Dette er de beste hotellene i Ålesund

hotell i ålesund

Se hvilke hotell vi anbefaler i det mange regner som Norges vakreste by, Ålesund.

Her finner du mange hotell som er flotte både innvendig og utvendig, og som har en ypperlig beliggenhet. Booker du rett hotellrom kan du få utsikt over både den vakre naturen som omslutter byen, og de unike murhusene i jugendstil som kjennetegner Ålesunds pene sentrum.

 

De 8 beste hotellene i Ålesund sentrum

I oversikten under har vi samlet det vi mener er de 8 beste hotellene i Ålesund. Alle hotellene er lokalisert i sentrum av Ålesund, slik at du enkelt kan ta deg rundt i hele byen til fots. Velger du å overnatte på et av hotellene vi anbefaler føler vi oss trygge på at du vil få et fint opphold i Ålesund.

annonselenker

Hotel Brosundet – 4 stjerner

anbefalte hotell i ålesund - hotel brosundet - sett fra brosundetSom navnet tilsier ligger hotellet på kaia ved Brosundet, midt i Ålesund sentrum. Bygningen er en av de fineste av de gamle sjøbodene og pakkhusene i byen. Her leverte fiskeskøytene dagens fangst i tidligere tider, mens i dag er dette Ålesunds absolutte sentrum, og der du finner det beste av byens uteliv, restauranter, butikker, gallerier, med mer.

Det er ikke bare omgivelsene som er fra øverste hylle. De 131 rommene på innsiden er minst like fine. Interiøret er moderne og lekkert, samtidig som pakkhuset gamle sjarm er ivaretatt. Hotellets restaurant, Apotekergata 5, anses som en av byens beste. Er du i Ålesund om sommeren kan du nyte måltidene dine utendørs på restaurantens lekter, så fremt være tillater det. Ellers rommer Hotel Brosundet en hyggelig bar og lounge, samt konferanselokaler og møterom.

Om du vil ha kort vei til det beste av Ålesund, og samtidig bo i de rette omgivelsene, er Hotel Brosundet det soleklare valget. Servicen er upåklagelig, og du får hjelp i resepsjonen til bookinger av opplevelser, transport, og lignende. Om du booker tidlig og i rett periode er prisene svært hyggelig sett i forhold til hva du får for pengene. Eter vår mening er Hotel Brosundet det beste hotellet i Ålesund.

 

BESTILL ROM HER

Hotel 1904 – 4 stjerner

hotel 1904 i ålesund sentrum - sett fra løvenvoldgataHotel 1904 er det eldste hotellet i Ålesund som fortsatt er i drift. Bygningen det ligger i er naturligvis fra 1904, og dermed bygget i den velkjente jugendstilen som kjennetegner byens praktfulle sentrum. Adressen er Løvenvoldgata, med kun 150 meter ned til Brosundet.

Hotellet har 80 rom å by på, i tre ulike kategorier. Alle rommene har en unik utforming, der den originale arkitekturen har blitt tatt hensyn til. Interiøret er meget pent, med stilrene møbler, duse farger, og en svært god komfort.

Frokosten serveres i hotellets bakhage, Green Garden. Hagen fungerer også som kafé og bar, og regnes som en av byens beste. Her får du utsøkte drikkevarer, og herlige delikatesser og småretter.

På Hotel 1904 har blant annet Keiser Wilhelm og Kong Haakon vært gjester, og var det godt nok for de to adelige, så er det nok godt nok for deg også! Servicen, kvaliteten, og den kongelige historikken tatt i betraktning, så er prisene for overnattingen høyst akseptable.

 

BESTILL ROM HER

Quality Hotel Waterfront – 4 stjerner

Quality Hotel Waterfront ålesundHotel Waterfront ligger et steinkast fra Brosundet, på sørsiden av sentrum og vendt mot Aspevågen. Hovedinngangen er i en bakke gård i jugendstil, mens de fleste rommene er i det moderne tilbygget som ligger på kaia.

På Waterfront er det 196 rom i ulike størrelser. De rimeligste rommene er en smule små, men alle er pent og moderne innredet, med høy grad av komfort. En god del av de vender mot vågen, og har nydelig utsikt. Hotellet har egen restaurant, bar og lounge, treningssenter, to konferansesaler, forretningssenter og møterom. Her finner du også en fin terrasse som er flott å slå seg ned på om sommeren. Det går også en tur- og sykkelsti rett utenfor hotellet, for de som vil ut og trekke litt frisk luft.

Dette hotellet er et av byens beste for firmaturer, konferanser, julebord, eller andre sammenhenger der det er mange i reisefølget. Her bor dere meget sentralt, i pene omgivelser, med både havutsikt og gangavstand til alt Ålesund har å by på. Prisene er også svært akseptable i forhold til standarden og servicen på hotellet.  

 

BESTILL ROM HER

Quality Hotel Ålesund – 4 stjerner

Quality Hotel ÅlesundDet andre hotellet som Quality-kjeden driver i Ålesund ligger på nordsiden av sentrum, vendt mot havet. Nærmeste nabo er Skansekaia, der blant annet Hurtigruten legger til havn. Selv om hotellet er relativt nytt og moderne, har det en arkitektonisk stil som passer perfekt inn i byens vakre og gamle sentrum. Her får du fantastisk havutsikt dersom rommet ligger mot nord, samtidig som du bor meget sentralt.

Hotellet har 131 rom som er pent og moderne innredet, og i lyse farger. Standardrommene er mer enn flotte nok, men skal du unne deg litt ekstra bør du vurdere å oppgradere. Da får du bedre plass og garantert flott utsikt. Prisforskjellen mellom de rimeligste rommene og de dyreste er ikke all verden på dette hotellet.

Restauranten Bulls Brygge ligger i hotellets første etasje, og regnes som en av de bedre i Ålesund. Der serveres det retter av sjømat som er typiske for Norskekysten, og internasjonale klassikere. Om sommeren kan måltidene inntas på restaurantens private brygge. Hotellet har ellers en bra bar, terrasse, treningssenter og et ganske stort konferansesenter med flere møterom.

 

BESTILL ROM HER

Scandic Parken – 4 stjerner

Scandic Parken ålesundScandic Parken er lett å få øye på i sentrum av Ålesund. Det store og moderne hotellet ligger inne blant den klassiske jugend-bebyggelsen, med byparken som nærmeste nabo. Her får du turstien opp til Fjellstua på byfjellet Aksla rett bak hotellbygningen.

Hotellet har 197 rom og suiter. Så godt som alle gir deg utsikt enten mot de flotte bygårdene i jugendstil, eller mot øyene og havet utenfor Ålesund. Interiøret er ikke det sprekeste, men du får igjen i form av god plass og god utsikt.

På Scandic Ålesund er det to restauranter. Á la carte-restauranten Polarbjørn ligger i bygningens 9. etasje, og har kanskje byens beste utsikt blant spisestedene. Den andre er lunsjrestauranten Brasserie Normandie, som også kan bookes for grupper. Det er en hyggelig lobbybar på hotellet, i tillegg til en egen frokostrestaurant som også fungerer som kafé. Du har ellers tilgang til et moderne treningssenter, forretningssenter med møterom, og konferanselokaler.

Størrelsen på både hotellet og konferanselokalene gjør at Scandic passer utmerket spesielt for firma som er på besøk i Ålesund. I tillegg kan prisene for overnattingen betegnes som ganske rimelige, sett i forhold til standarden og beliggenheten.

 

BESTILL ROM HER

Thon Hotel Ålesund – 3,5 stjerner

thon hotel ålesundThon Hotel Ålesund finner du ved innløpet til Brosundet, og like ved der moloen Molja ligger. Booker du et av de bedre rommene, vil du se Hurtigruta, lokalbåter og fiskebåter når de kommer inn til havna, byfjellet Aksla, samt skjærgården og øyene som ligger i havet rett utenfor.

Hotellet er relativt nytt og moderne, men bygget i en stil som går fint inn i de maritime omgivelsene. Rommene er ikke overdådige, men de holder god stand og har et pent interiør.

Det er 150 rom i på Thon Hotel Ålesund, inkludert noen store familierom og juniorsuiter på omtrent 30 kvadratmeter.  I lobbyen er det en grei og trivelig bar med lounge. Hotellet har ellers en spillesal, storkiosk, treningssenter, forretningssenter, møterom og konferanselokaler.

Thon Hotel Ålesund passer nok fint for de aller fleste, enten du er på jobbreise, kjærestetur eller familietur. Her vil du sentralt, i vakre omgivelser, og sannsynligvis til en høyst akseptabel pris.

 

BESTILL ROM HER

First Hotel Atlantica – 3,5 stjerner

hotell i sentrum av ålesund - First Hotel AtlanticaFirst Hotel Atlantica ligger rett ved Rådhusplassen i Ålesund sentrum. Her får du fin utsikt dersom rommet vender mot enten Brosundet, eller mot Aspevågen. Er du uheldig vil rommet vende mot kommunens administrasjonsbygning. Beliggenheten er god, men vær oppmerksom på at det kan være mye folkeliv her på kveldene i helgene.

Hotellet har 73 rom i ulike størrelser. De minste rommene (standard singel) er små, og passer nok best til de som kun trenger et trygt og godt sted å sove. De største rommene har langt bedre plass, og da spesielt de store familierommene med sjøutsikt. Rommene er relativt enkelt innredede i en moderne og pen stil.  

På First Hotel finner du ellers en frokostrestaurant, en hyggelig kafé, samt to helt greie møtelokaler. Møterommene har kapasitet til henholdsvis 40 og 25 personer.  

Dette hotellet passer nok best til de som først og fremst trenger et bra overnattingsalternativ i sentrum, til en akseptabel pris, og som klarer seg uten restaurant, bar, treningssenter og lignende tilbud.

 

BESTILL ROM HER

Hotel Noreg – 3,5 stjerner

hotel noreg ålesundHotel Noreg har Quality-hotellet ved Skansekaia som nærmeste nabo, men ligger ikke direkte på selve havna. Mulighetene for den beste utsikten fra hotellrommet er dermed ikke like bra, men du bor like sentralt, og omgivelsene er det ingenting å utsette på.

Selve bygningen er litt kjedelig til Ålesund å være, men hotellet er helt greit på innsiden. Det er 111 rom å velge blant, fra standard enkeltrom, til ganske store superior- og familierom, samt et par greie juniorsuiter.

Dette hotellet er kjent for sin gode frokostbuffé, og i perioder er kveldsmat også inkludert i døgnprisen. Det er ingen á la carte-restaurant her, men en enkel bar og en hyggelig kaffestue. Hotellet har ellers innendørs svømmebasseng, badstue, samt møtelokaler for inntil 50 deltakere.

Hotel Noreg er et av de enkleste hotellene vi har anbefalt, men også blant de definitivt mest rimelige. Her får du mye for pengene i form av beliggenhet og service.

 

BESTILL ROM HER

Hyggelige priser på hotell i Ålesund

Etter vår oppfatning er prisene på hotell i Ålesund relativt sett lave. Dette om vi sammenligner med blant annet Oslo, Bergen, Stavanger og Tromsø. Noe av årsaken kan ligge i at det arrangeres færre konferanser i Ålesund. Samtidig er dette noe rart, i og med at byen er blitt en svært populær destinasjon for både nordmenn og utlendinger. Ålesund er det perfekte utgangspunktet om du vil oppleve naturperler som Geirangerfjorden, Sunnmørsalpene og øyriket utenfor byen.

beste hotell i ålesund

Selvsagt varierer døgnprisene også her i forhold til sesong og bookinger, og du er ikke garantert å slippe billig unna til enhver tid. Likevel er det ofte mulig å få et standardrom til rundt tusen kroner natten på flere av de beste hotellene.

I de fleste tilfeller tør vi påstå at du får mye for pengene, ikke minst når det gjelder omgivelsene. Mange av de hotellene vi anbefaler har rom som gir blendende utsikt over både hav, fjell og den vakre bebyggelsen i sentrum.

Les vår reiseguide til Ålesund her.