Beijing

inneholder annonselenker

beijing

Den kinesiske hovedstaden Beijing er en sagnomsust og spennende by, som har en svært lang og innholdsrik historie. I dag bor det nærmere 22 millioner innbyggere i byen og områdene rundt, noe som gjør at Beijing ikke bare er den største byen i landet og på det asiatiske kontinentet, men en av de aller største byen ei hele verden. Bare i selve kjernen av byen bor det 8 millioner innbyggere, så dersom du planlegger et besøk til den kinesiske hovedstaden, så kan du ikke være folkesky!

Beijing er en stor turistdestinasjon, og stadig flere nordmenn ønsker å oppleve det innholdsrike Kina og de nærliggende områdene. Beijing tar imot rundt fire millioner turister fra utlandet hvert eneste år, men i tillegg er det minst det tidobbelte med kinesiske turister som besøker byen årlig.

 

Anbefalte hotell i Beijing

 

Waldorf Astoria Beijing

Flott hotell med sentral plassering og gode tilbakemeldinger fra gjester.

Hotellet har dessuten to restauranter, eget spa og innendørs basseng.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Four Seasons Beijing

Luksuriøst hotell i Beijing med fem stjerner og meget høy standard.

Ønsker du det beste på tur er dette hotellet for deg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Rosewood Beijing

Meget flott femstjerners hotell i Beijing.

Kjempegod standard og mange fasiliteter, som badebasseng, spa, treningssenter og restauranter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Beijing

Reise til Beijing

Reisetiden til Beijing er i mellom 10-11 timer med fly fra Oslo, og da er mellomlanding eller flybytte inkludert. Det er mulig å ta seg direkte til Beijing fra Stockholm. Billettprisene kan være overkommelige dersom man er tidlig ute, men det er stort sett kun europeiske flyselskaper som flyr denne ruten, og følgelig må man regne med å betale litt for reisen. Når man kommer til Beijing og Kina, s er den offisielle valutaen i landet Kinesiske renminbi. En renminbi er verd nesten det samme som en norsk krone.

Den største utfordringen du som turist kommer til å bli satt ovenfor i Beijing, er nok trafikken. Utover dette så er det sjeldent noen farer forbundet med å oppholde seg i Beijing. Drikkevannet bør nok ikke drikkes fra springen, men heller kjøpes på flaske.

 

Hoteller og restauranter i Beijing

Beijing har vært vertsby for mange store idrettsarrangementer de seneste årene, og kommer sannsynligvis til å ta imot store idrettsutøvere i mange år fremover. Det har ført til en eksplosjon i hotellnæringen, og det er spesielt luksushoteller man nå finner et godt utvalg av. Men de enkle turisthotellene som har 2 eller 3 stjerner finnes det også mange av, og ettersom Beijing er en enorm by i areal kan det være lurt å velge en sentral beliggenhet i forhold til det man ønsker å se. Mange turister velger å bosette seg nært Den forbudte by. Prisene er uansett langt lavere enn hva vi er vante med i Norge.

Når det kommer til bespisning i Beijing, så er det bare å glede seg. Det asiatiske og kinesiske kjøkkenet bør være kjent for de aller fleste nordmenn gjennom utallige kinarestauranter, men nå er man på kinesernes hjemmebane. Her kan man spise tradisjonell, kinesisk mat hver eneste dag uten at man går lei. Det er bare å nyte det så lenge det varer, for her spiser man både billig og luksuriøst! Kanskje lærer du deg til og med å bruke spisepinner?

 

Severdigheter i Beijing

Beijing er en gammel by og har således mye å by på når det kommer til historiske monumenter og ærverdige bygninger man bør få med seg. I tillegg er det en opplevelse i seg selv å gå rundt i denne enorme storbyen.

 

Den himmelske freds plass (Tiananmen-plassen)

den himmelske freds plass beijing

På samme måte som at du ikke går glipp av den kinesiske mur når du først befinner deg i Kina og Beijing, så drar du heller ikke uten å ha vært innom Den himmelske freds plass. Dette er en gigantisk åpen slette midt i byen, der millioner av mennesker samler seg under høytider og andre feiringer. Plassen har også en svært innholdsrik historie, som stammer helt tilbake til 1400-tallet.

Den kinesiske mur

severdigheter i beijing

Spør du en nordmann hva den første turistattraksjonen han kommer på i Kina, så er nok svaret Den kinesiske mur. Dette mektige byggverket er over 6000 kilometer langt, og er faktisk en av de få menneskeskapte bygningene som kan ses fra verdensrommet. Muren ble bygget over 300 år, fra 1300-tallet til 1600-tallet, og er fortsatt svært godt bevart i dag. Du må belage deg på cirka en times kjøretur fra Beijing for å komme til muren, men det er uten tvil verd bilturen.

Den forbudte by

den forbudte by i beijing

Et annet mektig konstruksjonsverk i Beijing er Den forbudte ny. Hvorfor byen har fått akkurat det navnet stammer fra den spennende historien, som du kan lære mye om på de ulike museene i området. Hele byen består av nesten 1000 gamle bygninger fra landets keisertid, og den er meget godt bevart.

Sommerpalasset i Beijing

sommerpalasset i beijing

Byens absolutt største grøntområde finner du på Sommerpalasset. Det er et omfattende parkanlegg som er kunstig laget, der til og med innsjøen er menneskeskapt. Her tilbringer både innfødte og turister late dager, og spesielt på sommerstid vil et besøk i parken nærmest være nødvendig for å slippe unna all eksosen og de varme bygatene.

Tromme- og klokketårnene

ferie i beijing

Også verdt å få med seg er Tromme- og klokketårnene i Beijing. De ligger like nord for Den forbudte by, og ble bygget så sent som på 1200-tallet. Det er rett og slett snakk om flere høye bygninger som har en arkitektur fra keisertiden i Kina, og som har enormt høy historisk verdi for kineserne.