Bari

inneholder annonselenker

Bari

Sør-Italias nest største by Bari er et spennende sted å legge en storbyferie.

Bari er en energisk og fremadstormende by som tar godt vare på sine besøkende. Her finner vi blant annet en rik historie, et deilig middelhavsklima og smektende kulinariske tradisjoner.

Med sin viktige havn mot Adriaterhavet, opplevde Bari stor innflytelse fra Hellas i antikken. Byens havn er nevnt allerede i år 181 før Kristus. Hit kom mennesker og varer fra Balkan, Lilleasia og det fjerne Østen. Rett over havet ligger dagens Albania og herfra gikk den viktige romerveien Via Egnatia helt til Bysants.

Også i dag er Baris havn en av de viktigste i Adriaterhavet. Herfra kan vi reise til Hellas, Albania og Kroatia, men det kan lønne seg å bli litt i selve byen og dens omegn først. Her er det mye å se, lære og oppleve. Bari har et stort universitet og et sydende uteliv.

 

Anbefalte hotell i Bari

Bari Vecchia, eller gamlebyen, er helt klart det mest sjarmerende stedet å bo på hotell når du er i Bari. Her ligger de fleste historiske severdighetene, markeder og uteliv. Her kan vi bo i trange, snirklete gater med små, koselige restauranter og kaféer.

 

3 glimrende hotell i Bari

 

The Nicolaus Hotel

The Nicolaus Hotel er et nydelig firestjerners spahotell med topp moderne fasiliteter. 

Fasilitetene inkluderer et flott innendørs bassengområde, treningsstudio, badstuer, dampbad og boblebad. De tilbyr også flere forskjellige spabehandlinger for de som ønsker det.

The Nicolaus er et av de alle beste hotellene i hele Bari, og det beste av alt er at det ikke koster skjorta å bo her. Det eneste lille minuset er at du er avhengig av transport for å komme deg inn til gamlebyen.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Palazzo Calò

Palazzo Calò ligger perfekt til, midt i hjertet av den vakre gamlebyen i Bari. Her er du bare en liten spasertur unna alt det spennende Bari har å by på.

Hotellet dessuten en sjarmerende perle i seg selv. Her har de kombinert byggets gamle vegger fra 1500-tallet, med moderne og komfortabel innredning. Hotellrommene er dessuten svært store og komfortable.

Foretrekker du å bo sentralt, så er Palazzo Calò en sikker vinner!

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hi Hotel Bari

Hi Hotel Bari er et nytt og moderne hotell som ligger litt utenfor gamlebyen i Bari. Her kan du boltre deg på det nydelige bassengområdet eller slappe helt av i hotellets spa.

Rommene er moderne og elegant innredet, og lever absolutt opp til hotellets 4 stjerner. Ønsker du deg «sydenfasiliteter» når du besøker Bari, så er dette hotellet for deg!

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Bari

 

Slik reiser du til Bari

Bari og omegn har over 300 000 innbyggere og en travel, internasjonal flyplass. Det går ruter til mange europeiske byer, men ingen direkte til Oslo. Likevel, trafikken her er stor og en flytur med mellomlanding bør ikke ta mer enn 6 til 7 timer. Er vi på biltur så husk også de mange fergeforbindelsene med landene rundt Adriaterhavet.

Murat har også et glimrende tilbud av bevertning, og i tillegg er dette stedet for shopping i Bari. Som en slags mellomting kan vi anbefale havneområdet. Her finner vi en veldig blandet arkitektur, og et stort pluss er den flotte stranden hvor de lokale fiskerne selger sine produkter rett fra båtene.

 

Hovedstad i Puglia

Besøker vi Bari bør vi også gjøre oss kjent med regionen Puglia. Denne regionen strekker seg helt ned på Italias støvelhæl og er viden kjent som en ypperlig turistdestinasjon med blant annet vakre naturreservater.

reise til bari

Her ligger små, pittoreske byer, romerske ruiner og eldgamle veier. Legg ut på egen hånd med sykkel eller leiebil, eller meld dere på en av de arrangerte turene i regionen. Mat- og vinsmaking er selvfølgelig en del av opplevelsen, og her kan vi love at det er få som blir skuffet.

 

Bari – byen med to ansikter

Bari har en ganske unik byplan, med fokus på to veldig ulike bydeler. I nord ligger den tettbygde gamlebyen med sine middelalder gater, flotte slott, palasser og kirker. I gamlebyen finner også det meste av nattlivet sted og serveringstilbudet er upåklagelig.

historiske bari

Sør for gamlebyen ligger det såkalte Murat-strøket og dette er byens moderne hjerte. Bydelen er oppkalt etter Napoleons svigerbror Joachim-Napoleon Murat. Han var en kjent «dandy» og har fått æren for bydelens moderne gateplan med et rektangulært mønster og en flott havnepromenade.

 

Badeferie i Bari

Bari er super for både storbyferie og badeferie. Byen har vakre strender meget sentralt, vi kan kose oss på stranden og deretter gå på shopping eller spise i bygatene. Eller først rote oss litt bort i den eventyrlige gamlebyen for deretter å spille volleyball, bade og spise is på stranden.

Spesielt barna vil elske bademulighetene i Bari. Men det finnes også mange, flotte strender utenfor byen. Tar vi en tur rundt i Puglia finner vi sjarmerende fiskerlandsbyer, olivenlunder og utendørsaktiviteter som passer for hele familien.

 

Fantastisk plass for historieinteresserte

Bari og omegn er kjent for sine arkeologiske utgravinger. Spesielt Altamura, som ligger 45 kilometer sør-vest for Bari, er fascinerende. Her lå en liten by allerede 1000 år før Kristus og over 30 000 fotavtrykk etter dinosaurer har blitt funnet i dette området.

altamura utenfor bari

Bari har et imponerende arkeologimuseum med tusenvis av gjenstander. Disse strekker seg fra paleolittisk tid frem til senantikken. I regionen finner også vi en klippekirke som består av et enormt rom hugd ut i klippene, kirken inneholder blant annet et stort antall graver.

 

Byens kjøkken

Som ellers i Italia er mat og drikke en viktig del av kulturen. I Bari preges kjøkkenet av landbruksprodukter fra Puglia, samt sjømat fra Adriaterhavet. Hvete, olivenolje og vin er opplagte ingredienser, men Puglia har et særdeles rikt utvalg av frukt og grønnsaker som brukes på kreative måter.

mat i bari

Sjømat blir ofte servert rått og Baris kjøkken er kjent for sin bruk av blekksprut og ulike skjell. Fårekjøtt står ofte på menyen og retter basert på bønner blir gjerne servert ved siden av. Besøkende som er glad i mat vil finne mange grunner til å kose seg i Bari!

 

Severdigheter og attraksjoner i Bari

Bari er en by som vil glede besøkende i alle aldre. Her er det lett å ta seg rundt og vanskelig å kjede seg. La dagen gå i rolig tempo langs de trange gatene i gamlebyen. Nyt god mat og drikke på piazzaen og kjøl ned kroppen i sjøen akkurat når det passer. Her følger en rekke gode tips for en super ferie på Italias støvelhæl.

 

Piazza Mercantile

Piazza Mercantile i BariNår vi besøker en italiensk by er piazzaen ofte det beste stedet å starte. De italienske by-torgene er alltid fulle av liv og gir et flott inntrykk av resten av byen. Baris gamleby følger et middelaldersk gatemønster med trange gater og smug, som plutselig åpner seg opp i byens hjerte, piazzaen. Baris piazza er sjarmerende og uhøytidelig. Vi føler oss som på besøk ikke bare et annet sted, men også i en annen tid. Dagliglivet går sin gang med klesvasken hengene fra balkongene og lokale innbyggere som drikker sin kruttsterke espresso på de små kaféene.

Castello Svevo

Castello SvevoDenne imponerende festningen er et av Baris mest kjente landemerker. Påbegynt på 1100-tallet har det solide murer og setter fantasien i sving med riddere og korstog. Anlegget er omgitt av vollgraver på alle kanter, med unntak av siden som venner mot havet. Det sies at keiser Frederick II skal ha møtt selveste Frans av Assisi på dette slottet. Frederick skal ha prøvd å lokke Frans med en vakker prostituert, og blitt imponert av at Frans avviste kvinnen. Festningen brukes i dag til utstillinger og gir et levende inntrykk av Baris historie.

Strandpromenaden Lungomare Nazario Sauro

strandpromenaden i bariDenne vakre, kilometer lange promenaden, følger sjøkanten langs Adriaterhavet. Her spaserer vi med den deilige, salte brisen fra en side og med vakker arkitektur på den andre. Sitt gjerne ned og nyt en drink mens himmelen farger seg rosa og dyp blå i kveldstimene. En kveldstur her nede er perfekt før turen går videre til en ekte, italiensk middagsopplevelse. Bari har et rikt utvalgt serveringssteder som ligger nære denne promenaden, og her spaserer både besøkende og lokale for å pirre apetitten.

Kunstgalleriet Pinacoteca Provinciale

Kunstgalleriet Pinacoteca Provinciale i bariSpaserer vi langs sjøpromenaden på dagtid, bør vi absolutt stikke innom dette galleriet. Etablert i 1928 har det en flott kunstsamling som strekker seg helt fra 1000-tallet og frem til slutten av 1800-tallet. Galleriet består av flere avdelinger. Her kan vi blant annet møte kjente italienske mestere som Veronese og Tintoretto. Vi finner også mange flotte relieffer og skulpturer, samt en stor samling kunstverk fra den kjente Puglia-skolen.

Altamura

AltamuraVi kan ikke besøke Bari, og Puglia uten å se det verdenskjente Altamura. Denne historiske byen ligger cirka 50 kilometer inn i landet og er en opplevelse av de sjeldne. Hit går det buss direkte fra Bari og turen tar en snau time. Altamura er blant annet kjent for sine arkeologiske utgravinger, klippekirke og fotavtrykk etter tusenvis av dinosaurer. Men byen er også kjent for sitt gode brød! Stedet ser ut som om det er hugget ut av stein, og gjør et uutslettelig inntrykk på sine besøkende.

Lido San Francesco-stranden

strand i bariNår badelivet lokker er Lido San Francesco stranden å besøke. Hit kommer vi lett til fots og her kan vi like lett tilbringe hele dagen. Den myke sanden er en perfekt lekeplass for barn og vannet holder naturlig nok meget behagelig temperatur så langt sør. Ved denne herlige stranden ligger også en rekke barer, butikker og restauranter. Solsenger kan leies og de mer aktive blant oss kan spille strand volleyball. Det finnes dessuten flere, flotte strender sentralt i Bari, så det er bare å velge og vrake.

San Nicola-basilikaen

San Nicola-basilikaen i bariDenne storslagne kirken ble bygd i 1197 og ligger i Bari sentrum. I kirkens interiør ligger graven til Sankt Nicolas og her finner vi også en rekke flotte skulpturer og mosaikker. I det gullbelagte taket er det i tillegg mange interessante malerier. Kirken er i romansk stil og er kjent for sin egenartede arkitektur. Den er et kjent pilgrimsted for katolikker og ortodokse fra hele Europa, og er Baris store stolthet. Kirken har også et eget museum med et rikt utvalg verdifulle kunstverk.

Bari katedral

bari katedralBaris katedral er setet til erkebiskopen av Bari-Bitonto. Den er litt yngre enn San Nicola-basilikaen og ikke fullt så kjent, men absolutt verdt et besøk. Katedralen er dedikert Sankt Sabinus og ble bygd på 1200-tallet over ruinene etter en ødelagt, bysantinsk kirke. Katedralen har en enkel, romansk stil både utvendig og på innsiden. Krypten derimot er rikt dekorert med søyleganger og imponerende vegg- og takornamentikk. Her nede oppbevares relikviene etter Sankt Sabinus som ble bragt til Bari i år 844.

Lecce

lecceDenne vakre byen må besøkes når man ferierer i Puglia. Lecce ligger litt sør for Bari og toget hit tar cirka halvannen time, med mange avganger daglig. Med sine kjente, barokke monumenter kalles Lecce ofte for Sør-Italias Firenze. Byen er også kjent for sin greske kulturarv. Lecce har et utrolig vakkert by-torg, piazza del Duomo, som er omgikk av et postkort av en gamleby. Her finner vi fantastiske kirker og gamle, offentlige bygninger på rekke og rad. Lecce har også et romersk amfiteater fra 200-tallet. Reis hit tidlig på dagen, for her blir vi lett fortapt.

Puglia

puglia regiojnenEn storbyferie til Bari er et glimrende utgangspunkt for å utforske Puglia. Dette enormt rike kulturlandskapet er Italias lille hemmelighet og tilbyr gleder og overraskelser for alle. Sjarmerende fiskerlandsbyer, flott og variert natur, vakre strender og monumental arkitektur, Puglia har alt. Spesielt naturen er overveldende i Puglia. Her finner vi de vakreste olivenlunder og mystiske eikeskoger. Puglia har naturparker med en så rik variasjon av trær og planter at de er beskyttet av WWF (World Wildlife Fund).

Shopping på Via Sparano

shopping i bariFøler vi for å shoppe litt bør vi oppsøke handlegaten Via Sparano. Denne gaten strekker seg gjennom den «nye» bydelen Murat og ender på torget Piazza Aldo Moro. Langs Via Sparano finner vi mange kjente varemerker, men også de mer fasjonable som Armani og Michael Kors. Denne gaten er også et flott sted for en drink eller en matbit. Her ligger mange barer, kaféer og restauranter. Stikk innom og prøv noen av Baris kjente spesialiteter basert på sjømat og lokale grønnsaker. Gjør som italienerne, sitt ned og spis middag hele kvelden.