Chicago

inneholder annonselenker

storbyferie i chicago

Chicago er en skikkelig «kulturby» som samtidig er kjent for både finans, industri, teknologi og transport. Det er en høyst moderne by med mange severdigheter for turister, og det er samtidig en stor by – faktisk er Chicago den tredje største byen i USA – kun slått av New York og Los Angeles. I selve sentrum bor det nærmere 2,7 millioner mennesker, men hvis man regner med storbyområdet (populært kalt Chicagoland), så kan man øke tallet til nesten 10 millioner mennesker.

Følgelig er Chicago den største byen i det sentrale Nord-Amerika. Den ligger ved utspringet til den berømte Mississippi-elven, og har et klima med fire definerte årstider. På vinterstid synker gjerne temperaturen under 0 grader, mens den i perioden juni til september som regel havner over 25 grader (varmerekorden er på 43 grader!). Følgelig er det i sommermånedene at man helst besøker Chicago, eventuelt på våren eller høsten.

 

Anbefalte hotell i Chicago

 

The Langham Chicago

Dette femstjerners luksushotellet er trolig det beste hotellet i Chicago. Hotellet har sentral og fin beliggenhet i sentrum og har mye å by på av fasiliteter.

The Langham får også særdeles gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Peninsula Chicago

Særdeles flott femstjerners hotell i sentrum av Chicago. Dette er hotellet for deg som ønsker å bo staselig på tur.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Hotel EMC2

Meget stilfullt, moderne og trendy hotell i sentrum av Chicago!

Rimeligere alternativ enn de to andre vi anbefaler, men også her får du høy standard og gode fasiliteter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Chicago

Reise til Chicago

Å reise til Chicago tar nødvendigvis ikke like lang tid som andre amerikanske byer. Det går direktefly fra de fleste av de store lufthavnene i Europa, men man kan også ta seg til New York fra Oslo Lufthavn med tre ulike flyselskaper, for å deretter fly innenlands til Chicago. Denne flyturen tar knappe to timer, og man kan få rimelige billetter til innenlandsflygninger dersom man er litt fleksibel.

Den offisielle valutaen i USA er som kjent amerikanske dollar. Er man heldig, så besøker man USA når kronekursen er sterk (den har vært ned mot 5 kroner for noen år siden), og følgelig kan man spare mye penger. Chicago er for øvrig stort sett trygg by å ferdes i som turist om man holder seg til turistområdene. Ikke benytt deg av pirattaxier og unngå øde bakgater om kvelden, og gjengområdene, så ferdes man stort sett trygt.

 

Overnatte og spise i Chicago

Som Amerikas tredje største by må man regne med å betale noe mer for overnatting i Chicago enn hva man gjør i de små og mellomstore byene, men man kan uansett slippe unna med en nokså rimelige overnatting dersom man nedprioriterer beliggenhet. For i sentrum ligger det kun flotte og luksuriøse hoteller med høy standard, og da må man regne med priser på opp mot 1000 kroner per natt. Det er uansett en god del rimeligere enn turistmagneten New York.

Når det kommer til maten, så behøver du ikke bekymre deg for å gå sulten i Chicago. Det er en millionby med et fantastisk utvalg av restauranter. Det er vanskeligere å bestemme seg for hvor man skal spise enn det er å finne et bra sted å spise. Begynn reisen med en skikkelig middag på et amerikansk biffhus, og oppsøk deretter de internasjonale restaurantene. Det ligger vegg i vegg med restauranter med både italienske, indiske og kinesisk meny.

 

Severdigheter i Chicago

Chicago er en millionby som på mange måter kan minne om New York, med skyskrapere i fleng og et sentrum som aldri tar kveld. Det er definitivt en opplevelse i seg selv å bare vandre rundt i gatene her, men Chicago har så mye mer enn som så.

 

Willis Tower (tidligere Sears Tower)

willis tower i chicago severdighet

Det som en gang var verdens høyeste bygning, da det ble reist i 1973, er nå fortsatt den største turistmagneten i byen. Det er en 108 etasjers høy bygning der du kan ta deg helt til den 103dje etasjen for et observasjonsdekk. Her kan man nyte byens beste utsikt over Lake Michigan, samtidig som du kan se helt over til de to delstatene Michigan og Wisconsin. Blåser det litt så kan du samtidig føle at bygningen svaier i vinden!

Magnificent Mile

severdigheter i chicago

New York har sin Broadway, og Las Vegas har sin The Strip. I Chicago heter den beste shoppinggata Magnificent Mile, og den er samtidig regnet som en av de beste handlegatene i hele verden. Siden 1940 har det vært en omfattende handlegate, og det er samtidig her man finner mange av byens største landemerker og turistmagneter.

Millenium Park

millenium park chicago

Millenium Park er det største grøntområdet og parkanlegget i det sentrale Chicago. Det er et svært moderne anlegg med massevis av skulpturer og underholdning, og det er også en god del restauranter med utendørsservering her. Et perfekt sted når man har fått nok av storbyferien.

Chicago River

chicago river severdighet i chicago

Chicago er på mange måter en unik by, og det vises også gjennom elven som går på tvers av byen. Det selges mange båtturer som man kan ta seg med på, med god underholdning og enklere servering. Det er spesielt å seile rundt mellom alle skyskraperne og det anbefales å oppleve Chicago fra dette perspektivet.

John Hancock Center

utsikt over chicago fra john hancock center

Med sine 344 meter over bakken, så er John Hancock Center den fjerde høyeste bygningen i Chicago. Dens beliggenhet byr på en skikkelig flott panoramautsikt over byen, og på toppen er det en plattform der man kan nyte frisk luft. Et flott alternativ til Wills Tower.