Basel

basel sveits

Basel er den tredje største byen i Sveits, som med sine rundt 170 000 innbyggere må regnes som en liten storby. Byen er uansett en av de viktigste i landet når det kommer til kulturelle begivenheter, og har en innholdsrik historie som kommer til livs gjennom både arkitektur og kunst. Byens sentrale beliggenhet i Europa gir et stabilt klima med mye nedbør, mens temperaturen i sommermånedene gjør det varmt og trivelig å ferdes i byens gater.

De fleste turister som reiser til Basel gjør det derfor i perioden mai til september, der temperaturene på mange måter kan sammenlignes med de norske. Det er først og fremst kunst- og historieinteresserte som vil finne glede av en reise til Basel, som har mange omfattende utstillinger og museer, men alle som setter pris på en vakker, europeisk by vil få et trivelig opphold her.

Anbefalte hotell i Basel

 

3 gode hotellvalg i Basel

annonselenker

Hotel Basel

Hotel Basel er et flott firestjerners hotell med sentral plassering midt i hjertet av Basel. Perfekt plassering for deg som ønsker å undersøke byen til fots.

Her er du en kort spasertur unna en rekke severdigheter. Hotellet holder bra standard med moderne rom og gode fasiliteter.

 

BESTILL ROM HER

 

Nomad Design & Lifestyle Hotel

Med adressen Brunngaesslein 8 er dette hotellet sentralt plassert i sentrum av Basel med kort vei å gå til flere av severdighetene i byen.

Moderne hotell med god atmosfære og hyggelig betjening.

 

BESTILL ROM HER

 

Hyperion Hotel Basel

Fint og moderne hotell i sentrum av basel. Ligger nært konferansesenteret i Basel.

Et godt hotell til en forholdsvis rimelig pris.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Basel

annonse

Reise til Basel

Avstanden fra Oslo til Basel er bare 160 mil, men det er sjeldent lett å finne direktefly til den sveitsiske byen fra Norge. Derfor må man påregne en reise på 3-4 timer, men Basel er fortsatt en populær destinasjon for en langweekend. Sveits har ikke gått over til å benytte euro som valuta, og følgelig er sveitsiske franc den offisielle valutaen. En franc tilsvarer i skrivende stund nesten syv norske kroner.

For en nordmann vil prisene i Basel oppleves som rimelige, men ikke like billige som i for eksempel Polen. Man kan spise seg mett på en grei restaurant for rundt 150 kroner, og både vin og øl er billigere på restaurant enn i Norge, men langt fra sjokkerende billig. Basel er en trygg by å ferdes i som turist, og man behøver ikke ta andre forholdsregler enn hva man vanligvis gjør når man reiser utenbys.

 

Hoteller og restauranter i i Basel

Sentrum av Basel deles i to av den vakre elva Rhinen, og man kan følgelig bosette seg på en av byens to sider. De fleste turister ønsker å bosette seg i «gamlebyen», som ligger på sør/østsiden av byen, med de fleste severdigheter og historiske attraksjoner. Her finnes det mange rimelige turisthoteller samt noen dyrere og mer luksuriøse.

Hvor mange matretter kjenner du fra det sveitsiske kjøkken? Sannsynligvis svært få, selv om landet er kjent for sin ost. Det betyr uansett ikke at det er et dårlig restauranttilbud i Basel. Som en viktig kulturby er også god mat viktig, og det finnes svært mange flottere restauranter i byen. Ikke minst også en hel del fast food-kjeder og «enklere» restauranter, med varierende menyer. Kort sagt: Du finner det meste av mat i Basel!

 

Severdigheter i Basel

Basel er et optimalt mål for en langweekend fylt med museumsbesøk, historiske severdigheter og god mat. Som sveitsernes viktigste kulturby er det nemlig mye spennende å oppleve her.

 

Kirker i Basel

basel-kirkeBasel er en historierik by med mange godt bevarte minner fra flere århundrer tilbake. St. Martins-kirken er kanskje den viktigste, som har stått på stedet hvil siden 1300-tallet. Få også med deg den gotiske St. Leonards-kirken, samt den relativt moderne kirken i St. Antonius-kirken, som ble reist så sent som på 1900-tallet. St. Peters-kirken er et godt bevart minne fra renessansen i Basel, og den ble reist på 1500-tallet.

Markedsplassen og rådhuset

basel rådhusSelve sentrum av Basel, der det alltid er et yrende folkeliv på sommerstid, er «Marktplatz». Det har i mange århundrer vært et sentrum for byen både hva handel og politikk angår, og byens rådhus har siden den gang vært her. Bygningen som står der i dag ble bygget på 1500-tallet, og er en severdighet i seg selv, samtidig som det alltid skjer noe spennende på den omfattende markedsplassen.

Museer i Basel

Kilde: wikimedia commons

Kilde: wikimedia commons

Basel er også en spennende by for deg som liker å gå på museum. Det mest besøkte og største museet i byen heter simpelthen Kunstmuseum. Det har en imponerende samling av kunstverker fra 1900- og 2000-tallet, med kunstnere som Auguste Rodin, Paul Klee, Alexander Calder og Vincent Van Gogh. Ta også en tur innom Kunsthalle, som ligger like ved førstnevnte museum. Her har lokale kunstnere stilt ut sine verk helt siden 1872.