Buenos Aires

Buenos Aires

Argentinas hovedstad Buenos Aires har blitt et populært reisemål for de som ønsker å oppleve mer eksotiske storbyer enn det man finner her i Europa, og denne søramerikanske storbyen med nesten 3 millioner innbyggere er uten tvil et supert reisemål for de som ønsker dette.

Buenos Aires passer perfekt for både de som er interessert i kultur og de som bare ønsker å kose seg noen dager i en skikkelig storby. Det ligger kunstmuseer, gallerier, teater og andre kulturinstallasjoner overalt i byen, og det er heller ingen mangel på kaféer og restauranter som serverer god og billig mat dagen lang. Selv om det er en nokså stor by ligger det meste av shopping, attraksjoner og kulturinstallasjoner innenfor bykjernen, og man kan for det meste gå til det meste man trenger.

Til tross for at Buenos Aires ligger på andre siden av verden er det mange elementer i byen som ligner på tilsvarende elementer i Europeiske storbyer, og en av de mest iøynefallende likhetene er arkitekturen. Byen har nemlig en stor andel etterkommere med Europeiske herkomst, og disse har satt sitt preg på byen ved å ta med arkitekturstiler fra hjemlandet. Man ser spesielt mange bygninger med stil som er inspirert fra Italia.

Argentina har også lånt mattradisjoner fra resten av verden, og man får tak i det aller meste man forventer på restaurantene der. Landet har spesialisert seg på biff og grilling, så hvis du liker store og saftige kjøttstykker så er du på rett plass!

Anbefalte hotell i Buenos Aires

annonselenker

Fierro Hotel Buenos Aires

Fint og elegant 4-stjerner hotell med utendørs badebasseng, badstu og restaurant/bar. Jevnt over veldig gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

Carles Hotel Buenos Aires

Elegant og rimelig 4-stjerner hotell i sentrum av Buenos Aires. Rett og slett et flott hotell med sentral plassering.

 

BESTILL ROM HER

 

Alvear Palace Hotel-Leading Hotels of the World

Luksuriøst og meget flott 5-stjerner hotell i Palermo-distriktet i Buenos Aires. Ønsker dere å bo staselig bør dere se nærmere på dette hotellet.

Hotellet har et flott innendørs badebasseng, egen spa-avdeling, takterrasse og to restauranter, samt tre barer.

 

BESTILL ROM HER

 

10 spennende ting å gjøre i Buenos Aires

annonse

Reise til Buenos Aires

Mange bruker Buenos Aires som en base når de skal ut på reise videre i Sør-Amerika, men det er ingenting i veien for å reise til Buenos Aires for å primært holde seg i byen. Man kommer garantert ikke til å kjede seg selv om man planlegger én uke i byen, for byen har som nevnt hentet inspirasjon fra hele verden, så det skal godt gjøres å gå lei. Ellers ligger byen sentralt til i Sør-Amerika, og det går både fly og buss videre til resten av kontinentet.

Når man planlegger en reise til Buenos Aires er det viktig å huske at sesongene er omtrent omvendte som her hjemme i Norge. Det betyr at det er på sitt varmeste på sommeren, så ikke glem å sjekke opp forventet temperatur på det tidspunktet du drar. Det kan nemlig bli utrolig varmt på sommeren der, så mange foretrekker å heller reise når det er vår eller høst.

Det er naturligvis ikke så billig å reise til Buenos Aires, og flybilletter dit kan koste en del. Det er ingen norske flyselskaper som flyr direkte til byen, og den enkleste og raskeste måten å komme seg dit på er ved å mellomlande i enten London eller Paris. Selve flyturen inkludert mellomlandingen tar omtrent 20 timer, så vær forberedt på lang reisetid. Man lander på Ministro Pistarini, en internasjonal flyplass som kun ligger 45 minutter unna by-sentrum.

Selv om det er dyrt å komme seg til Buenos Aires, så er det en ganske billig by når man først er fremme. I Buenos Aires og resten av Argentina kan man leve godt selv på et lite budsjett, selv om det er en av de dyreste storbyene i Sør-Amerika. Økonomien i Argentina er derimot veldig ustabil og preget av høy inflasjon, så det kan være store endringer i prisnivå på kort tid.

Det er gode shoppingmuligheter, og hovedhandlegaten heter Florida. Langs denne gaten er det større butikker som er rettet mot turister, men man finner små, autentiske butikker når man bruker sidegatene fra Florida. Mange mener at Buenos Aires er en av de beste shoppingbyene i hele Sør-Amerika, og de fleste finner alt de håper på her.

 

Topp 10 attraksjoner i Buenos Aires

 

Teatro Colon

Teatro Colon buenos aires

Teatro Colon er et operahus i Buenos Aires, og regnes som en av verdens beste operahus. For å virkelig oppleve det bør man ha billetter til en forestilling, men mange besøker operaen bare for å se på bygget eller ta en rask tur på innsiden. Bygget stammer fra 1857, men har siden ble totalrenovert slik at dagens operahus egentlig er fra 1908.

Puerto Madero – havnedistriktet i Buenos Aires

Puerto Madero havnedistriktet i buenos aires

Puerto Madero er havnedistriktet i Buenos Aires, og her finner man et stort utvalg av vakre bygninger, gode restauranter, spennende museer og stilige båter som ligger fortøyd. Man kan ikke besøke Buenos Aires uten å vandre nedover Puerto Madero minst én gang!

Recoleta

Recoleta buenos aires

Recoleta-distriktet i byen er kjent for sin helt særegne stil som er inspirert fra Europa. Mange mener at dette distriktet hadde passet bedre inn i Italia eller Frankrike, og det er en litt spesiell opplevelse å komme hit. Det anbefales å beregne god tid til å se på alle bygningene, butikkene og restaurantene i området for å virkelig få mest ut av det. Kirkegården her er også verd et besøk, det er også her Evita ligger begravet.

Bosques de Palermo

Parque Tres de Febrero

Bosques de Palermo, offisielt kjent som Parque Tres de Febrero, er en stor park midt i Buenos Aires som er kjent for utrolige rosehager, innsjøer og flotte omgivelser. Inne i parken er det dessuten en hage i japansk stil, og dyreparken Buenos Aires Zoo.

Museo Nacional de Bellas Artes

kunstmuseum i buenos aires

Museo Nacional de Bellas Artes er et kunstmuseum mist i Buenos Aires. Her kan man se malerier og annen kunst fra verdenskjente kunstnere som Rubens, Rembrandt, Monet, Van Gogh og mange flere. Det er også flere argentinske og søramerikanske kunstnere som er stilt ut på museet.

San Telmo

san telmo buenos aires

San Telmo-distriktet i Buenos Aires er den eldste bydelen, og denne er kjent for sine koselige smågater, antikvitetsbutikker og autentiske kaféer og restauranter. Det er få plasser i Buenos Aires hvor det er like koselige å sette seg ned på en kafé og bare slappe av, og også her bør man beregne god tid hvis man vil oppleve området skikkelig.

Palacio Barolo

Palacio Barolo, Buenos Aires

Da Palacio Barolo ble bygd i 1989 var det Sør-Amerikas høyeste bygg, men i dag er det ikke lenger det. Det er likevel et utrolig flott bygg som inneholder flere spennende forretninger som en butikk som selger tangoklær, reisebyråer og mer. Nå er bygget deklarert til å være et nasjonalhistoriske monument.

Jardin Japones

Jardin Japones buenos aires

Jardin Japones er den japanske hagen inne i Bosques de Palermo. Dette er den aller største japanske hagen utenfor Japan, og er naturlig nok et populært stoppested for turister som ønsker å kose seg i rolige omgivelser. Inne i parken er det dessuten gode restauranter som serverer japansk mat som sushi.

Palermo Soho

Palermo Soho distriktet i buenos aires

Palermo Soho er et lite område i Palmero-distriktet som er kjent for å være svært trendy. Her finner man designerbutikker, trendy spisesteder, kule barer og moderne gatekunst. Området har en bohem følelse, og er den perfekte destinasjonen for de som ønsker alternativ mat eller alternative butikker.

Palermo -distriktet

palermo buenos aires

Palermo-distriktet er en av de flotteste distriktene i Buenos Aires, og har mye spennende å by på. Her finner man blant annet en utrolig vakker park, spennende butikker i alle slags prisklasser, og unik arkitektur som er inspirert fra både Europa og resten av verden. Mange mener at dette distriktet er perfekt for ungdom og andre unge personer, da hele området er preget av å være trendy og moderne.