Dubai

storbyferie til dubai

Nordmenn blir stadig mer eventyrlystne, og hungeren etter nye, eksotiske reisemål blir stadig større. Utover 2000-tallet har Dubai vokst frem som en av de virkelig store reisemålene, i det som mange omtales som et paradis med svært moderne standard og gode økonomiske vilkår. Byen er en del av de forente arabiske emirater, og er en del av et emirat med samme navn – og er for øvrig den største byen i emiratet, selv om hovedstaden er Abu Dhabi. I selve byen Dubai bor det i overkant av 2 millioner mennesker.

Dubais beliggenhet langs Persiabukta gjør at landet og byen har et tørt og varmt klima, der det meste som ikke er av sand er kunstig konstruert av mennesker. Og Dubai er kanskje mest kjent for sine penger, slik at de har produsert alt fra kunstige slalåmbakker til kunstige øyer. Det er definitivt mye å se og oppleve her, noe over 10 millioner turister opplever hvert eneste år på det som er et av verdens mest fremadstormende turiststeder.

Anbefalte hotell i Dubai

  • Raffles Dubai – Dette hotellet byr på femstjerners eleganse i ypperste klasse. Hotellet har meget god standard og gode tilbakemeldinger fra norske gjester. Ligger et lite stykke unna sentrum, du har dermed god utsikt til alle de fantastiske skyskraperne.

 

  • Burj Al Arab Jumeirah – En natt på dette legendariske hotellet er ikke billig, men så er det til gjengjeld et minne for livet. Enestående kvalitet og fantastiske fasiliteter. 

 

  • Jumeirah Emirates Towers – Femstjerners hotell i toppklassen. Utmerket service, utsøkte og store rom med skyhøy standard. 

annonselenker

Ting å gjøre i Dubai

annonse

Reise til Dubai

Dubai er en fjern nasjon for Norge, og man må regne med en flytid på minst 8 timer for å komme seg dit. Det går ikke direktefly fra Norge, men via Stockholm eller andre europeiske storbyer kan man komme seg direkte til Dubai. Den offisielle valutaen i Dubai er emiratiske dirham. 10 dirham tilsvarer med dagens kurser i overkant av 8 norske kroner. Generelt så er det billigere i Dubai enn i Norge, men som en rik nasjon så vil man ikke oppleve de typiske lave turistprisene som nordmenn ellers ofte kan nyte godt av.

Som turist ferdes man trygt i Dubai, men man bør ta vanlige forholdsregler som man ellers ville ha gjort i andre storbyer. Vær også obs på kulturforskjeller i forhold til Norge, og at pakistanere og indere (som over halvparten av emiratets innbyggere) er kan ha et helt annet kvinnesyn enn hva man har i Norge. Drikkevannet fra springen kan brukes til tannpuss, men flaskevann anbefales til drikke.

 

Finn billige pakketurer til Dubai her

 

annonse

Hoteller og restauranter i Dubai

I Dubai er det langt flere luksushoteller enn budsjett- eller turisthoteller, noe som er nokså uvanlig. Prisene på overnatting er dog helt overkommelige for de fleste nordmenn, så når man først reiser til Dubai så mener vi at man bør unne seg et luksuriøst og godt opphold. Det ligger hoteller sentralt i sentrum av Dubai og langs strandlinjen, så her kan man velge og vrake ettersom hvor man kommer til å tilbringe mest tid.

Dubai eller de arabiske emirater generelt er nok ikke kjent for sin unike matkultur, men det er helt klart mye eksotisk mat her. Mange luksuriøse restauranter serverer mat fra ulike europeiske og asiatiske kjøkken, der man kan velge og vrake mellom alt fra fisk til ulike kjøttretter og mer til. Vi anbefaler også at man prøver seg på en lokal restaurant for å få et lite innblikk i den kulturen som eksiterer her.

Severdigheter i Dubai

Som vi nevnte innledningsvis, så er mye av det Dubai har å by på menneskeskapt. Med mye penger finnes det nærmest ikke grenser for hva man kan lage, noe Dubai kanskje er det fremste landet i verden på å vise. Her er det mye moro og spenning både for små og store.

ski-dubai-wiki

Kilde: Wikipedia

Dubai Ski

Reise til solfylte og strandkledde Dubai for å stå på ski – det høres kanskje helt galt ut for mange. Men faktum er at skiparken i Dubai er helt unik og må oppleves. Det er en av få kunstige skiparker i verden av denne standarden, og den lengste bakken er på hele 400 meter! Selv om vi nordmenn som regel reiser bort fra kulde og snø, så bør Dubai Ski besøkes.

bur al arab severdighet i dubaiBurj al Arab

Om man legger oppholdet til hotellet Burj al Arab, så er man i alle fall garantert en bra overnatting. Dette er verdens høyeste hotell, og hvis du trodde at et femstjerners hotell var bra, så kommer du garantert til å trives på dette hotellet som har hele syv stjerner. Det strekker seg 321 meter over bakken, og er sannsynligvis det mest omfattende hotellkomplekset i verden.

burj khalifaBurj Khalifa

Men høyden til Burj al Arab er ingenting målt opp mot Burj Khalifa, som faktisk innehar tittelen som verdens høyeste bygning (det bygges dog enda høyere i Kina i skrivende stund). Det strekker seg 828 meter over bakken og er et utrolig byggverk midt i sentrum av Dubai. Har du høydeskrekk, så bør du kanskje vurdere å holde deg på bakken …

severdigheter dubai

Kilde: Wikipedia

Dyrehage og badeland

Dubai har mange tilbud til deg som reiser sammen med familie og barn. Dubai Zoo er et omfattende anlegg som har alt fra brunbjørn til mer eksotiske dyr som sjimpanser. Her er det også frodige grøntområder og massevis av show. Badelandet Wild Waldi ligger like utenfor sentrum av Dubai, og kan også anbefales for deg som reiser med barn.

opplev dubaiBastakiya

Hvis man har fått nok av luksus og skyskrapere som er flere hundre ganger høyere enn deg selv, så bør man besøke den lille landsbyen Bastakiya. Dette er en liten by med tradisjonell stil fra Midtøsten, der man virkelig vil kunne smake på det autentiske Dubai.