Angers

inneholder annonselenker

angers

Angers er en av Frankrikes mange, fascinerende hemmeligheter. Byen har en vakker og pittoresk gamleby dominert av et eventyrlig middelalderslott. Sammen med den nærliggende Loir-dalen, gjør dette Angers til et veldig attraktivt reisemål for en storbyferie.

Angers er hovedstad i provinsen Anjou og herfra stammer den berømte Plantagenet-slekten. Dette er slekten som avfødte de britiske kongehusene Lancaster og York. Plantagenet-slekten satt på den engelske tronen fra 1154 og frem til Richard III død i 1485.

Angers dominerende landemerke er middelalderslottet Château d’Angers. Slottet ble påbegynt av Plantagenet-slektens forfedre, Grevene av Anjou, på slutten av 900-tallet. I dag fungerer slottet som et av byens mange museer, og inneholder blant annet den verdenskjente Apokalypse-billedveven.

 

Anbefalte hotell i Angers

Angers har cirka 200 000 innbyggere og et godt og variert tilbud på hoteller og overnattingssteder. Byen er størst på den sør-østre bredden av elven Maine og her ligger også de fleste hotellene. Angers har både de store hotellkjedene, som Best Western og Ibis, samt mange mindre, koselige familiehotell.

Vi anbefaler å bo sentralt i byen da det finnes mange rolige, koselige gater. Tilbudet er stort og har god bredde i prisklasser. 

 

Hotel du Mail

Hotel du Mail er et nydelig hotell rett i hjertet av Angers. Kommer du til Angers med bil, så kan hotellet tilby deg parkering på hotellets område.

Fra hotellet bruker du bare noen få minutter å gå til hovedgaten, samtidig som hotellet ligger i et rolig område.

Selve bygningen er nydelig i seg selv, og rommene holder også en svært god standard. Personalet er dessuten veldig gjestfrie og de får mye skryt fra gjester som har bodd på hotellet tidligere.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Novotel Angers Centre Gare

Novotel Angers Centre Gare ligger en ti minutters gåtur unna selve bysentrum i Angers, og er således et perfekt hotell for deg som kommer med bil. 

Hotellet har totalt 86 gjesterom, som aller holder høy standard. Her får du dessuten god plass til medbragt garasje. 

Dette er et forholdsvis sentralt hotell som holder god standard, og som dessuten er et billig hotellvalg i Angers.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hôtel 21 Foch

Ønsker du å bo midt i sentrum når du besøker Angers, så er dette hotellet et godt alternativ.

Her bor du nært byens restauranter og barer, og du har dessuten kort vei til severdighetene.

Hotellrommene er stilig innredet, er romslige og holder en god standard. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Slik reiser du til Angers

Vil vi fly hele veien må vi via Paris, men det er bare Air France som flyr direkte fra Paris til Angers. Av den grunn vil hele reiser ta minst 7 til 8 timer. En bedre løsning er fly til Paris og deretter ta tog videre. Det er hyppige forbindelser og turen tar kun fra 1,5 til 2 timer.

 

Kulturbyen Angers

Med sin historie, sine museer og universiteter, er Angers en utpreget kulturby. Byen, og regionen, har hatt stor innflytelse på både fransk og europeisk historie, noe Angers fortsatt bærer preg av. Angers er et økonomisk sentrum i Vest-Frankrike og ikke overraskende er turisme en stor del av byens økonomi.

slottet i angers

Naturen i regionen spiller også en stor rolle for det høye antallet besøkende som finner veien hit. Den kjente elven Loire flyter her stille på sin vei til Atlanterhavet og har gitt regionen sitt navn; Pays de la Loire. Langs elven ligger staselige slott og sjarmerende landsbyer som perler på en snor.

 

Behagelig klima

Med sitt maritime klima er Anger og Pays de la Loire behagelig temperert på sommeren. Gjennomsnittstemperaturen i Juli og August ligger på 25 grader celsius, noe som er perfekt for sykkelturer og andre uteaktiviteter.

Pays de la Loire kan tilby et aktivt og spennende utendørsliv for alle aldersgrupper. Sykkel- og fotturer i sceniske landskap, hesteridning eller parkbesøk er bare noen av de populære aktivitetene. En tur ut til den vakre kysten er dessuten også å anbefale.

 

Se regionen fra hesteryggen

Hestesport er stort i Anjou-regionen og det fins mange staller som tar i mot turister. Denne aktiviteten passer best for de som er på bilferie, eller som eventuelt benytter seg av leiebil. Stallene ligger ikke nødvendigvis langs hyppig frekventerte bussruter, men hesteridning kan også kombineres med sykkelturer.

Mange staller har tilbud for hele familien og vi behøver ikke være erfarne ryttere. Vi kan ta kurs på den aktuelle gården, eller være med i en gruppe ut på tur. Vi rir på skogsveier og stier, og turene går ofte innom pittoreske landsbyer og historiske severdigheter.

 

Gøy for barna

Angers og Pays de la Loire har mange gode tilbud for barn og passer ypperlig for familieferie. Vi kan more oss både på land og i vann, og her finnes også et regionalt flymuseum som er perfekt lagt opp for barn og unge.

For litt spennende utfordringer kan vi besøke Anjou Adventure Park, eller ta noen runder med go-kart på det topp moderne anlegget InwallKart. En annen veldig populær barne- og familieaktivitet er kano- eller kajakkpadling ved klubben Club Nautique Ecouflant som ligger rett nord for byen.

 

Mat og vin

Når vi besøker Frankrike kommer vi ikke utenom temaene mat og vin. Vi snakker tross alt om franskmennenes store stolthet og hver region har sine egne spesialiteter. I Pays de la Loire bruker de mye ferskvannsfisk, ofte servert med deres kjente, hvite smørsaus.

vingårder i angers

Loire-dalen er verdenskjent for sine viner, så litt vinsmaking bør absolutt være på programmet. Besøk en vingård hvor det også serveres lokale spesialiteter til vinen, som for eksempel en av de berømte geitostene som produseres i regionen.

 

Severdigheter og attraksjoner i Angers og Pays de la Loire

Det er middelalderen som preger Angers og de vakre omgivelsene. Her fins en rekke slott og gamle landsbyer, middelalderkirker og klostre. Det er lett å være turist i denne regionen og her følger noen tips til aktiviteter som passer for både store og små.

 

Slottet i Angers

slottet i angersChâteau d’Angers ligger midt i Angers og er som tatt ut av et eventyr om riddere og jomfruer. Slottet slik det fremstår i dag stammer fra 1300-tallet, men ble påbegynt allerede på 800-tallet. Strategisk plassert ved elven, var det først og fremst ment som en festning for Grevene av Anjou. Slottet eies av byen Angers og brukes som et museum. Her finner vi verdens største og eldste samling av billedvever. Samlingens mest berømte billedvev er Apokalypse-billedveven fra 1300-tallet. Dette mesterverket bestod av hele 90 scener hvorav 71 har overlevd til i dag.

Le Jardin des plantes

severdigheter i angersDenne vakre botaniske hagen ligger kun et steinkast fra byens sentrum. Hit bør vi ta en tur på en fin sommerdag, og barna vil også kose seg her. Parken er ikke så stor, men utrolig velholdt og med en imponerende samling planter og trær. De minste kan løpe fritt rundt i parken og hilse på blant annet geiter og kaniner. Dette er et perfekt sted for en piknik og litt ro og fred i et ellers travelt ferieprogram. De klassiske statuene gir parken en eksotisk, antikk atmosfære.

Musee Regional de l’air

flymuseum i angersDette museet ved Angers flyplass vil henrive både barn og voksne. Museet fokuserer på lett-fly og har en imponerende samling fra 1908 til i dag. Her finner vi både motoriserte fly og glidefly og vi kan også sette oss bak spakene i noen av dem. Museet er spesielt tilrettelagt for barn og unge, men er i aller høyeste grad også en opplevelse for voksne. Angers-Loire flyplassen ligger litt nord for byen og tar kun 20 minutter med bil, men det går også buss.

Musee Lurçat

Musee Lurçat i angersDette museet er en liten perle i Angers og er dedikert arbeidet til den store billedveveren Jean Lurçat. Lurçat er kjent for sin viktige rolle i «gjenoppdagelsen» av den franske billedvev-tradisjonen. Han var også maler og hadde utstillinger over hele verden. Museet ligger i det vakre, gotiske St. John Hospital som i seg selv er verdt et besøk. Lurçats arbeider er inspirert av surrealismen og kubismen og har et sterkt, humanitært uttrykk. Vi behøver slettes ikke være spesielt interesserte i billedvever for å beundre denne kunstneren.

Terra Botanica

TERRA BOTANICA i ANGERSTerra Botanica er et nydelig hageanlegg med en egen temapark som er viet plantenes verden. Her er det mye å se og gjøre både for store og små, med alt fra skjeldne planter til aktiviteter for barna. Her er det også et eget drivhus med sommerfugler og en egen botanisk tursti. For å lese smer om temaparken Terra Botanica kan du ta en titt på deres nettsider som du finner her.

La Maison des Artisans

La Maison des ArtisansAngers har mange interessante, historiske bygninger og dette huset er blant de flotteste. Det kalles også La Maison d’Adam og er blant Frankrikes eldste hus av sitt slag. Her ligger en helt spesiell butikk som fokuserer på en rekke, ulike håndverk. Vi trenger derimot ikke kjøpe noe for å ha glede av dette huset. På innsiden finner vi nemlig også en utstilling av kunsthåndverk. Her presenteres skulptur, tekstil, smykker, glass og krystall og vev. På besøk i Angers er dette et sted vi ikke må overse.

Cathedrale St-Maurice

Cathedrale St-Maurice i angersAngers katedral er et fantastisk skue. Katedralen er et av Frankrikes nasjonalmonumenter og er spesielt kjent for sin blanding av romansk og gotisk arkitektur. Berømte er også kirkens imponerende glassmosaikker. Katedralen ble bygd mellom år 1000 og 1500 og er setet til biskopen av Angers. Interiøret er rikt dekorert og her finner vi også et enormt, vakkert orgel. Det ble bygd i 1617 og har blitt modernisert opp gjennom årene, men visuelt er det fortsatt originalen som står.

Saumur

saumurEn tur til Saumur som ligger langs Loire er en opplevelse. Saumur ligger cirka 40 kilometer sør-øst av Angers og vi kommer dit enkelt med tog. Byen har mange historiske bygninger og et viden kjent middelalderslott. Her ligger også Loire-dalens største vingårder. Benytt sjansen til en runde med superb vinsmaking og nyt noen av regionens delikatesser. Her finnes også en magisk underjordisk verden hugd inn i klippene opp gjennom tidene. Dette er et helt unikt fenomen og er en av de største såkalte Troglodytter i Europa.

Sykkeltur i Loire-dalen

slott i loire dalen i frankrikeEn sykkeltur i den berømte Loire-dalen er et minne for livet. Vi kan leie sykler og legge ut på egen hånd, eller ta del i en guidet tur med en gruppe. Det arrangeres også turer som går over flere dager hvor mat og overnatting er en del av pakken. I Loire-dalen kan vi sykle fra slott til slott, gjennom rustikke landsbyer og besøke livlige markeder og vakre vingårder. Denne sceniske dalen er et eventyr og kalles ikke uten grunn for Frankrikes hage. Men se opp så dere ikke havner midt i hovedfeltet til Tour de France!

Galerie David d’Angers

Galerie David d’AngersDette unike galleriet ligger i den flotte klosterkirken Toussain fra 1200-tallet. Under et stort glasstak finner vi mange av arbeidene til den kjente skulptøren Pierre-Jean David, også kjent som David d’Angers. David levde fra 1788 til 1856 og er blant annet representert i Paris’ Louvre. Davids utrolig levende skulpturer er spredt ut over hele Europa, men i dette galleriet har de også mange originaler. Her finner vi også mange av hans skisser og tegninger, former og gipsfigurer. Denne samlingen gir oss derfor også et spennende innblikk i hele den møysommelige prosessen som ligger bak de flotte skulpturene.