East Side Gallery

inneholder annonselenker

East Side Gallery Berlin

Kunstgalleriet East Side Gallery er en av de mest populære turistattraksjonene i Berlin og absolutt verdt et besøk.

East Side Gallery er et 1,3 kilometer langt utendørsgalleri malt på Berlinmuren, som delte Berlin i to under den kalde krigen.

I tillegg til å være det største utendørsgalleriet i verden, er East Side Gallery også den lengste delen av Berlinmuren som fremdeles står.

Anbefalt hotell like ved East side Gallery

Hotel Indigo Berlin East Side Gallery

Hotell ved East Side Gallery

Hotell Indigo er et glimrende hotell med sentral beliggenhet langs elven Spree, i det østlige Berlin. Fra hotellet bruker du kun to minutter på å gå til East Side Gallery. 

LES MER & BESTILL HER

annonse

Du finner East Side Gallery på adressen Mühlenstraße 3-100 i bydelen Friedrichshain-Kreuzberg.

 

Historien bak East Side Gallery

Etter at Berlinmuren falt i 1989, ble store deler av muren fjernet og ødelagt. I 1990 ble en gruppe kunstnere invitert til å male sine kunstverk på den gjenværende delen av muren, som senere ble kjent som East Side Gallery.

East Side Gallery

Målet med dette var å skape et minnesmerke over den tyske gjenforeningen og å symbolisere håp og frihet.

Kunstverkene som er laget på muren er derfor sterkt påvirket av politikk, samfunn og kulturen som preget Tyskland på den tiden.

 

«Broderkysset» og andre ikoniske kunstverk

Det er mange kjente kunstverk på East Side Gallery, med det ikoniske Broderkysset (Fraternal Kiss), av Dmitri Vrubel som det aller mest kjente.

The Kiss East Side Gallery

Bildet viser den kommunistiske DDR politikeren Erich Honecker og russiske Leonid Brezhnev som gir hverandre et varmt kyss.

Trabant Breaking Through the Wall

Andre kjente bilder er «Trabant Breaking Through the Wall» av Birgit Kinder og «Der Mauerspringer» av Gabriel Heimler. Totalt er det over 100 veggmalerier i galleriet malt på 1316 meter med mur. 

 

Guidet tur til East Side Gallery og Berlin


annonse

 

Åpningstider og inngangspenger

East Side Gallery er åpent 24 timer i døgnet, og det er helt gratis å komme inn. Det er derimot mulig å gi donasjoner for å støtte vedlikeholdet og bevaringen av muren og kunstverkene om du skulle ønske det.

Åpningstider East Side Gallery

Vær oppmerksom på at galleriet kan bli ganske overfylt i løpet av dagen, så det kan være en god idé å besøke det tidlig på morgenen eller sent på kvelden for å unngå folkemengdene. Hele galleriet er utendørs, så her gjelder det også å kle seg etter været.