet for mange.

Reise til Lisboa

Å komme seg til Lisboa fra Oslo Lufthavn er sjeldent noe problem, uansett årstid. Det går flere daglige flygninger, og spesielt i sommerhalvåret er flyselskapet Norwegian aktive. Flyturen tar i overkant av fire timer, så dersom man først skal besøke Lisboa, bør man sette av minst en uke. Portugal er medlem av EU, og euro er den offisielle valutaen i landet. En euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner.

Prisnivået i Lisboa er dessuten en del lavere enn i en del andre europeiske hovedsteder, noe som betyr at du både kan spise og bo billig, og ikke minst shoppe for en rimelig penge. Lisboa og Portugal generelt anses som et trygt reisemål, men som i alle hovedsteder er man nødt til å være obs på lommetyver og svindlere i de mest utsatte turistområdene. Portugiserne er for øvrig et svært gjestfritt folkeslag, og du vil kunne stole på de fleste du møter på. Å drikke vannet fra springen anbefales ikke, men det kan trygt brukes til pussing av tenner.

Overnatte og spise i Lisboa

De fleste hotellene i Lisboa ligger sentralt til, og mange store hotellkjeder er etablerte i sentrum av byen. Byen er sjeldent fullbooket, med mindre det skjer noen store arrangementer der, og det finnes svært rimelige hoteller med priser på ned mot 200 kroner natten, eller hoteller med langt mer luksuriøs standard og dermed høyere priser.

Det portugisiske kjøkken har mange matretter som minner om det spanske, og dersom man ønsker å spise noe lokal mat her, så er bacalao det eneste riktige å spise. Portugiserne har også mange gode retter bestående av både kylling og gris, og de er eksperter på godt tilbehør. De lokale restaurantene har dessuten et lavere prisnivå enn de flottere hotellrestaurantene, og bør oppsøkes for å oppleve det autentiske portugisiske.

Severdigheter i Lisboa

Lisboa har en hel haug med historiske severdigheter, og er et eldorado for kulturinteresserte. Det kan by på alt fra historiske bygninger til moderne museer, med elementer fra alle tidsepokene som hovedstaden har vært igjennom.

St. George’s Castle

For deg som liker de historiske borgene fra middelalderen, så vil et besøk til St. George’s Castle være selvskrevent. Det svært godt bevarte fortet byr på en reise tilbake i tid, der man på innsiden kan besøke et arkeologisk museum og nyte en flott utsikt over bydelen Alfama – den delen av Lisboa som ligner mest på en typisk by fra middelalderen.

jeronimo-lisboaJeronimosklosteret

Et besøk til klosteret til Jeronimos er nærmest selvskrevent når man befinner seg i Lisboa, og det er den mest besøkte turistattraksjonen i byen. Her ligger den berømte eventyreren Vasco da Gama begravd, og selve kirkekonstruksjonen ble bygd så tidlig som på 1500-tallet. Hele komplekset er et av de vakreste i verden, og må besøkes!

belem-tower-lisboaBelem Tower

Også tårnet i Belem er et av de større kulturminnene i Portugal. Det blir sett på som et ikon for byen, og også denne konstruksjonen ble reist på 1500-tallet. Belem-tårnet er dessuten oppført på UNESCOs liste over verdens kulturarver.

bro-lisboaParque Das Nacoes

Like utenfor selve sentrum av Lisboa, og i nær tilknytning til vannet, ligger byens største park. Den kombinerer historiske bygninger med svært moderne byggverk, og er et fint sted å nyte utsikten utover sjøen på. Dessuten kan man beskue Europas lengste bro herfra, eller stikke innom det nærliggende akvariet.

kilde: wikimedia commons

kilde: wikimedia commons

Berardo-museet

Berardo Museum er et noe unikt museum, som har gratis inngang for både turister og innbyggere. Det er en lokal rikmann som står bak prosjektet, der han har samlet moderne kunstverk fra kjente kunstnere som Andy Warhol, Picasso og Dali – for å ha nevnt noen. Midt i blinken for den kunstinteresserte!