Annecy

inneholder annonselenker

annecy storbyferie

Mange regner Annecy som en av de aller vakreste byene i hele Frankrike, og byen har ikke fått kallenavnet «Venezia av Alpene» uten grunn. Annecy i seg selv er langt ifra noen storby med sine 50 000 innbyggere, men til tross for det beskjedne folketallet er det en populær turistdestinasjon for alle som ønsker seg en erkefransk opplevelse.

 

Annecy er en skikkelig alpeby som har alt man ønsker seg på en idyllisk ferie til de franske alpene. Byen ligger helt inntil Annecyinnsjøen, Frankrikes nest største innsjø. Det er laget kanaler inn i bysentrum, og på mange måter minner disse kanalene om Venezia, til tross for at det er altså ferskt alpevann istedenfor saltvann i kanalene. Som i Venezia kan man seile langs kanalene i småbåter mens man nyter den vakre byen.

Det er viktig å huske at Annecy ikke er en billig by på noen måte, og både hotell, mat, og shopping merkes på lommeboka, selv for oss som er vant til norske priser. Det er et godt utvalg av luksusbutikker i byen, og det passer dermed perfekt for de som ønsker å kjøpe fransk kvalitetsmote. Det er ikke store utvalget for de som ønsker å shoppe på budsjett, og da vil det heller lønne seg å ta en tur til nabobyen Genève, selv om den heller ikke er spesielt billig.

Kulinarisk sett er det mye å fryde seg over i Annecy, både fra bedre restauranter og små gateboder som selger pizzastykker og annen enkel mat. Det er også et stort utvalg av bakerier rundt om i byen, og mange av disse leverer bakst av svært høy kvalitet.

 

Anbefalte hotell i Annecy

 

Splendid Hotel Annecy

Fint hotell med perfekt plassering i hjertet av gamlebyen i Annecy. Fine rom og gode fasiliteter. Hotellet får mye skryt fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

L’Impérial Palace

Lekkert og ærverdig 4-stjerners hotell med nydelig beliggenhet langs Annecy-sjøen. Hotellet har også eget spa, eget kasino, innendørs badebasseng og 3 restauranter. Ønsker du å bo luksuriøst når du er i Annecy er dette hotellet for deg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Campanile Annecy Centre Gare

Enkelt og greit hotell i sentrum av Annecy. Alternativet for deg som ønsker en billig overnatting.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Annecy

 

Reise til Annecy

Det er først og fremst personer som er ute etter et par dager med fransk idyll som bør ta turen til Annecy. Det er nemlig ikke all verdens med underholdning i byen, så hvis man foretrekker å holde seg opptatt med forestillinger, uteliv og annen moro, så finnes det andre reisemål som passer bedre. Annecy er derimot midt i blinken for personer som ønsker å vandre rolig langs gatene mens man titter innom en av de mange bakeriene, nyter synet av blomsterfylte verandaer på vakre bygninger, eller bare snakker med gode reisepartnere på en benk i denne vakre byen.

Annecy er naturligvis også en god destinasjon for aktive personer, da byen ligger godt plassert i de franske alpene, og det aldri er langt til vakre turløyper. Å jogge eller sykle langs Annecyinnsjøen er en unik opplevelse man bør få med seg, og på sommertid kan man selvsagt også reise ut i innsjøen med båt. Det er mulig å leie småbåter man kjører selv, eller henge seg på en tur i en større båt som reiser mellom flere ulike stoppesteder langs innsjøen.

På vintertid er Annecy et naturlig stoppested når man skal på skiferie i Alpene, og det er flere skianlegg i nærheten av byen. Rundt jul er det et vakkert marked i byen, og som med mange andre Europeiske byer er det en utrolig julestemning på julemarkedet.

Man kan reise til Annecy ved å fly til sveitsiske Genève, en flytur som bare tar tre timers tid. Fra Genève er det knappe tre kvarter frem til Annecy, så denne lille alpebyen er mer tilgjengelig enn mange lignende byer. Den korte turen fra Genève kommer også med visse ulemper, for på sommeren blir nemlig byen proppfull av turister som tar buss fra Genève for å oppleve denne franske perlen. Det er ikke noe i veien med dette, men det kan føre til at byen føles veldig trang i løpet av fellesferien.

 

Severdigheter i Annecy

Annecy i seg selv er en stor attraksjon, men det er også spesielle ting ved byen som er verdt et besøk når man er innom. Her er de ti best rangeste attraksjonene i Annecy, og på listen er det noe for enhver smak.

 

Lac d’Annecy / Annecyinnsjøen

annecy sjøen

Det er få innsjøer som er like vakre som Lac d’Annecy, og dette er naturligvis den mest populære attraksjonen i området. Innsjøen oppleves best ved å leie en båt, men det er også idyllisk å sykle eller bare gå langsmed vannet.

La Vieille Ville

annecy

La Vieille Ville er gamlebyen i Annecy, og noen nøkkelord som beskriver gamlebyen godt er trange gater, flotte bygninger med mange planter, koselige barer og kaféer, og mye gode mattilbud. Det anbefales å rusle rundt i gamlebyen og bare se seg rundt, fremfor en konkret plan for hva man skal se, så kommer man garantert til å få mange positive overraskelser.

Semnoz

Semnoz

Semnoz er et 1 699 meter høyt fjell like i nærheten av Annecy. Det har vært brukt til Tour de France-etapper flere ganger, og er dermed et populært sted for syklister. Det er også mulig å reise opp dit med bil for å gå turer i fjellet eller bare nyte den utrolige utsikten fra toppen.

Pont des Amours

Pont des Amours broen i annecy

Pont des Amours er en bru som skiller Annecyinnsjøen fra byen, og markerer starten på kanalene som går innover mot byen. Dette er trolig blant de mest fotograferte attraksjonene i Annecy, og det er dessuten et vakkert sted for å stå og se utover innsjøen.

La Tournette

La Tournette

La Tournette er et fjell rett utenfor Annecy som stiger hele 2 351 meter over havet. Man kan kjøre langt opp på fjellet, og den øverste parkeringsplassen er omtrent en tre timers gåtur fra toppen, noe som har gjort det til et svært populært fjell for alle som liker fjellturer.

Palais de l’Ile

Palais de l'Ile annecy

Palais de l’Ile er sannsynligvis den mest kjente bygningen i Annecy, og er et slott og fengsel fra middelalderen. Bygget ligger midt i kanalen, og fungerer i dag også som et kunst-, og historiemuseum som stiller ut kunst fra området.

Jardins de l’Europe

Jardins de l'Europe annecy

Dersom du trenger en pause fra den trange byen, er Jardins de l’Europe en perfekt avkobling. I denne parken kan man slappe av på benker samtidig som man ser ut over Annecyinnsjøen, og som oftest er det litt færre mennesker her enn i sentrum, så man får en liten pause fra folkemylderet samtidig.

Château d’Annecy

Château d'Annecy

Den gamle slottet Château d’Annecy er i dag et museum, men slottet har naturligvis en lang historie bak seg. Slottet stammer fra 1100-tallet, og har blitt restaurert på 1900-tallet for å holde det så likt originalen som mulig. På innsiden kan man se mange flotte skulpturer og malerier fra 1400-tallet og utover.

Le Château de Montrottier

Le Château de Montrottier

Le Château de Montrottier er kanskje det vakreste slottet i Annecy, og dette gjør det verdt gåturen fra sentrum for å komme dit. Også dette slottet fungerer i dag som et museum, og det er mulig å få guidede omvisninger som tar deg til spesielle rom som ikke er tilgjengelige uten guide.

Le Paquier

Le Paquier park i annecy

Le Paquier er en park i Annecy, og mange regner dette som det beste området for å slappe av utenfor det verste folkemylderet. På området er det ofte arrangementer som konserter, utstillinger og lignende, så det er ikke usannsynlig at man kommer over noe kult i parken.