praha

Trykk her for å se anbefalte hotellrom i Praha

Finn billige flybilletter til Praha her

Oversikt over pakketurer inkludert fly og hotell

/sponsede lenker

Å reise til Praha, er som å reise tilbake i tid. Den østeuropeiske byen har en svært godt bevart by-stil som stammer fra flere forskjellige tidsepoker, men mest fra renessansen og barokken. Praha er Tsjekkias hovedstad, og har den seneste tiden vokst frem som et av de virkelig store reisemålene i Europa. Foruten om de mange og eksklusive severdighetene, så er Tsjekkia et forholdsvis billig land å feriere i for nordmenn, noe som også har økt byens popularitet som reisemål.

I Europeisk målestokk er hovedstaden relativt stor, med over 1,2 millioner innbyggere. I sommerhalvåret kan man dessuten legge til nesten to millioner turister, som kommer for å se de ærverdige bygningene, slottene, kirkene, eller bare for å kose seg i de koselige gatene. Byen besøkes egentlig når som helst på året, men helst som våren, sommeren eller høsten, da gradestokken strekker seg oppover. Praha er også en perfekt destinasjon for en romantisk weekendtur, med eventyrlige gater og romantiske restauranter!

Reise til Praha

De to norske flyselskapene SAS og Norwegian har store deler av året direkteflygninger til Praha, og reisen fra Oslo Lufthavn tar knappe to timer. Praha er dessuten et av de europeiske reisemålene du kan fly til svært billig, spesielt dersom dere reiser på en ukedag. Myntenheten i Tsjekkia er Koruna, og 100 koruna tilsvarer nesten 30 norske kroner. Generelt er prisnivået i Praha meget lavt i forhold til norske priser, og en typisk Big Mac-meny på McDonalds koster kun rundt 100 CZK.

Praha er dessuten en av de tryggere, europeiske hovedstedene å reise til. Byen er forholdsvis rolig til tross for det høye innbyggertallet, og den største faren man kan bli utsatt for er lommetyveri. Vern derfor godt om verdisaker når dere befinner dere på turiststedene. Drikkevann fra springen anbefales ikke, men kan brukes til tannpuss.

Overnatte og spise i Praha

Overnatting i Praha er sjeldent problem, selv om de mest attraktive hotellene gjerne er fullbooket i flere uker i de mest populære turistmånedene. Det er uansett ikke vanskelig å finne et rimelig hotell, men da er som regel standarden som så, eller beliggenheten relativt usentral. De fleste turistattraksjonene ligger sentralt og mot gamlebyen, så det er her man helst vil bo dersom man vil unngå mye bruk av kollektivtransport.

Det tsjekkiske kjøkken kan by på svært mye forskjellig. Tradisjonelle matretter består ofte av svinekjøtt, med varierende tilbehør. De fleste restaurantene har uansett internasjonalisert seg, slik at man får typisk mat fra både Spania, Tyrkia, Italia og andre land her. Dessuten er det svært billig å både spise og drikke i Praha, spesielt dersom du oppsøker restauranter eller utesteder litt utenfor selve sentrumskjernen og gamlebyen.

Severdigheter i Praha

Praha har et historisk sus over og byen har svært mange severdigheter, og spesielt da i form av gamle bygninger og kirker. Det er heller ikke umulig at man finner noen aktiviteter som er morsomme for de aller minste.

severdigheter prahaDet dansende huset

Praha er kanskje mest kjent for sine historiske bygninger, men har også moderne arkitektkunst å by på. Det dansende huset i sentrum av byen er såpass spesielt at det får det skjeve tårnet i Pisa til å virke pinglete. Om du ikke bare ønsker å fotografere bygningen, så kan du også nyte et måltid i restauranten som befinner seg i syvende etasje.

praha2Sentrum av gamlebyen

Bydelen som oftest bare omtales som Gamlebyen er stedet der de fleste turister velger å innlosjere seg. Det er her historien til byen vises best, og de fleste attraksjonene ligger i gangavstand. Her kan man se flere forskjellige tidsepoker møtes, med bygninger både fra barokken, renessansen og den gotiske tidsalderen.

prahaKarlsbroen

Karlsbroen er en av de mest berømte attraksjonene i Praha. Den er over 600 år gammel, og ble reist så langt tilbake som i 1357. Byen er som regel alltid full av turister, så dersom man vil unngå de store folkemengdene bør man komme tidlig på morgenen.

praha slottSlottet i Praha

Den største og flotteste severdigheten i Praha er slottet (Prague Castle). Det ligger på byens høyeste punkt og vokter over byen. Det er et enormt byggverk bestående av flere kirker, katedraler, vakttårn og parker. Om kvelden blir det godt opplyst og er et fantastisk byggverk som vitner om hva mennesket fikk til for flere hundre år siden.

st vitus katedralen i prahaSt Vitus-katedralen

Et annet majestetisk byggverk i Praha, er katedralen St Vitus. Den stod ferdig på midten av 1300-tallet, og er bygd i gotisk stil. Den enorme kirken er svært godt bevart, og man kan som turist både besøke innsiden og nyte utsikten fra toppen av kirketårnet.