Eindhoven

inneholder annonselenker

eindhoven

Eindhoven er en moderne storby som er viden kjent for sitt spesielle fokus på samtidskunst.

Samtidig herjes byen av konstant fotballfeber, laget deres er nemlig blant Nederlands 3 store. En storbyferie hit er en fascinerende reise i kontrastene mellom gammelt og nytt, tradisjonelt og hypermoderne.

Av Nederlands 5 største byer er Eindhoven den med mest grøntareal. Byen har mange flotte parker og en topp moderne innstilling til sunne bymiljøer. Byens Ooievaarsnest-nabolag ble i 1997 kåret til Nederlands beste storbyområde.

Eindhoven er også en foregangs by når det gjelder begrensning av privatbilisme. Et avansert system regulerer den daglige bruken av privatbiler. Dette har bidratt til økt luftkvalitet, og livskvalitet, for både byens beboere og besøkende.

 

Anbefalte hotell i Eindhoven

Eindhoven har mange hoteller og andre overnattingstilbud. Vil vi bo veldig sentralt er bydelene Philipsdorp og Witte Dame å anbefale. Her ligger serveringsstedene tett og disse strøkene har mange severdigheter og attraksjoner. Naturlig nok er også disse bydelene blant de mest turistifiserte.

Også sentralt, men litt mer avslappet og veldig hippe, er bydelene Schoot og Strijp S. Her finner vi en rekke moderne og originale restauranter, kaféer og kunstgallerier. For et roligere, men likevel sentralt opphold, anbefaler vi bydelene Tuindorp og Rochusbuurt.

 

Her har vi plukket ut 3 gode hotell i Eindhoven

 

Pullman Eindhoven Cocagne

Pullman Eindhoven Cocagne er et lekkert 4-stjerners hotell i sentrum av Eindhoven, kjent for sin stilfulle innredning og førsteklasses fasiliteter.

Dette hotellet er ideelt både for forretningsreisende og turister, takket være sin beliggenhet i nærheten av viktige severdigheter, forretningsdistriktet og transportknutepunkter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Queen Hotel

Queen Hotel er et populært 3-stjerners hotell i Eindhoven, beleilig beliggende rett ved byens pulserende sentrum på den livlige markedsplassen.

Med sin utmerkede beliggenhet, gir hotellet lett tilgang til en rekke restauranter, butikker og viktige severdigheter. Ønsker du å bo sentralt i Eindhoven er Queen Hotel et billig og bra valg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

NH Collection Eindhoven

NH Collection Eindhoven Centre er et glimrende 5-stjerners hotell, perfekt plassert i hjertet av Eindhoven. Det gir en fantastisk beliggenhet for både forretnings- og fritidsreisende, med lett tilgang til byens fremste turistattraksjoner, shoppingområder og næringslivssentra.

Rommene på NH Collection Eindhoven Centre er moderne, romslige og komfortable, med elegante møbler og en rekke fasiliteter, inkludert gratis Wi-Fi, luftkondisjonering, minibar, og en flatskjerm.

En av de mest fremtredende trekkene ved hotellet er den fantastiske takterrasse som gir enestående utsikt over byen. Her kan du også nyte forfriskninger og mat på hotellets sky bar.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Slik reiser du til Eindhoven

Eindhoven har cirka 230 000 innbyggere og er den største byen i det sørlige Nederland. Byens flyplass ligger kun 8 kilometer fra sentrum og er landets travleste etter Schiphol. I skrivende stund er det ingen direkteruter mellom Oslo og Eindhoven, men mange lavprisselskaper flyr hit fra store knutepunkt som for eksempel London. Vi kan derfor fly til Eindhoven for en rimelig penge og med en totaltid på mellom 5 og 6 timer.

 

Se fotball i Eindhoven

PSV Eindhoven er ikke bare en stolt og lykkelig del av byens identitet. Klubben er også en suksesshistorie i forholdet mellom sport og lokal industri. PSV står for Philips Sport Vereniging og klubben ble dannet i 1913 som et lag for de ansatte ved nettopp Philips.

stadion til psv eindhoven

PSV Eindhoven har, sammen med Ajax og Feyenoord, dominert Nederlandsk fotball i tiår. Sammen utgjør disse lagene Nederlands 3 store fotballklubber og PSV er Eindhovens stolthet. De spiller på Philips Stadion og har selvfølgelig sitt eget museum.

 

Kunst og industri

Eindhoven er kjent som «lysets by» og også dette er knyttet til Philips. Dette store konsernet har bokstavelig talt lyst opp byen med sine lyspærer, men også «opplyst» byen i en mer overført betydning. Konsernet har nemlig ikke bare satset på fotball, men også kunst.

lysfestivalen glow i eindhoven

Philips satset nemlig stort på kulturell utdannelse for sine ansatte og har skjenket byen flere museer og kulturinstitusjoner. Som et resultat av dette har Eindhoven utviklet en stor og moderne kunstindustri-scene, og er spesielt kjent for sine lysinstallasjoner.

 

Philips

Det er nesten umulig å snakke om det moderne Eindhoven uten å samtidig snakke om Philips. Firmaet ble startet i Eindhoven i 1891 av Gerhard Philips og hans far Frederik Philips. Deres første produkt var lyspærer og firmaet vokste til å bli et av verdens største produsenter av elektronikk.

philips i eindhoven

Philips’ historie går i det 20. århundre hånd i hånd med Eindhovens. Firmaet trengte arbeidskraft og med det vokste byen til en storby med en rekke moderne institusjoner. Idrett og kultur ble etablert i samarbeid med Philips, og med utvikling av nye produkter kom også vitenskap og teknologisk utdannelse til Eindhoven.

 

Eindhoven – en by for fremtiden

Eindhoven er ikke en by for de av oss som foretrekker snirklete gamlebyer og barokke palasser. Men hvis vi er på utkikk etter moderne teknologi, banebrytende kunst og trendy uteliv, ja da er Eindhoven byen vi må besøke.

reise til eindhoven

Byen sprudler av kreativitet og innovasjon. Eindhoven er også kjent som Nederlands store design-by og her finnes det shopping muligheter vi ikke finner mange andre steder. Byen er også et mekka for de som er interesserte i utvikling av teknologi.

 

Servering og uteliv i Eindhoven

Eindhoven er en pulserende by med et rikt utvalg av servering og klubbliv. Som universitetsby har den en ung og progressiv atmosfære med sports- og kulturbegivenheter på løpende bånd. Her velter vi oss i tilbud fra tidlig morgen til langt på natt.

restauranter i eindhoven

Byen er full av nyskapende restauranter som eksperimenterer med både ingredienser og design. Baristaer i verdensklasse serverer kaffe til frokostens knasende sprøe bakst. Til lunsj kan vi velge og vrake i trendy salater og middagen inntar vi omgitt av spennende, nyskapende arkitektur.

 

Severdigheter og attraksjoner i Eindhoven

Eindhoven er en by som ser fremover og som liker å dele sin livsglede med oss andre. En storbyferie hit er en annerledes opplevelse, men en opplevelse som vil berike både store og små. Her følger et knippe av byens attraksjoner som vil gjøre besøket til et minne for livet.

Van Abbemuseum

Van Abbemuseum i eindhovenDette museet for moderne- og samtidskunst er en herlig opplevelse for alle. Vi behøver ikke være kunstspesialister, ei heller spesielt interesserte, for å bli forført i denne utrolige institusjonen. Van Abbemuseum er blant de beste i Europa i sitt slag. Den store samlingen inneholder kjente arbeider av blant andre Kandinsky og Picasso. Vi får de aller beste eksemplene fra etterkrigstidens kunstretninger og, det aller beste, grensesprengende arbeider fra vår egen samtid. Sett av god tid her, og ta for all del barna med.

Strijp-S

Strijp-S distriktet i eindhovenStrijp-S er muligens Eindhovens mest interessante, og hippe, strøk. Her har den nye verden overtatt etter byens suksessfulle industrialisering. Bydelen er spesielt et mekka for design og innovasjon, men kan også skilte med utrolige vintage-butikker. I Strijp-S ligger også det berømte Veem Market. Dette er et stort marked for mat og drikke og utvalget er mildt sagt overveldende. Ost, bakst, grønnsaker, vin, øl og kjøtt, alt vi kan tenke oss får vi her. Det finnes også noen serveringssteder, og det er bra for i dette markedet blir vi sultne!

Genneper Park

Genneper ParkEindhovens industrielle atmosfære står i en spennende kontrast til byens mange, grønne lunger. En av disse er Genneper-parken. Her kan vi spasere mellom små innsjøer, over sjarmerende broer og mellom deler av byens eldre arkitektur. En del av parken er satt av til ulike sportsaktiviteter. Det finnes blant annet svømmebasseng, skateanlegg og muligheter for et slag golf. Ikke langt unna ligger dessuten den flotte Stadswandelpark hvor det i tillegg finnes en skulpturhage og en restaurant.

St. Catherine’s Church

St. Catherine’s Church i eindhovenDenne vakre kirken i ny-gotisk stil ble oppført i 1867. Den har vært et av Nederlands nasjonalmonumenter siden 1972 og er viden kjent for sine glassmosaikker. Her arrangeres ukentlige konserter som vi bør få med oss hvis det passer i programmet. Kirken har to orgler, hvorav det ene er Nederlands største. Kirkens to tårn er hele 70 meter høye og er ulike som et resultat av arkitektens forkjærlighet for den franske gotikken.

Nuenen og Van Gogh

NuenenDen lille landsbyen Nuenen rett utenfor Eindhoven er en populær turistdestinasjon. Dette er ikke bare en veldig vakker og sjarmerende landsby, den har også blitt gjort kjent av Nederlands store maler Vincent Van Gogh. Nuenen har en rekke severdigheter som for eksempel Sint Clemenskerk, Het-klosteret og landsbygården Weverkeshof. Men den størst attraksjonen er Van Gogh-huset. Her bodde kunstnerens foreldre og Van Gogh hadde et atelier i bakgården hvor han malte flere av sine mest kjente verker.

Philips Stadion

Philips StadionPSV Eindhovens fotballstadium er like interessant for fotballfans som for arkitekturfans. Dette enorme anlegget har blitt utvidet gradvis opp gjennom årene med de foreløpig siste arbeidene utført i 2002. Tribunene består av områder spesielt beregnet for tilskuere som familier, barn og ungdom. Philips Stadium har selvfølgelig også et museum dedikert klubbens historie. Her får vi møte klubbens Hall of Fame og bli kjent med lagets mange suksesser. Museet er også flott tilrettelagt for barn. De kan kikke inn i stadion gjennom et periskop og i tillegg gjøre det aller viktigste, spille fotball.

Temaparken PreHistorisch Dorp

Temaparken PreHistorisch Dorp i eindhovenDenne temaparken er et eldorado for barn, men også et spennende sted for voksne. Her kommer historien til live og den begynner allerede for 15 000 år siden! Vi begynner med livet til fortidens jeger/samler-kulturer og opplever hvordan de gradvis gikk over til jordbruk og fast bosetning. Deretter ser vi romernes inntreden i Nord-Europa, vikingenes plyndringer og middelalderens fremvekst av byer. Alt blir levendegjort og vi får selv ta del i begivenhetene. Parken ligger rett sør for sentrum og er lett tilgjengelig.

Philips Museum

Philips Museum i eindhovenDette museet er både et historisk museum, teknologisk museum og bymuseum for Eindhoven. Philips er så sterkt knyttet til byens utvikling i moderne tid at det er vanskelig å skille de to fra hverandre. Men stedet er overhode ikke kun for ingeniørpappaer, her vil også barna like seg. Philips er representert på ulike måter over hele Eindhoven, blant annet i gate- og bydelsnavn. Firmaet utviklet teknologi ikke bare for sin egen produksjon, men også for samfunnet som helhet. Avanserte røntgen apparater til bruk i kampen mot tuberkulose bør spesielt nevnes.

Down Town Gourmet Market

Down Town Gourmet Market i eindhovenEr du glad i god mat bør du vurdere å legge turen innom dette markedet i Eindhoven. Her finner du mange små boder som selger mat fra alle verdens hjørner. Maten er utrolig god og stemningen er upåklagelig. Uansett hvilken smak du har, finner du garantert noe du liker her. Du kan lese mer om markedet og hvilken mat de har her.

Gatekunst i Berenkuil

gatekunst i eindhovenDet er kanskje ikke hver dag vi besøker en by for å se en rundkjøring som går over to nivåer? Men i Eindhoven bør vi gjøre nettopp det. I utkanten av indre by, langs den store ringveien, ligger nemlig et helt unikt utendørsmuseum for gatekunst, eller graffiti. I dette gatekrysset kan graffiti-kunstnere slå seg løs akkurat som de vil. Resultatet er en forbløffende, fantasifull og gledespredende verden av betong, former og farger. Med enorme vegger av grå puss som lerret, tar kunstverkene form for deretter å erstattes av nye verk som om det var en levende organisme.

DAF-Museum

daf museum eindhovenDet er ikke bare Philips som har satt sitt preg på Eindhoven. Her ble også den kjente bilprodusenten DAF etablert i 1928. Fra å være en liten bedrift har firmaet vokst til å bli en av verdens ledende produsenter av lastebiler. Nå har de også et spennende museum. Dette er et fascinerende museum som blant annet består av et lite by torg fra 1930-årene. Her ligger små butikker, en pub og så klart et bilverksted. Museet har en unik samling biler, der i blant mange interessante prototyper som aldri kom i produksjon.