Brighton

inneholder annonselenker

Brighton

Kanalkysten blir ofte kalt Englands riviera. Hvite klipper, endeløse strender og et behagelig klima ønsker oss velkommen her. Midt i det hele ligger Brighton, feriebyen med strendene rett utenfor stuedøren. Storbyferie i Brighton passer perfekt for hele familien.

Den kjente forfatteren William Thackeray kalte byen Doctor Brighton. Med det henviste han til Brightons positive innvirkning på gjestenes helse. Med sitt milde klima, endeløse strender og sunne havbris ble byen en feriedestinasjon allerede på 1700-tallet. Da jernbanen ankom i 1842 ble byen raskt en favoritt.

I løpet av 1800-tallet ble Brighton utviklet som ferieby. Kjente landemerker som Grand Hotel og Brighton Palace Pier stammer fra denne tiden. Det var et sus av luksus over det hele, med flotte salonger og eksklusive restauranter. Hit kom fiffen fra London for å tilbringe late sommerdager.

Brighton kalles blant annet Englands hippeste by og London-by-the-sea. I tillegg er byen kåret til Englands lykkeligste by. Brighton er kjent for sitt varierte kulturliv, show, teater og uteliv. Med over 250 restauranter, gateteaterfestival, konserter og strandliv tiltrekker den seg besøkende fra hele verden.

 

Anbefalte hotell i Brighton

I bydelen Kemptown i Brighton er det livlig og trendy. Her ligger hotellene nære stranden og kun noen minutters gange fra sentrum. For backpackere, men også for romantiske par, anbefaler vi The Lanes. I Hove er det mange familievennlige aktiviteter, gode restauranter og veldig koselig atmosfære.

 

3 glimrende hotell i Brighton

The Grand Brighton

The Grand Brighton er et elegant 4-stjerner hotell med flott plassering langs stranden i sentrum av Brighton. Her bor du midt i smørøyet, samtidig som du kan nyte en avslappet atmosfære med utsikt til havet.

Hotellet har 202 hotellrom, som alle er romslige og fint møblerte. Fra noen av rommene har du dessuten en fantastisk utsikt mot stranden og havet.

The Grand er et sikkert hotellvalg for alle som besøker Brighton.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Brighton House

Brighton House er et koselig 4-stjerner gjestehus i sentrum av Brighton, bare 5 minutter gange unna stranden.

Hotellet har god standard, 16 gjesterom, døgnåpen resepsjon og frokost inkludert i prisen. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Charm Brighton Boutique Hotel and Spa

Om dere vil unne dere litt ekstra når dere besøker Brighton bør dere ta en nærmere titt på dette 5-stjerner bed & breakfast hotellet i Brighton.

Hotellet har 31 gjesterom med god standard, og tilbyr dessuten spa-tjenester til sine gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Brighton

Slik reiser du til Brighton

Londonfolket drar ofte til Brighton på dagstur, så raskt og enkelt er det. Til London kommer vi selvfølgelig rimelig og enkelt fra hele Norge. Togturen til Brighton tar kun 1 time og det er flere hundre avganger daglig!

 

Brighton ligger på en vakker kystlinje

Kanalkystens hvite klipper er viden kjente. En tur fra Brighton langs kystveien østover byr på mange, flotte opplevelser. Her ender det romantiske, gresskledte landskapet i loddrette stup ned mot havet. Langs veien ligger koselige småsteder med servering langs strender og under klipper. Særlig populær er Seven Sisters klippene som ligger ca. 35 minutters kjøretur fra Brighton.

seven sister klippene i england

 

Fest, moro og regnbuer i Brighton

Brighton har en utpreget og levende LGBT-scene. Spesielt Brighton Pride er en spektakulær begivenhet som tiltrekker seg tusenvis av besøkende. Men i denne byen er det fest og moro året rundt. Mange LGBT klubber og barer byr på elleville show hvor gjestene bokstavelig talt snapper etter luft mellom lattertoktene.

 

En populær universitetsby

Brighton er populær blant studenter og har flere anerkjente utdanningsinstitusjoner. University of Brighton og University of Sussex har nesten 40 000 studenter. Brighton tilbyr også utdannelse innen både medisin og moderne musikk. Mange nordmenn har dessuten gått på språkskole i Brighton i ungdommen.

 

Kjente og populære severdigheter i Brighton

Brighton Palace Pier

Brighton Palace PierUt fra stranda strekker den flotte tremoloen seg og ender i en fornøyelsespark! Palace Pier er det ultimate stedet for familieturen til Brighton. Åpnet helt tilbake i 1899 har denne attraksjonen lenge vært blant byens mest populære. Strandliv kombinert med karuseller er uslåelig. Her kan både små og store barn fryde seg. Et stort utvalg attraksjoner sørger for både nerver og gleder. Vannsklier, berg-og-dal bane, radiobiler og mye mer venter oss. Mat og drikke i mange varianter finnes selvfølgelig også. Alt sammen bokstavelig talt i havgapet!

Royal Pavilion

Royal Pavilion i BrightonNår kongelige drar på ferie liker de å bo godt. I 1787 begynte George, Prince of Wales, byggingen av sin fantastiske sommerresidens. Bygget ble oppført i tre omganger og dagens palass stod ferdig på 1820-tallet. Inspirert av orienten oser det av eksotisk luksus. Bli med på innsiden og lær om palassets fargerike historie. Interiøret er fantasifullt og overdådig dekorert. Vi får se de kongelige soverom, salonger og bankettsaler. Beliggende midt i sentrum tilbys det her audio-guide på mange språk samt en velassortert gavebutikk.

Sea Life Brighton

sea life - akvarium i brightonSea Life Brighton er verdens nest eldste akvarium i fortsatt drift. Som Brighton Aquarium åpnet de sine dører for publikum allerede i 1872. I dag er dette akvariet et av byens store attraksjoner og tilbyr spennende opplevelser for barn og voksne. Anlegget består av mange avdelinger med ulik tematikk. Vi besøker blant annet en tropisk regnskog, hilser på sjøhester og beundrer korallrevenes fargerike fisker. Her kan vi til og med kjøre båt med glassbunn. Sea Life Brighton er en heldagsopplevelse for hele familien.

The Lanes

The Lanes i BrightonI The Lanes kan vi spaserer i trange gater og smug fylt med små butikker og serveringssteder. Strøket er blant Brightons eldste og stod ferdig i 1792. Dette er et perfekt sted for shopping og er spesielt kjent for sine antikvitetsbutikker. De små husene og det yrende folkelivet sørger for en fantastisk atmosfære. Blomsterkassene bugner utenfor vinduene og herlige dufter driver gjennom gatene. Ta gjerne en guidet tur i The Lanes og bli kjent med strøkets historie som hjem for fiskere og håndverkere.

Devil’s Dyke

devils dyke parken i brightonRett utenfor Brighton har djevelen selv formet landskapet. Her ville han grave en grøft slik at havet kunne strømme inn og legge alle kirkene under vann. Han ble derimot forstyrret i arbeidet og rakk ikke å gjøre seg ferdig. I dag er Devil’s Dyke en del av en vakker nasjonalpark. Området er et meget populært utfartssted for både lokale og tilreisende. Den 100 meter dype dalen, og det bølgende landskapet rundt, tilbyr flotte panoramaer. Underveis tar vi en pause på den flotte Saddlescombe Farm hvor det serveres kaffe, te, herlige kaker og lette lunsjretter.

The British Airways i360

The British Airways i360Hvorvidt dette tårnet er et vakkert bidrag til Brightons arkitektur, er diskutabelt. Men at det tilbyr sine besøkende en fantastisk opplevelse er helt sikkert. The British Airways i360 er verdens høyeste, bevegende observasjonstårn! Bli med 138 meter over bakken dere også! Utsikten fra toppen er mildt sagt forbløffende. Herfra ser vi byen, regionen og havet strekke seg ut i alle retninger. På en klar dag kan vi sågar se helt til Isle of Wight. Ta gjerne også et glass sprudlende vin i baren mens dere nyter det fantastiske panoramaet.

St Bartholomew’s Church

severdigheter i brightonFor en litt spesiell kirkeopplevelse anbefaler vi St Bartholomew’s kirke på det varmeste. Denne Viktorianske kirken fra 1874 er kjent for sitt rike Art Nouveau interiør. St Bartholomew’s er et originalt kirkebygg og også Englands høyeste sognekirke. Gotikken var populær på slutten av 1800-tallet og St Bartholomew’s er i italiensk nygotikk. Alteret er kledd i sølv og altertaket prydes av gullmosaikker. Kirken er kjent for sin gode akustikk og er et populært sted for klassiske konserter.

Hove Lagoon

Hove Lagoon brightonHove er en del av Brighton og her finner vi en lagune full av våte aktiviteter. I Hove Lagoon kan vi prøve oss på wakeboard, windsurf og paddleboard. Stedet er perfekt for både barn og voksne. Aktivitetene foregår i trygge omgivelser og med erfarne instruktører. Ta en morsom og lærerik dag i det våte element. Grupper er også velkomne så dette er en perfekt aktivitet på for eksempel klassetur. Her tilbys også roligere aktiviteter som yoga og meditasjon. Alt er tilrettelagt for både nybegynnere og viderekomne.

Brighton Museum & Art Gallery

Brighton Museum & Art GalleryDette spennende museet ligger i hjertet av Brighton. 5 minutters gange fra sjøen og rett ved The Lanes, kan vi her boltre oss i et utrolig spekter av uttrykksformer. Museet tar for seg alt fra antikken, dekorativ kunst, mote, arkeologi og moderne kunst. I det egyptiske galleriet kan vi lære om dagliglivet i faraoenes land. Et annet galleri tar for seg scenekunst som dukketeater, masker og kostymer. Få også med dere Fashion & Style galleriet som fokuserer på motehistorie og LGBTQ historikk. I dette museet tilbringer dere lett hele dagen.

The Brighton Toy og Model Museum

leketøysmuseum i brightonHer har vi et fantasiland for hele familien. Vi har alle vært vært barn og opplevd lekens fortryllende magi. I dette museet får vi gjenoppleve det hele! The Brighton Toy og Model Museum har nemlig en av verdens fineste samlinger av leker og modeller. Spesielt museets modelltog-samling er imponerende. Her finner vi lokomotiver og vogner fra helt tilbake til 1860-årene. Unike og uvurderlige leketøy fra verdens mest anerkjente produsenter er også en del av samlingen.

Hever Castle

Hever CastleHever Castle er som tatt rett ut av eventyrbøkene. Slottets eldste deler stammer fra 1270 og i 1462 ble det omgjort til et herskapshus. Her holdt den kjente Boleyn familien hoff. Hever Castle er nært knyttet til Henry VIII og da spesielt hans ektefelle Anne Boleyn. Interiøret består av en stor samling Tudor-malerier. Anne Boleyns private bøker og en rekke antikke møbler er også utstilt. En vakker park omgir slottet og her er det anlagt en flott lekeplass samt en labyrint og rosehage. Hever Castle ligger i Kent og vi anbefaler en arrangert busstur dit.