Hanoi

hanoi

Siden 2000-tallet har Hanoi, hovedstaden i Vietnam, vokst frem som en meget populær turistdestinasjon. Så sent som i år 2000 var det kun rundt 2 millioner turister som reiste til det tidligere krigsherjede landet, mens landet i dag årlig tar imot mer enn 7 millioner turister. En stor andel av disse besøker hovedstaden, som med sine nesten 7 millioner innbyggere må regnes som en virkelig storby. Til tross for dette så er ikke Hanoi den største byen i Vietnam, for det er Ho Chi Minh City. Hanoi ansees av mange som den mest attraktive turistbyen.

Hanoi ligger sentralt i Nord-Vietnam, og er en historierik by med et frodig klima. Hanoi har varme og fuktige somre, og nokså kjølige og tørre vintre. Med kjølige snakker vi dog om temperaturer som sjeldent går under 15 grader selv i vintermånedene. Det er på høsten at man helst reiser til Hanoi, da været er stabilt og temperaturen er behagelig (fra september til november).

Anbefalte hotell i Hanoi

annonselenker

Hanoi Marvellous Hotel & Spa

Flott og luksuriøst hotell som ligger i Old Quarter i gamlebyen, noe som er et perfekt utgangspunkt for å oppleve Hanoi.

Strøkne rom med aircondition og kjempegod service. Veldig gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

JM Marvel Hotel & Spa

Elegant og innbydende firestjerners hotell i gamlebyen i Hanoi.

Flotte, moderne og rene rom og kjent for eksepsjonelt god service.

 

BESTILL ROM HER

 

Serene Premier Hotel

Fin beliggenhet i en sidegate nær Old Quarter, slik at du er litt skjermet for støyen.

Her får du mye for pengene!

 

BESTILL ROM HER

 

Ting å gjøre i Hanoi

annonse

Reise til Hanoi

Å reise til Hanoi er ikke noe man gjør for en langhelg. Flyturen fra Oslo Lufthavn vil ta i overkant av 15 timer, og man må regne med minst ett flybytte. Det er mulig å fly for eksempel til Thailand og Bangkok fra Norge, for å deretter bytte fly til Hanoi. Det går også direkteflygninger fra andre europeiske lufthavner. Den offisielle valutaen i Hanoi og Vietnam er vietnamesiske dong. Det er en valuta som det er vanskelig å forholde seg til for nordmenn, ettersom 1 krone tilsvarer omtrent 3100 dong. En norsk hundrelapp tilsvarer med andre ord svimlende 313 000 dong.

Prisnivået i Hanoi er dog «himmelsk lavt». En hundrelapp vil gi deg et luksuriøst måltid på en finere restaurant – og da er drikke inkludert. Når det kommer til sikkerheten i Hanoi, så ferdes man stort sett trygt. Man bør dog være obs på lommetyver og tyver, spesielt på kveldstid. Det er en del slik kriminalitet i Vietnam, og turister blir ofte ansett som lette ofre, så man bør ta sine forhåndsregler. Drikkevannet fra springen bør unngås.

 

Hoteller og restauranter i Hanoi

Det er nok av steder å overnatte i Hanoi, og det er svært mange «turistklassehoteller». Man bør uansett ta seg råd til å bo på et sted med høy standard, ettersom prisene er såpass lave. For 500 kroner natten kan man føle seg som en konge i Hanoi. For en 100-lapp får man et helt greit opphold på et vanlig turisthotell uten de mange fasilitetene.

Som nevnt tidligere er det billig å spise i Hanoi. Du betaler sjeldent mer enn 100 kroner for å skjemme deg bort på en bra restaurant. Du bør også prøve deg på vietnamesisk mat, et kjøkken som er ukjent for mange nordmenn. Maten de lager ligner mye på det som servers i India og Kina, og det finnes også dedikerte slike restauranter i byen. Her er det bare å prøve seg på nye spisesteder hver kveld, slik at man virkelig får utforsket og utfordret smaksløkene.

 

Severdigheter i Hanoi

Hanoi er en frodig og flott by som ikke minner om noe man har sett i Norge eller Europa for øvrig. Det er en by i stadig vekst, selv om skillet mellom rik og fattig er stort. Byen har også mye innholdsrik historie som kan oppleves gjennom museer og gamle bygninger.


Gamlebyen Hanoi

gamlebyen i hanoiGamlebyen i Hanoi har den orginale gateutformingen fra det gamle Hanoi. Tidligere hadde hver gate sitt spesielle handelsprodukt, være seg smykker, silke osv. Gatenavnene i gamlebyen reflekterer fortsatt denne tiden. Området er kjent for sine mange spesielle butikker, da spesielt silkebutikker. Gamlebyen er også kjent for sine lokale restauranter, og man finner også flere klubber og barer her. Er man i Hanoi bør man absolutt oppleve gamlebyen!

Hoan Kiem sjøen

hoan kiem sjøenHoan Kiem sjøen er en vakker innsjø midt i Hanoi sentrum. Området har en fin park med templer og fontener. En fin plass å spasere hvor man kan få en liten pause fra ellers hektiske Hanoi.


Tran Quoc & Ly Quoc Su Pagoda

hanoi severdigheterVietnam har mange unike templer, som kalles for pagoder. Det er historierike bygninger som har blitt brukt til kremering av mennesker i mange århundrer. I Hanoi bør man besøke Tran Quoc Pagoda og Ly Quoc Su Pagoda, som begge har en historie på over 1500 år. Sistnevnte har gjennomgått mange endringer takket være kriger og kolonisering, men den antikke vietnamesiske stilen er fortsatt vel bevart.

St. Joseph-katedralen

st joseph katedralen hanoiIngen utenlandsreise uten en tur innom en lokal katedral. I Hanoi er det St. Joseph-katedralen som er den mest kjente, og det er en romersk-katolsk katedral som er bygget i en gotisk stil. Den ble reist for rundt 120 år siden, så den er ikke alt for gammel. Du finner den på 40 Nha Chung Street.


Bat Trang pottery village

bat trang hanoiVietnamesisk kultur skiller seg veldig fra den norske, og det er mye spennende man kan oppleve og bør oppsøke her. Det anbefales å dra til Bat Trang og oppsøke krukkemakerne der, og få et innblikk i hvordan de lokale har laget krukker i mange århundrer. Det er en svært interessant jobb, og mange turister velger å besøke denne delen av byen.


Hanoi Flag Tower

Hanoi Flag TowerEt av de fremste symbolene og landemerkene i Hanoi, er flaggtårnet. Det ble bygget for nærmere 200 år siden, da det stod ferdig i 1812. Nå er det rett og slett snakk om et høyt murtårn med et flagg i, som ikke har mye annen funksjon enn å være et symbol for hovedstaden.