Grenoble

inneholder annonselenker

Grenoble

Den franske alpebyen Grenoble tilbyr en stor variasjon naturopplevelser og aktiviteter året rundt.

Grenoble har i tillegg et vell av kunst- og kulturtilbud, og med sine over 50 000 studenter er det sjeldent denne byen står stille.

Flotte alpinsentre omgir byen og Grenoble er et naturlig senter for terreng-sykling, fjellklatring og paragliding. Når vi så legger til det franske kjøkkenet, får vi en by det er lett å bli glad i.

 

Anbefalte hotell i Grenoble

Med sin fantastiske beliggenhet mellom fjellene, tilbyr Grenoble en enorm variasjon overnattingssteder. Her kan vi bo i vakker natur, men likevel være sentrumsnært, eller vi kan bo i sentrum og ha de overveldende alpene «rett rundt hjørnet».

Mange overnattingssteder er naturlig nok godt tilpasset besøkende som søker naturen, med sykkel- og skioppbevaring, tørkerom og andre, relevante fasiliteter.

 

3 anbefalte hotell sentralt i Grenoble

 

Le Grand Hotel Grenoble Centre

I sentrum av Grenoble ligger det staselige Grand Hotel. Bak den ærverdige fasaden befinner det seg et moderne, friskt og stilsikkert hotell med 4 stjerner og 67 rom over 4 etasjer. Rommene godt utstyrte og er like friske og innbydende som resten av hotellet. Klimaanlegg, minibar og lydisolasjon er store pluss. I tillegg har vi TV, gratis Wi-fi, skrivebord, safe og daglig avis.

Le Grand Hotel Grenoble Centre serverer en lekker frokostbuffé mot tillegg, her finnes også bar, kaffebar og delikatesseforretning, men ikke egen restaurant. Hotellet har romslige konferanselokaler, er godt tilrettelagt funksjonshemmede og vi kan ha med kjæledyr.

Hotellet ligger i gå-avstand til alt av shopping, servering og severdigheter i byen og passer veldig godt for par, forretningsreisende, grupper og familier med større barn. Tidligere gjester har gitt meget gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

OKKO Hotels Grenoble Jardin Hoche

Med 4 stjerner og en perfekt beliggenhet midt i sentrum, er OKKO et hotell alle bør vurdere. Dette moderne bygget er kanskje ikke alt for spennende fra utsiden, men interiøret er særdeles vellykket og preges av klare farger, lys og luft.

Rommene er artige og delikate og spesielt setter vi pris på daglig avis og egen espressomaskin. Vi har i tillegg klimaanlegg, TV, gratis Wi-fi, skrivebord og safe. Frokostbufféen er rikelig og spennende, men skal vi spise lunsj eller middag må vi på restaurant i byen. OKKO Grenoble er meget godt tilpasset funksjonshemmede og har både forretningssenter, treningsfasiliteter og badstue.

Tidligere gjester har gitt begeistrede tilbakemeldinger. Vi anbefaler dette hotellet for alle, også barnefamilier da det rett rundt hjørnet ligger et kommunalt bad som ungene garantert vil sette pris på.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Residhotel Grenette

Foretrekker vi eget kjøkken og spisebord når vi reiser, er Residhotel Grenette et godt valg. Dette komplekset har 3 stjerner og 65 leiligheter over 6 etasjer, og tilbyr rimelig overnatting av høy kvalitet. Vi befinner oss midt i sentrum og har byens mange restauranter, kaféer og kulturtilbud i gå-avstand.

Rom og fellesområder i Residhotel Grenette har en enkel og delikat design, og en fullkommen frokostbuffé blir servert for de som ikke vil lage frokost selv. I leiligheten har vi et enkelt kjøkken med kjøleskap, mikrobølgeovn, kaffe-/tekoker, samt separat spiseområde. Vi har også klimaanlegg og blendingsgardiner, samt TV, gratis Wi-fi og skrivebord.

Kommer vi med bil finnes parkering mot tillegg, men vi kan ikke ha med oss kjæledyr. Residhotel Grenette har tilpassede rom og bad for funksjonshemmede. Et fullverdig overnattingssted som passer godt for par og barnefamilier, og som har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Internasjonale Grenoble

Med drøyt 160 000 innbyggere har Grenoble en intim atmosfære. Miljøet er likevel forbausende internasjonalt og dette skyldes byens ledende stilling innen teknologi, utvikling og innovasjon.

Utsikt over Grenoble

Når vi hører eksotiske språk i gamlebyens koselige gater, er sannsynligheten like stor for at det kommer fra en fastboende som fra en besøkende.

 

Friluftsliv i Grenoble

Grenobles innbyggere er glade i regionens fantastiske natur, og de bruker den året rundt. Fjellene og dalene innbyr til minneverdige naturopplevelser, enten vi liker fart og spenning, eller foretrekker bedagelig vandring i det grønne.

Gondolbanen i Grenoble

Gondolbaner frakter oss opp i høyden hvor vi kan ta beina fatt, eller kanskje bare nyte en smakfull lunsj med spektakulær utsikt!

 

Spennende kulturkalender

Et variert og kvalitetsfylt kulturtilbud er tilgjengelig i Grenoble gjennom hele året. På den faste kulturkalenderen står blant annet byens kjente alpe-jazz festival og den populære barnefilm-festivalen.

Det faste markedet St. Bruno er også et sted en hver besøkende bør få med seg. Dette markedet tilbyr en stor variasjon landbruks- og håndverksprodukter i livlige og pittoreske omgivelser.

 

Slik kommer du deg til Grenoble

Grenobles internasjonale Alpes–Isère Airport har markert større trafikk på vinteren enn sommerstid. Hit flyr Norwegian fra Gøteborg og Stockholm, men også British Airways, Ryanair og easyJet har faste ruter til Grenoble.

Med mellomlanding beregner vi kun cirka 5 timer, deretter tar det cirka 40 minutter med buss inn til sentrum. Merk også at vinterstid går det mange busser fra flyplassen direkte til store skisentre som for eksempel Chamonix.

 

Gondolbanen i Grenoble

I sentrum av Grenoble, ved elven Isères bredder, starter gondolbanen som fører oss til fjells. Bor vi på et sentralt hotell har vi med andre ord gangavstand til naturen.

Grenoble gondol

Gondolbanen tar oss over elven og opp til det imponerende fortet la Bastille. Herfra nyter vi så et flott panorama over byen og fjellene, vi kan sågar se Mont Blanc i det fjerne.

 

Gamlebyen i Grenoble

Grenobles flotte sentrum står i sterk kontrast til den uberørte naturen som omgir byen. Gamlebyen vitner om en lang historie med kulturell og industriell utvikling som har ført Grenoble frem til den progressive byen den er i dag.

Gamlebyen i Grenoble

Brosteinsbelagte gater, flotte parker, imponerende bygninger og en rekke spennende museer og gallerier ønsker velkommen. På kveldstid inviterer så Grenoble til et bredt utvalg opplevelser på restauranter, konsertscener, barer og klubber.

 

Blåmuggost og valnøtter

En valnøtt er ikke bare en valnøtt, i alle fall ikke hvis vi spør innbyggerne i Grenoble. De lokale valnøttene ble nemlig såkalt AOC-merket (beskyttet opprinnelse) allerede i 1938! I Grenoble får vi valnøtter i alt fra bakervarer til søtsaker, og i det vi putter de i munnen skjønner vi hvorfor valnøtter er byens stolthet.

Glem heller ikke å prøve de lokale blåmuggostene. Produsert med melk fra kuer som gresser på det høytliggende Vercors-platået er smaken, i likhet med kuene, et hakk nærmere himmelen.

 

Severdigheter og attraksjoner i Grenoble

Her er ti av de mest populære severdighetene i Grenoble.

 

Fort de la Bastille

Fort de la Bastille - festningen i GrenobleAv Grenobles mange severdigheter, er det spesielt én som bokstavelig talt griper oppmerksomheten. Rachias-fjellet ruver over byen og på toppen ligger den altoverskyggende Bastille-borgen. Denne imponerende borgen ble ferdigstilt i 1592 og mottar over 600 000 besøkende årlig. En stor andel av de besøkende er lokale innbyggere som ofte og gjerne tar turen opp i høyden for å nyte den naturskjønne utsikten.

Men Fort de la Bastille har mer enn utsikt å tilby. Først og fremst går det en gondolbane fra sentrum til toppen som er en virkelig flott opplevelse. Vel oppe kan vi fordype oss i både moderne kunst og militærhistorie, samt prøve nervene med både fjellklatring og zip-line. En gourmet opplevelse venter også, på restauranten Chez le Pèr’Gras kan vi nemlig nyte lokale delikatesser med en spektakulær utsikt!

Place Grenette

fontene på Place Grenette i GrenobleEuropeiske byer har tradisjonelt blitt bygd rundt et sentralt torg, og dette torget har ofte forblitt byens sentrum og foretrukne møteplass. Place Grenette i Grenoble er et slikt torg, og dermed et naturlig sted å begynne utforskningen av byens flotte gamleby.

Omgitt av historiske bygninger, og dominert av en vakker fontene, kan vi her nyte en drink eller et måltid på en av de mange restaurantene og kaféene. Shoppingmulighetene er også store, både på selve torget og i de omliggende gatene. Rett rundt hjørnet ligger dessuten den flotte parken Jardin de Ville hvor det arrangeres både konserter og festivaler gjennom sommeren.

Jardin des Dauphins

Jardin des Dauphins parken i GrenobleBesøker vi Grenoble i sommerhalvåret bør vi absolutt ta turen innom Jardin des Dauphins. Denne vakre parken ligger i skråningen under Fort de la Bastille og består av seks vakkert beplantede terrasser. Her gir de mektige trærne og den frodige vegetasjonen etterlengtet skygge og sval luft i de varme sommermånedene.

På tross av at Grenoble er omgitt av de franske alpene, ligger ikke byen mer enn drøyt 200 meter over havet. Dermed gir de sørvendte terrassene i Jardin des Dauphins også trivsel til mer eksotiske planter. Vi finner faktisk både granatepler og bananer i denne i denne vakre alpeparken!

Musée Archéologique Saint-Laurent

Musée Archéologique Saint-LaurentBesøker vi det populære Musée Archéologique Saint-Laurent får vi mer enn bare spennende arkeologi. Museet befinner seg nemlig i den romanske kirken Eglise Saint-Laurent, som igjen ligger i et av Grenobles eldste strøk. Kirken stammer fra 1100-tallet og har en mystisk krypt som stammer helt fra 600-tallet.

Musée Archéologique Saint-Laurent viser frem ulike arkeologiske objekter og har et spesielt fokus på regionens religiøse historie. En meget levende og detaljrik, visuell fremstilling, gir oss innblikk i byens kirkeliv helt tilbake til 500-tallet. Saint-Laurent kirken er oppført som et av Frankrikes historiske monumenter.

Musée de Grenoble

Musée de GrenobleSentralt i byen, og vakker plassert langs Isères bredder, ligger et av Frankrikes mest prestisjefylte kunstsamlinger. I Musée de Grenoble har de hele 18 000 kvadratmeter utstillingslokaler, samt en utrolig flott skulpturpark. Sett av god tid til dette museet og ta for all del barna med.

I Musée de Grenoble finner vi vakre kunstverk helt fra antikkens Egypt til det 20. århundrets modernisme. Museet er spesielt kjent for sine utrolige samlinger av italiensk renessanse og moderne kunst. Her finner vi navn som Canaletto, Rubens, Ingres, Gaugin, Monet og Chagall.

Musée Dauphinois

Musée Dauphinois i GrenobleGrenoble ligger i Frankrikes Dauphiné provins og byen har skjenket denne provinsen et spennende museum. Museet ligger i et gammelt kloster i skråningen under Bastille borgen og tilbyr en fantastisk utsikt i tillegg til den interessante og varierte utstillingen.

På Musée Dauphinois får vi oppleve provinsens dagligliv, kultur og utvikling helt fra steinalderen frem til i dag. En del av utstillingen tar dessuten for seg hvordan skigåing utviklet seg i alpene. Vi får også gjenoppleve vinterolympiaden som gikk av stabelen i Grenoble i 1968.

Parc Naturel Régional du Vercors

utsikt over Parc Naturel Régional du VercorsMange reiser til Grenoble først og fremst for å oppleve det naturskjønne, alpine omlandet. Parc Naturel Régional du Vercors, som ligger cirka 27 kilometer sørvest for Grenoble, har vært et naturreservat fra 1985. Regionen tilbyr et spennende og variert landskap, klart for utforsking både sommer- og vinterstid.

Parc Naturel Régional du Vercors består av ren og frisk natur, og er viden kjent for sine vakre turstier. Vil vi ha fart og spenning har denne regionen også utfordrende sykkel traséer, samt gode muligheter for fjellklatring. Skisentrene tilbyr dessuten løyper for både de proffe og de mer bedagelig anlagte.

Les Deux Alpes

Les deux alpes - skikjøring i Alpene

Grenoble kan godt ansees som inngangsporten til alpene, og herfra er det kort vei til virkelig flotte alpinanlegg. Kun 36 kilometer sørøst for Grenoble ligger det store og varierte alpinanlegget Les Deux Alpes, og flere busselskaper opererer ruten fra Grenoble daglig gjennom vinteren.

I Les Deux Alpes kan vi overnatte på hotell, i hytte eller i leilighet. Et enormt antall skiheiser og gondolbane tar oss helt opp til 3400 meter og nedfartene har god variasjon i vanskelighetsgrader. Men ta gjerne turen hit på sommeren også, denne regionen tilbyr spektakulære fjellvandringer.

Écrins Nasjonalpark

Ecrins nasjonalpark i FrankrikeEr vi på utkikk etter vakker og uberørt natur, snødekte alper og frodige daler, bør vi oppsøke Écrins Nasjonalpark. Denne regionen ligger cirka 50 kilometer sørøst for Grenoble og tilbyr et meget variert landskap som strekker seg fra cirka 800 meter over havet, til over 4000!

Écrins Nasjonalpark har over 740 kilometer merkede turløyper og er kjent for sitt rike dyreliv og varierte flora. Et fornuftig sted å begynne er parkens besøkssenter som ligger i den lille byen Gap. Écrins Nasjonalpark er også et av Frankrikes mest populære regioner for fjellklatring.