Bangkok

bangkok

Thailand har i moderne tid vokst frem som et ekstremt stort turistmål for Skandinaver, og årlig velger stadig flere tusen nordmenn å legge ferien til Bangkok. Bangkok er ikke bare den aller største byen i den sentralasiatiske nasjonen, men også hovedstaden. I selve sentrum av byen bor over 5,8 millioner mennesker, og følgelig kan man absolutt regne Bangkok som en skikkelig storby. Tar man med innbyggerne i provinsene rundt hovedstaden, så kan man fint doble innbyggertallet. Her ferdes man med andre ord sjeldent alene!

Utover 90-tallet og 2000-tallet har Thailand og Bangkok hatt en kraftig økonomisk vekst, noe som har ført til en modernisering av byen og landet generelt. I skrivende stund har byen over 1000 skyskrapere, og det er stadig byggeaktivitet. Thailenderne selv har gjort krav på tittelen for «verdens største turistby» for Bangkok, noe som ikke er så langt unna sannheten med nærmere 16 millioner besøkende turister hvert eneste år. Det er over tre ganger så mange besøkende som hva Beijing har!

Anbefalte hotell i Bangkok

annonselenker

The Peninsula Bangkok

Fantastisk femstjerners hotell med gode fasiliteter og hyggelig betjening.

Her kan dere kose dere i utendørs basseng, på spa med full service eller med et sett tennis på tennisbanen.

 

BESTILL ROM HER

 

Mandarin Oriental Bangkok

Nydelig hotell med meget god standard. Rommene er kjempefine og hotellet har alle fasiliteter.

Her kan du boltre deg i to utendørs badebasseng, på spa eller blant en av de mange restaurantene på hotellet. Veldig gode tilbakemeldinger fra gjester som har bodd her før. 

 

BESTILL ROM HER

 

Riva Surya Bangkok

Dette hotellet er en nydelig liten oase i ellers kaotiske Bangkok.

Upåklagelig kvalitet på rommene og hyggelig betjening.

 

BESTILL ROM HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Bangkok

annonse

Reise til Bangkok

Bangkok er en av få asiatiske turistdestinasjoner som man kan ta seg direkte til fra Oslo Lufthavn. Det kommer nok som en følge av at det har blitt et svært attraktivt turistmål for nordmenn, og både SAS og Norwegian har direkteflygninger fra Norge. I tillegg kan man også få rimeligere billetter hos Thai Air. Høysesongen for å reise til Thailand og Bangkok er på våren og på høsten/vinteren, da det er kaldt og kjølig her hjemme, noe det sjeldent eller aldri blir i Bangkok.

Den offisielle valutaen i Thailand og Bangkok er Thailandsk baht. 100 baht tilsvarer i overkant av 20 norske kroner med den kursen som er i skrivende stund. Når det kommer til sikkerheten for turister i Bangkok, så ferdes man som regel trygt. Lommetyver og svindlere er nok den største faren, og så har man helt sikkert hørt en del vandrerhistorier fra turister som har besøkt Thailand tidligere eller sett filmer.

 

Hoteller og restauranter i Bangkok

Generelt så vil man som nordmann føle seg som en konge i Thailand og Bangkok, takket være en sterk krone. Det meste er svært billig, og man kan koste på seg et luksuriøst opphold uten at det føles veldig dyrt. Derfor anbefaler vi at man tar inn på et hotellkompleks med minst fire stjerner, for prisen vil uansett være svært mye lavere enn i Norge. Turisthotellene ligger nærmest strødd rundt om i bykjernen, men også utenfor selve sentrum finner man et godt tilbud med rolige hoteller med bassengområder.

Å spise i Bangkok kan nærmest beskrives som en eksotisk opplevelse. Det er svært mange dyktige kokker i Thailand, og også maten er meget billig. Derfor kan man nyte svært god mat under hele ferien, og det finnes naturligvis en hel del restauranter som serverer noe annet enn thailandsk mat. Men sistnevnte bør definitivt prøves dersom man allerede ikke har fått øynene opp for det – og det smaker enda bedre på hjemmebane.

 

Severdigheter i Bangkok

Bangkok er en livlig by med et svært bredt underholdningstilbud, og det er sjeldent stille i sentrum av byområdene. Men den thailandske hovedstaden kan også by på mange kulturskatter og historiske severdigheter, som man bør oppsøke når man først er turist i Bangkok.

 

Baiyoke Tower

ferie i bangkok

Uansett hvilken storby man besøker her i verden, så vil man ønske å ta seg til et høyt punkt for å nyte byens beste utsikt. Det gjelder også i Bangkok, der den høyeste bygningen heter Baiyoke Tower – som for øvrig også er et hotell. Helt øverst ligger dessuten en flott restaurant, der man kan spise både god mat og nyte en vanvittig bra utsikt.

Dream World

dream world fornøyelsespark i bangkok thailand

Reiser du til Bangkok med barn, så er et besøk innom fornøyelsesparken Dream World helt obligatorisk. Det er et omfattende anlegg med alt fra spilleautomater og lignende fornøyelser til berg- og dalbaner og andre karuseller.

Dyrehage og slangefarm

safari world bangkok

Enten man reiser med barn eller ei, så anbefales et besøk i Safari World, som er dyrehagen i Bangkok. De har naturligvis et eksotisk utvalg av både asiatiske og dyr fra andre verdensdeler, men har også ulike show både med delfiner, fugler og apekatter. Her kan man fint sette av en hel dag. Vurder også en tur innom byens Slangefarm, der man kan hilse på flere av de mest kjente slangeartene i verden.

Liggende og gyllen Buddha

wat pho bangkok thailand

Buddha er et viktig symbol for landets innfødte, og han hedres gjennom ulike statuer, som også er store turistattraksjoner. Den liggende Buddha ligger i tempelet Wat Pho, og måler hele 46 meter over sokkelesten. Like imponerende blir kanskje ikke størrelsen til den gylne Buddha i tempelet Wat Traimit da, som er betraktelig mindre med sine tre meter, men ettersom sistnevnte er laget av over fem tonn (!) gull er det kanskje greit å få med seg også denne.

Grand Palace

grand palace bangkok

Også var det imponerende konstruksjoner fra fortiden, da. Grand Palace er ikke bare det navnet skulle tilsi (et slott), men en miniatyrby med alt fra museer til templer og parker. Her kan man oppleve litt av det antikke Thailand, og det er definitivt en av de største turistattraksjonene i hele Bangkok.