Bonn

storbyferie i bonn

Bonn er en historisk viktig by sentralt i det vestlige Tyskland, med en beliggenhet mellom de to langt større byene Köln og Frankfurt. Det er kanskje ikke den mest kjente turistbyen for nordmenn, men som Vest-Tysklands tidligere hovedstad (frem til Berlinmurens fall i 1989) har den en svært innholdsrik historie. Bonn er hjem for i overkant av 300 000 innbyggere, og er følgelig som en relativt liten by å regne i tysk målestokk.

Bonn er en av de største studentbyene i Tyskland, med over 30 000 studenter. Det betyr at byen også har utviklet et meget bra festliv, med utesteder på rekke og rad i sentrumsområdet. Byen er også fødested for den berømte komponisten Beethoven, og har følgelig mye interessant å vise om den karen, samt en hel del andre attraksjoner og severdigheter.

Anbefalte hotell i Bonn

annonselenker

Ameron Bonn Hotel Königshof

Flott firestjerners hotell lang bredden av Rinen. Høy standard, sentral plassering og gode tilbakemeldinger gjør dette til et sikkert hotellvalg i Bonn.

 

BESTILL ROM HER

 

V-Hotel

Moderne gjesterom med god standard.

 

BESTILL ROM HER

 

BONNOX Boardinghouse & Hotel

Fint leilighetshotell med forholdsvis sentral beliggenhet.

 

BESTILL ROM HER

 

10 morsomme ting å gjøre i Bonn

annonse

Reise til Bonn

På sommerstid er Bonn en relativt varm by, men temperaturer som minner om den norske sommeren, og dette er med andre ord den beste årstiden for en reise hit. Det går ikke direktefly fra Oslo Lufthavn, men Bonn ligger en kjøretur på rundt 30 minutter fra den internasjonale flyplassen i Frankfurt, som man kan komme seg til både direkte og billig med fly. Den offisielle valutaen i Bonn og Tyskland for øvrig er euro, og en euro tilsvarer i overkant av åtte norske kroner.

 

Overnatte og spise i Bonn

Overnatting i Bonn er sjeldent noe problem, med nærmere 100 hoteller i og rundt sentrumsområdet. Bonn er dessuten en relativt trang og intim by hva arealet angår, slik at det er nærmest vanskelig å bo usentralt her. Men de fleste turister vil ønske å bo sentralt i sentrum, slik at man kan ta seg til fots til alt av utesteder, restauranter og severdigheter. De fleste turistattraksjonene ligger midt i sentrum av byen – noe også de over 500 utestedene, pubene og kroene gjør.

Som hele Tysklands studentby er det mye fokus på billig og enkel mat i Bonn, samtidig som en del fast food-kjeder finnes her. Men det er heller ikke mangel på mer luksuriøse restauranter, som gjerne ligger i tilknytning til de dyrere hotellene. Generelt kan man si at dersom du befinner deg i sentrum så skal du ikke gå langt for å finne en restaurant som serverer maten du ønsker deg.

 

Severdigheter i Bonn

Bonn er en historisk viktig by med severdigheter som er nesten tusen år gamle, samt innholdsrike museer og kunstutstillinger for den som måtte være interessert i det.

 

Lær alt om Ludwig van Beethoven

statue av beethoven i bonnDu kan ikke reise til Bonn uten å utforske historien til den verdenskjente komponisten Ludwig van Beethoven. Han ble født og oppvokst i Bonn, og hele byen er stolt av hans tilhørighet til byen. Er du riktig så heldig så besøker du byen under den årlige Beethoven-festivalen, og om ikke finnes det flere museer og utstillinger der du kan lære mer om hans historie.

Markedsplassen i Bonn

markedsplassen i bonnMarkedsplassen i Bonn har i mange år vært det sentrale knutepunktet for all handel i Bonn. I dag er markedsplassen (Marktplatz) et utsalgssted med mange antikke gjenstander og lokalproduserte produkter, og for mange mer en severdighet enn et handelssted. Allikevel er det svært mye spennende å se her, og i umiddelbar nærhet har man også de fleste severdighetene i byen.

Universitetet i Bonn

severdigheter i bonnEn av de mest attraktive severdighetene i Bonn er faktisk universitetet. Siden det ble bygget i år 1818 har det spilt en viktig rolle for byen, frem til det i moderne tid har blitt benyttet som universitet. I området finnes også en nydelig park, og man kan lett bli sjalu på studentene som får tilbringe skoledagene i slike omgivelser.

Kreuzbergkirche

Kreuzbergkirche i bonnLiker du å se komplekse kirkekonstruksjoner når du er på storbyferie, så vil du la deg lamslå av kirken i Bonn. Den er bygget i en barokkstil og har en unik «hellig trapp» på innsiden, som har en svært innholdsrik historie som du kan lære mer om i selve kirken.

Museer i Bonn

kunstmuseum i bonnBonn er også en flott by for museumsgangere, med varierte utstillinger. På Museum Alexander König kan man lære alt om den naturlige historien og menneskets utvikling. Det tyske nasjonalmuseet for historie tar deg med til viktige hendelser i menneskets historie, og gjenforteller det på en interaktiv og spennende måte. Kunstinteresserte bør ta turen innom Kunstmuseumet i Bonn, som spesielt er gode på kunstverker i tysk, moderne stil.