topp 10 severdigheter paris

Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Paris

Finn billige flybilletter til Paris her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Hvis man skal på en romantisk utenlandsreise, hvor setter man da kursen? Fasitsvaret på dette spørsmålet er for mange Paris. Den franske hovedstaden har i flere århundrer blitt omtalt som hele verdens romantiske hovedstad, som med sin innbydende stil og hyggelige befolkning er et yndet turistmål for turister fra hele verden. Hvert eneste år reiser flere titalls tusener nordmenn hit, for å oppleve god mat, kunst, pleie kjærligheten, museer og ikke minst severdigheter som Eifeltårnet.

Den franske hovedstad er en av de største i Europa, og med sine 2,2 millioner innbyggere kan man trygt anta at man får storbyfølelsen av Paris. Hit reiser man best om sommeren for å nyte det varme klimaet, men også om høsten viser byen seg fra sin beste side, spesielt da siden den største turiststrømmen da har stoppet. Paris kan by på alt fra kjente severdigheter som Eiffeltårnet og Notre-Dame til kunstmuseer og romantiske opplevelser. Perfekt for parreisende, men også for familier!

Reise til Paris

Befolkningen i Paris er godt kjent med turister, og det går daglige flygninger fra Oslo Lufthavn med ulike flyselskaper. Flyturen tar omtrent to og en halv time, og bestiller man i god tid vil man kunne skaffe seg svært billige flybilletter. Enkelte turoperatører selger også pakkereiser til Paris. Når man først ankommer Frankrike og hovedstaden, så vil man oppleve at prisnivået gjenspeiler det faktum at byen er en av de største turistbyene på hele kloden. Befinner man seg i nærheten av de mest populære turistattraksjonene, så må man regne med å måtte punge ut for både det ene og det andre.

Myntenheten i Frankrike er euro, og i skrivende stund tilsvarer 1 euro omtrent 9 norske kroner. For en øl på en restaurant må du regne med å betale rundt 5 euro (45 kroner), mens et enklere middagsmåltid koster rundt 150 kroner. Det anses som trygt å feriere i Paris, men det forekommer tilfeller av gjengkriminalitet og lommetyverier. Det er spesielt sistnevnte man bør være observant for som turist, ettersom de største turistattraksjonene tiltrekker seg en del kriminelle. Når det kommer til drikkevannet i Paris så er det trygt å drikke vannet fra springen, men det anbefales å unngå det til annet enn tannpuss.

Overnatte og spise i Paris

Paris har svært mange steder for overnatting, og du vil ikke ha noe problem med å finne et hotell som matcher din prisklasse. Hotellene ligger spredt utover hele byen, men man bør naturligvis være ute i god tid dersom man ønsker å finne ledig rom i de mest populære turistområdene. Dessuten vil man kunne få en bedre pris om man bestiller i god tid, eller utenfor turistsesongen.

Det franske kjøkken er kjent for å lage god mat, og i en storby som Paris er det ikke noe problem å ordne seg et godt måltid. Her kan man spise alt fra østers og snegler til eksklusiv iskrem og kjøttretter. Det florerer av restauranter i turistområdene, og de har svært varierte menyer med retter fra aller verdens kjøkkener. Byen er også kjent for sine mange eksklusive restauranter, der mange er omtalt i den berømte Michelin-guiden. Vil man spise billig anbefaler vi at man oppsøker et av de mange vertshusene som befinner seg i byen.

Severdigheter i Paris

Den franske hovedstaden er et eldorado for kultur- og historieinteresserte, samtidig som det er mye interessant å se her. Vi skal nå se nærmere på alt fra de mest opplagte turistattraksjonene til mer skjulte perler.

parisNotre-Dame

Den berømte katedralen Notre-Dame bør være velkjent for de fleste nordmenn, og er en av «must-see» turistattraksjoner i Paris. Siden den første steinen ble lagt av pave Alexander den tredje i 1163, tok det nærmere 170 år før katedralen var ferdig. Den ble nesten ødelagt under revolusjonen i Frankrike, men ble gjenreist og rekonstruert på midten av 1800-tallet. Et helt unikt byggverk som bør besøkes.

severdigheter parisMusee du Louvre

Du drar naturligvis ikke til Paris uten å stikke innom «hele verdens» Mona Lisa. Det er kanskje verdens mest kjente maleri, som ble portrettert av Leonardo da Vinci på 1700-tallet. I tillegg finnes det svært mye annen kjent kunst på Musee do Louvre, som byr på nærmere 35 000 forskjellige kunstverk. Til og med selve bygningen er et kunstverk i seg selv – det ble reist så langt tilbake som i 1190, før det ble erstattet med det nåværende bygget under renessansen.

eiffel tårnet parisEiffeltårnet

Eiffeltårnet skulle vel ikke behøve noen nærmere introduksjon? Tårnet er selveste symbolet på Paris, og mennesker fra hele verden har reist hit for å ta turen opp i tårnet helt siden 1889. Tårnet strekker seg hele 312 meter over bakken, og var den høyeste bygningen i verden inntil New York reiste opp Empire State Building i 1931.

Sainte Chapelle parisSainte-Chapelle kirken

Sainte-Chapelle er en utrolig flott kirke som av mange regnes som den fineste kirken i Paris. Den er vakkert utsmykket med dekorerte vegger og utrolig forseggjorte glassmalerier. Kirken ble reist når Ludvig IX satt ved makten i årene mellom 1242 til 1248.

sacre coeur parisSacre-Coeur

Nok et kjent byggverk i Paris. Sacre-Coeur er en gigantisk katedral, som er bygget på byens høyeste punkt. Det tok hele 46 år å bygge den, og det stod ferdig først i 1923 som et minne til de franske soldatene som ble drept under borgerkrigen i 1870 til 1871.

triumfbuen parisArc de Triomphe 

Den berømte Triumfbuen er også et selvskrevet besøk når man er i Paris. Monumentet ligger på en stor, åpen plass i Paris og ble bygd for å feire Napoleon da han regjerte som keiser i Frankrike. Bygningen er femti meter høy, og det er mulig for turister å komme seg til øverste etasje for å nyte en vanvittig utsikt over den franske hovedstaden.

Pont Alexandre III parisPont Alexandre III

En spasertur langs elven Seinen som renner gjennom Paris er et «must», og da passer det perfekt å gå over Pont Alexandre III broen som forbinder Invalideplassen med Champs-Élysées. Broen er et vakkert skue og den ble bygget i sammenheng med verdensutstillingen i år 1900. Den ble bygget som et symbol mellom vennskapet mellom Russland og Frankrike og er oppkalt etter tsaren Aleksander den tredje.