Dubrovnik

dubrovnik

Dubrovnik er kanskje ikke det mest kjente reisemålet for nordmenn, men har siden 90-tallet vokst frem til å bli en stadig større turistdestinasjon på internasjonal basis. Byen er en europeisk perle av de sjeldne, som kombinerer strandlivet med historiske severdigheter og en særdeles hyggelig lokalbefolkning. I byen bor det kun 43 000 mennesker, og Dubrovnik er følgelig en liten og intim by som er perfekt for deg som vil unngå en masete storbyferie.

Dubrovnik ligger helt sør i Kroatia, og omtales ofte som Adriaterhavets perle. Klimaet gjør at byen er attraktiv for turister året rundt, men det er først og fremst i sommerhalvåret at nordmenn reiser hit for å samtidig jobbe litt med brunfargen. Byen er for øvrig et eldorado for historieinteresserte, med både bygninger og forsvarsverker datert helt tilbake til 1200-tallet.

Anbefalte hotell i Dubrovnik

 

annonselenker

Hotel Excelsior

Hotell Excelsior er et rålekkert femstjerners hotell langs Banje-stranden i Dubrovnik. Hotellet har en fantastisk beliggenhet helt langs stranden, så her kan du nyte kveldssolen og utsikt til sjøen i vakre omgivelser.

Det ligger også et kort stykke unna gamlebyen, med ideell plassering for oppdagelsesturer til fots. Hyggelig og serviceinnstilt betjening og høy standard på det meste. Her får du mye luksus for pengene.

 

BESTILL ROM HER

 

Royal Blue Hotel

Luksuriøst og elegant hotell i Babin Kuk, et nydelig område ikke langt fra gamlebyen i Dubrovnik. Her kan du få rom med en fantastisk havutsikt og topp moderne rom.

Hotellet har også et nydelig uteområde med 2 basseng, bassengbarer og havutsikt. Ta en titt på bildene ved å trykk på linken til hotellet og la deg overbevise.

 

BESTILL ROM HER

 

Dubrovnik Luxury Residence – L`Orangerie

 Elegant leilighetshotell som ligger nært stranden. Store og fine leiligheter med høy standard og fin balkong. Rent og pent med gode muligheter til mat og drikke i nærområdet.

Området er også supert for en spasertur eller sykkeltur. Hyggelig og hjelpsom betjening. Dette hotellet får meget gode tilbakemeldinger fra nordmenn som har bodd der.

 

BESTILL ROM HER

10 populære ting å gjøre i Dubrovnik

annonse

 

Reise til Dubrovnik

I sommerhalvåret kan man ta seg til Dubrovnik med direktefly fra Oslo Lufthavn, mens man i vinterhalvåret må påregne minst en mellomlanding. Bestiller man i god tid kan man få riktig så gode tur/returbilletter. Krotaia har enda ikke gått over til å bruke euro som valuta, slik at den offisielle valutaen er kroatiske kuna. Den norske kronen er bare verdt noen ører mer enn den kroatiske kunaen.

Prisnivået i Dubrovnik er mye lavere enn i de store europeiske reisemålene, men som en stadig voksende turistby har de lært seg at turistene ofte betaler for seg. Det vil fortsatt oppleves som ganske så billig å være nordmann her, enten man skal spise, være turist eller shoppe. Dubrovnik er også en liten by med lite kriminalitet, slik at man ferdes trygt som turist her. Det er dessuten trygt å drikke vannet fra springen, men på grunn av et meget høyt innhold av klor vil du neppe like det.

 

Hoteller og restauranter i Dubrovnik

Dubrovnik er som nevnt en forholdsvis liten by, og derfor kan det lønne seg å booke hotell i god tid. Gamlebyen er det mest sentrale stedet å oppholde seg for attraksjoner og severdigheter, men uansett hvor du velger å bo så bor du relativt sentralt. Her er det først og fremst standarden du betaler for, og Dubrovnik har alt fra enkle turisthoteller til moderne femstjerners hotellkompleks.

Det kroatiske kjøkken er ikke akkurat verdenskjent for sine matretter, men bærer stor preg av at Italia befinner seg «rett over» sjøen. Det betyr at mange av restaurantene har italienske menyer, men man finner også en del typiske turistrestauranter som serverer alt fra biff og biffsnadder til sjømat og kjøttboller.

 

Severdigheter i Dubrovnik

Med en svært lang historie som strekker seg flere århundrer tilbake, som fortsatt vises godt i byens eldste bydel, så er Dubrovnik en severdighet i seg selv. Hit reiser man dersom man vil se flott natur og spasere på museer og lære om byens innholdsrike historie.

 

Lovrjenac fort

dubrovnik fortHvordan ville du beskyttet byen din i gamledager? Jo, med en omfattende mur rundt hele byen. Bymuren og fortet i Dubrovnik er datert tilbake til 1200-tallet, og er fortsatt ekstremt godt bevart. Det ligger på en høyde i byen, og gir følgelig en nydelig utsikt. På det høyeste er murveggen hele seks meter høy, og den har nok spilt en meget sentral rolle for byens innbyggere i mange århundrer.

Gamlebyen i Dubrovnik

gamlebyen-dubrovnikInnenfor bymuren finner du det som omtales som Dubrovniks gamleby, der det hele begynte. Her vil de fleste turister tilbringe flere dager der man spaserer gjennom de trange og intime gatene og ser på de mange turistattraksjonene og severdighetene som finnes her. Faktisk så finnes det bare et knippe hoteller innenfor bymuren, så dersom du vil bo i gamlebyen er man nødt til å være tidlig ute.

Byfontenen Onofrio

Onofrio er hele Dubrovniks stolthet og det mest kjente monumentet i byen. Den er en vannførende fontene som ble konstruert på midten av 1400-tallet, og har følgelig vært et symbol for byen siden den gang. Flere ganger har den blitt ødelagt, men har gang på gang blitt restaurert til sin opprinnelige tilstand. Den ligger midt i gamlebyen på et populært turistområde.

Øyhopping

Dubrovnik er en flott by som er omkranset av øyer. Like utenfor byen finnes tretten øyer i øygruppen Elafite, men det er kun tre av disse som er bebodd. Det går flere guidede turer med båt til de ulike øyene, der man kan oppleve unik natur og en kanskje enda mer eksotisk bosetning enn hva man ser på fastlandet.

Sponzapalasset

sponza-palasset-dubrovnikHva er vel en europeisk turistby uten sitt eget palass? Sponzapalasset i Dubrovnik er datert tilbake til 1600-tallet, og er et kunstverk av en bygning. Det ligger sentralt i byen slik at de fleste turister går forbi det på spaserturene sine, og er en av de mest populære turistattraksjonene i byen.