Beste hotell Oslo: en oversikt over topp 10 hotellene i 2024

inneholder annonselenker

Oslo hotell

Leter du etter overnatting i Oslo? Se hvilke 10 hotell vi anbefaler her.

 

10 glimrende hotell i Oslo

Oslo har et meget godt utvalg av hoteller, og i alle prisklasser. Som regel velger tilreisende å bo så sentralt som mulig, det vil si et sted nært Karl Johans Gate.

Vi har valgt ut 10 av de beste hotellene i Oslo for deg som vil få mest mulig ut av oppholdet i hovedstaden. Disse hotellene ligger sentralt plassert i sentrum, samtidig som de får meget god omtale av tidligere gjester. 

 

Amerikalinjen

Beste hotell i Oslo

Med adresse på Jernbanetorget, ligger Amerikalinjen omtrent så sentralt det er mulig å komme i Oslo. Fra hotellinngangen går du rett ut på starten av Karl Johans gate, og du bor like ved det flotteste Oslo har å by på.

Fra hotellet bruker du bare noen få minutter til Operaen, mens Sørenga og Aker Brygge er en liten spasertur unna. Selv om hotellet ligger midt i hjertet av Oslo, er det like vel stille og rolig inne på hotellet.

Amerikalinjen scorer ikke bare høyt på beliggenhet. Rommene er store og utrolig flott innredet, og badene er like så. Designet baserer seg på byggets historie, med flotte detaljer som speiler fortiden. Servicen er dessuten førsteklasses, både i resepsjonen og i hotellets bar og restaurant.

Amerikalinjen Hotell i Oslo

Vi skal ikke påstå at Amerikalinjen er det aller beste hotellet i Oslo, men det er utvilsomt helt i toppsjiktet. Besøker du Oslo, så anbefaler vi Amerikalinjen på det varmeste.

 

BESTILL ROM HER

 

The Thief

Luksushotell i Oslo

Ønsker du luksus når du besøker Oslo, så er The Thief et åpenbart valg. Prisene er også dertil, og hotellet egner seg best for de som enten har en velfylt bankkonto, eller for de som skal slå på stortromma i forbindelse med spesielle anledninger.

Navnet kommer av at hotellet ligger på Tjuvholmen. Dette er det nyeste tilskuddet som ligger i forlengelsen av Aker Brygge. Her finner du museum, skulpturpark, sted å bade og sole seg om sommeren, mange barer, kaféer og restauranter, samt gode shoppingmuligheter.

The Thief hotell

Hotellet har 116 rom og suiter i luksusklassen. Selv de minste rommene kan beskrives som overdådige, både i størrelse og når det gjelder interiøret. The Thief har ellers 2 gode restauranter, 2 barer med lounge, spa med full service, innendørs svømmebasseng, døgnåpent treningssenter, døgnåpent forretningssenter, og en herlig takterrasse med uslåelig utsikt over Oslofjorden.

 

BESTILL ROM HER

Clarion Hotel The Hub

Clarion Hotel The Hub Oslo

Clarion Hotel the Hub er et ganske rimelig alternativ blant de hotellene i sentrum som gjør seg fortjent til sine fire stjerner. Dette hotellet henvender seg først og fremst til folk på forretningsreise eller firmaturer til Oslo, men passer også fint for både familier og par på weekendtur til hovedstaden.

Området Clarion ligger i er mer trafikkert enn de fleste hotellene vi anbefaler i Oslo, men dette merker du ikke til inne på rommet. Adressen er Biskop Gunnerius Gate 3, det vil si på den nordlige siden av Jernbanetorget, og med Oslo Sentralbanestasjon kun et steinkast unna. Herfra når du Karl Johans Gate på et par minutter, og du har et par av byens største shoppingsentre rett bortenfor hotellinngangen.

Clarion Hotel The Hub - Største hotell i Oslo

Med 810 rom er Clarion Hotel et av Oslos største. Det høye antallet rom gjør at du ofte vil kunne få en hyggelig pris her, spesielt om du skal til Oslo når det ikke foregår store arrangementer i byen. Hotellets tilbud inkluderer en hyggelig restaurant, 2 barer med lounge, treningssenter med badstue og steamrom, døgnåpent forretningssenter, flere konferansesaler og 20 møterom.

 

BESTILL ROM HER

 

Clarion Hotel Oslo

Clarion Hotel Oslo

Clarion Hotel Oslo er et topp moderne 4-stjerners hotell med svært sentral beliggenhet i Bjørvika, rett ved Barcode. Fra hotellet bruker du bare et par minutter til Munch-museet og Operahuset. Det er også kort vei å gå til knutepunktet Oslo S fra hotellet.

Dette er et skikkelig lekkert hotell som fokuserer stilrent design, kunst og god mat. Innredningen er moderne og stilfull, med flott kunst på veggene. På gateplan i hotellet finner du restauranten Kitchen & Table som serverer nydelig sjømat.

Fantastisk hotell i Barcode-området i Oslo

Hotellrommene er store og lyse, med behagelig innredning. Badene holder samme høye standard. Et sikkert hotellvalg i sentrum av Oslo.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Continental

Hotel Continental Oslo

Hotel Continental er bortimot like fjongt og berømt som Grand Hotel i Oslo. Det er her legendariske Theatercafeen ligger, og gourmetrestauranten Annen Etage, som i flere årtier har blitt ansett som en av byens beste spisesteder.

Hotellet har omtrent like bra beliggenhet også som Grand. Du kommer litt nærmere Slottet og Slottsparken, du får Nasjonalteateret rett over gaten, det er kort vei til Aker Brygge, og du har massevis av shopping, restauranter, kaféer og utesteder i umiddelbar nærhet.

5 stjerners hotell i Oslo

På Continental kan du velge blant 155 rom og suiter. Som nevnt har hotellet to av de mest berømte restaurantene i byen, i tillegg til hele 4 barer med lounge og en hyggelig kafé. Fasilitetene inkluderer også treningssenter, forretningssenter med konferansesal og møterom. Selv om dette er et av byens beste luksushotell, er det også barne- og familievennlig.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Bristol

Hotel Bristol Oslo

Om du vil bo i klassiske omgivelser fra øverste hylle, komfortabelt og sentralt, men samtidig til greie priser, er Hotel Bristol et av overnattingsstedene du bør vurdere.

Bristol ligger i Kristian IVs gate, parallellgaten til Karl Johan. og på høyde med Spikersuppa. Her bor du omtrent like sentralt som på Grand og Continental, men i en litt mer stille gate. Det merkes også på at pubene, kaféene og restaurantene i umiddelbar nærhet til hotellet, er mindre preget av turister og andre tilreisende til Oslo.

Elegant hotell i Oslo

Hotellet er ganske stort, og har hele 251 rom og suiter å by på. Rommene er veldig stilfullt innredet, og står i stil til den ærverdige bygningen fra 1920. Det er to gode restauranter her, og 2 elegante barer med lounge. Lobbybaren på Bristol er et av Oslos mest berømte vannhull. I tillegg har hotellet forretningssenter, konferansesal, og treningssenter med golfsimulator.

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Rosenkrantz

Thon Hotel Rosenkrantz

Velkjente Olaf Thon er Norges ubestridte hotellkonge, og kjeden har flere gode hotell å velge blant i Oslo. Thon Hotel Rosenkrantz er blant kjedens aller beste når det gjelder både kvalitet og beliggenhet.

Dette Thon-hotellet ligger som navnet tilsier i Rosenkrantz’ gate, på C.J. Hambos plass, og rett overfor Tinghuset. Herfra går du kun to kvartaler ned til Karl Johan og Spikersuppa, mens Slottet ligger omtrent 10 minutter unna til fots. I forhold til beliggenhet og standard er dette et godt alternativ til Bristol. Ikke like luksuriøst, like god beliggenhet, men til en lavere pris.

Glimrende hotell i Oslo

Hotellet har 151 rom i ulike størrelser, inklusive et par suiter. Alle rommene er pene, med moderne og relativt nytt interiør. På Thon Hotel Rosenkrantz finner du også en hyggelig restaurant, forretningssenter og treningssenter. I hotellets hyggelige lobby kan du også slå deg ned med en kopp kaffe, og du finner datamaskiner som er til låns her.

 

BESTILL ROM HER

 

Saga Hotel Oslo

Saga Hotel Oslo

Saga Hotel er et ypperlig valg om du vil bo litt utenfor de mest travle delene av Oslo sentrum. Det ligger i en rolig gate på Majorstua, like ovenfor Uranienborgparken. Herfra kan du rusle ned til Slottet, eller til Frognerparken og Vigelandsanlegget, på omtrent 10 minutter. Den kjente handlegaten Bogstadveien er kun 2 kvartaler unna. I dette området finner du også mange svært hyggelige restauranter, kaféer og barer.

Dette er et ganske lite hotell, med kun 47 rom i ulike størrelser. De minste rommene er noe trange, men alle er pent innredet og relativt luksuriøse. Hotellet har ellers egen restaurant, bar og lounge, treningssenter, forretningssenter og bibliotek.

Koselig hotell i Oslo

Saga er et godt valg for personer som skal oppholde seg i Oslo litt over tid, og kanskje spesielt forretningsreisende. Servicen er kjent for å være god, det er ikke noe problem å få jobbet her, og hotellet har et intimt og personlig preg.

 

BESTILL ROM HER

 

Thon Hotel Europa

Thon Hotel Europa - hotell i Oslo sentrum

Thon Hotel Europa er et av byens beste hotell når du skal på weekendtur til hovedstaden. Her får du ypperlig service, meget god beliggenhet, og som regel rompriser som er en god del lavere enn mange av konkurrentene i samme strøk.

Hotellet ligger rett bortenfor Slottet og Slottsparken, Det kulturhistoriske museet, og Nasjonalgalleriet. Du rusler til Karl Johans Gate på tre-fire minutter, og du får Nasjonaltheateret T-banestasjon omtrent fem minutter unna hotelldøren.

Thon Hotel Europa

På dette overnattingsstedet er det 168 rom som er pent og moderne innredet i friske farger. Hotellet har egen restaurant, bar og lounge, treningssenter, og en kafé-løsning i tilknytning til lobbyen. Thon Hotel Europa er et populært hotell, ikke minst på grunn av beliggenheten og servicen, og du bør booke tidlig om du vil sikre deg rom.

 

BESTILL ROM HER

Grand Hotel Oslo

Grand Hotel Oslo

Grand Hotel Oslo er byens mest ikoniske overnattingssted. Det er her verdensstjerner gjerne bor når de besøker Norges hovedstad, banketten for Fredsprisvinnere avholdes her, og norske berømtheter som Henrik Ibsen brukte å vanke i hotellets restaurant.

Beliggenheten til Grand kan beskrives som best i byen. Adressen er Karl Johansgate 31, det vil si rett ovenfor Stortinget, og med kun Spikersuppa mellom hotellet og Slottet. Byens flotteste butikker ligger i samme gate, og det bugner av restauranter, kaféer, barer og utesteder i dette området av sentrum.

Anbefalt hotell i Oslo sentrum

På Grand kan du velge blant 283 rom og suiter, fordelt på hotellets 7 etasjer. Hotellet har fullservice spa, restaurant, to barer med lounge, hvorav den ene i toppetasjen med utsikt over Stortingsplassen, treningssenter, forretningssenter, konferansesal, og alt det andre du kan forvente av et femstjerners hotell fra øverste hylle.

 

BESTILL ROM HER

 

Hvor bør hotellet ligge i Oslo?

Oslo er riktignok en av Europas minste hovedsteder, men byen er ganske stor i utstrekning. Det gjelder derfor å være litt strategisk når du velger hvilket hotell du skal bo på Oslo. 

Selv om det finnes unntak, for eksempel Majorstuen og Frogner, mener vi det er viktig at hotellet ligger et sted mellom Slottet og Sentralbanestasjonen. Dette er Oslos absolutte sentrum, og der du vil bo om du vil ha kort avstand til shopping, severdigheter, uteliv, og så videre.

 

Hotellpriser i Oslo

Selv om et hotellrom i Oslo ikke kan sies å være billig, er hotellprisene likevel overraskende rimelige sett i forhold til prisnivået for øvrig. Norge regnes som et av verdens dyreste land når det gjelder forbruksvarer som alkohol, restauranter og alt det andre vi bruker penger på, men ikke hotellovernatting. Der må vi se oss slått av blant annet europeisk storbyer som London, Paris og Brussel.

Et bra hotell med rett beliggenhet, der du bor rent og pent og får god service, vil ofte koste fra 2 000 kroner og oppover. Merk deg at du vil kunne oppnå bedre priser enn dette om du booker tidlig, og spesielt når det er mindre travelt på hotellene.