Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Milano

Finn billige flybilletter til Milano her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Milano er kanskje ikke den største turistmagneten i Italia, men er uansett en by som har mange severdigheter og opplevelser. Byen ligger helt nord i landet, og er med over 1,3 millioner innbyggere den største innlandsbyen i det nordlige Italia. For turister et byen blant annet kjent for sin enorme mengde motebutikker og moteshow, så dersom du ønsker å dra på en alle tiders shoppingferie i Europa, så finnes det neppe noe bedre reisemål enn Milano.

Storbyen Milano strekker seg over et svært område, og mange velger derfor å benytte seg av leiebil for en optimal ferie. Severdigheter og attraksjoner ligger godt spredt med store avstander imellom, slik at man bør sette av god tid til en ferie her dersom man vil oppleve alt den italienske byen har å tilby.

Reise til Milano

Milano er et forholdsvis varmt sted å oppholde seg om sommeren, og anbefalt reisetid er i perioden mai til september. Da kan man få gode temperaturer, noe de fleste nordmenn er interessert i når man reiser utenlands. Det går ikke alt for mange direktefly til Milano, men i sommerhalvåret er det mulig å komme seg dit uten å mellomlande. Som medlem av EU så praktiserer Italia og følgelig også Milano euro som offisiell valuta. En euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner.

Prisnivået i Milano er varierende. Midt i sentrum kan det oppleves som noe dyrt å både overnatte, spise og definitivt shoppe. Med alle verdens motemerker vegg i vegg skrus ikke prisen akkurat ned. Allikevel er prisnivået i Milano generelt lavere enn i Norge. Det anses som sikkert for norske turister å reise til Milano, men man bør være obs på lommetyveri. Drikkevannet fra springen anbefales ikke til annet enn pussing av tenner.

Overnatte og spise i Milano

Italiensk mat bør være kjent for de fleste, med alt fra spagetti, pasta og kjøttboller til den velkjente italienske pizzaen. Du finner naturligvis massevis av slike restauranter i Italia, som er ekstremt stolte av maten sin. Husk også å kjøpe deg en ekte, italiensk iskrem på torget i gamlebyen. Milano florerer også av restauranter med kjøkken fra andre land, og det ligger en del asiatiske restauranter her.

Å finne hotell i Milano er sjeldent noe problem, men de ligger på alle kanter av byen, og derfor er prisnivået svært varierende. Generelt vil det oppleves som dyrt å overnatte sentralt i byen, men det kan være lurt å finne ut hvor de fleste severdighetene befinner seg, slik at man skaffer seg et hotell i nærheten og sparer penger på transport. Leiebil er for øvrig en god idé når man besøker Milano, men det kan være hektisk i sentrum.

Severdigheter i Milano

Milano er en historisk viktig by med mange minner og bygg som er flere hundre år gammel, men også et motemekka av en moderne shoppingby. Du skal ikke se bort fra at du ser mange kjendiser på ferie her som svir kortet sitt i designerbutikkene som ligger sentralt – men byen har mer å by på enn som så.

katedralen-i-milanoKatedralen i Milano

Den største turistattraksjonen i Milano er byens største og mest berømte katedral – Il Duomo. Den har stått siden slutten av 1300-tallet og er et gigantisk og mesterfullt byggverk, som faktisk er en av verdens største kirker. Med over 3000 statuer er det nok av dekor her, og det er et menneskelig byggverk du må få med deg.

san-siro-stadionFotballkamp på San Siro

Milano er hjemby for ikke bare ett – men to verdenskjente fotballag. De fleste kjenner dem som AC Milan og Inter Milan, men det alle ikke er klar over er at de deler samme hjemmebane. Den heter San Siro og rommer 80 000 tilskuere, og det å se en fotballkamp her er en opplevelse for livet. Kanskje er du heldig og får tak i billetter til rivaloppgjøret mellom de to lagene – da kan du se frem til en fantastisk kveld.

Nattverden av Leonardo da Vinci

Det berømte maleriet til Leonardo da Vinci som tar for seg Jesus’ siste måltid med disiplene er hans kanskje mest berømte mesterverk, og det står utstilt i Santa Maria-klosteret. Det er over åtte meter bredt og fire meter høyt!

severdigheter milanoGalleria Vittorio Emanuele II

Du trodde kanskje dette var et kunstmuseum? Men nei da, Galleria Vittorio Emanuele II er faktisk et av verdens eldste kjøpesentre. Det ligger midt i sentrum av Milano og strekker seg over fire etasjer, og har butikker og restauranter i alle prisklasser.

sforza-castle-milanoSforza Castle

Dette er selve slottet i Milano, og en severdighet du ikke vil gå glipp av. Det ble reist på 1500-tallet og har i mange år vært et av de største fortene i Europa. Nå duger det mest som turistattraksjon, men det er helt klart et mektig byggverk man har med å gjøre.