Hong Kong

inneholder annonselenker

hong kong

Provinsen og storbyen Hong Kong er et av de største og mest tettbygde områdene i Kina, med nesten syv millioner innbyggere. Hong Kong er en havneby med en innholdsrik historie, som blant annet innebærer at provinsen har vært uten britisk kontroll helt frem til slutten av 90-tallet. Dette bærer byen mye preg av i dag, og det er sannsynligvis den byen i Kina som vil minne deg mest om de vestlige landene, både hva arkitektur og restauranter/folkeliv innebærer.

Hong Kong er en by med et stabilt klima, der det sjeldent blir kaldere enn 15 grader, samtidig som det gjerne holder seg på det dobbelte i sommermånedene. Det beste er derfor å besøke byen i perioden november og senest april, slik at man unngår å kveles av en drepende hetebølge. Og du kan heller ikke regne med at du er den eneste som bestemmer deg for å reise til Hong Kong. Årlig tar provinsen og byen imot 36 millioner turister, der nesten én fjerdedel av turistene er kinesere.

 

Anbefalte hotell i Hong Kong

 

The T Hotel

Lekkert hotell med høy standard og god service i nærheten av Cyberport Conference and Exhibition Cente. Romslige rom og gode tilbakemeldinger fra fornøyde gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Four Seasons Hotel Hong Kong

Ønsker du det beste på tur? Da bør du ta en titt på dette hotellet. Det er ikke billig, men til gjengjeld er standarden skyhøy.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Mandarin Oriental Hong Kong

Fint hotell med høy standard og sentral plassering. Gode fasiliteter som innendørs basseng og spa.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Hong Kong

 

Reise til Hong Kong

Hong Kong er i dag under en spesiell situasjon som sier at de er en suveren stat, men fortsatt under kontroll av Kina. De har dog eget styresett, flagg og valuta – som skiller seg fra den kinesiske valutaen. Skal du reise til Hong Kong må du benytte deg av den offisielle valutaen som er Hongkongdollar. Den er nokså tilsvarende den norske kronen, da hundre norske kroner (i skrivende stund) tilsvarer rundt 110 hongkongdollar.

Hong Kong befinner seg på det som må anses som «andre siden av jorden». Man må påregne en flytid på minst 12 timer dersom man begynner reisen fra Oslo Lufthavn, og følgelig kan det være mye man bør oppleve i det østlige Asia når man først reiser så langt. Når det kommer til sikkerheten for turister i Hong Kong, så får man som regel gå i fred. Det er en by med svært mange mennesker og turister, så man bør være obs på lommetyverier og svindlere. Flaskevann anbefales, men det er ikke spesielt farlig å drikke vannet fra springen heller.

 

Overnatte og spise i Hong Kong

Den vestlige innflytelsen gjennom mange tiår har bidratt til at prisene i Hong Kong skiller seg negativt ut i forhold til en del andre asiatiske land. Overnatting er ikke veldig billig, men hvis man sammenligner med norske priser så er det fortsatt snakk om halve prisen. For et typisk turisthotell sentralt i Hong Kong må man regne med å betale rundt 500-1000 kroner natten. Det finnes også enklere overnattinger som er rimeligere, og naturligvis en del høystandardshoteller med enda høyere priser.

Asiatisk mat er for mange forbundet med et eksotisk måltid, og når man først er i Hong Kong bør man prøve seg på de lokale restaurantene. Det er ekstremt mye godt for magen her, med alt fra sushi til nudler og wok – eller supper. Det er svært mange kinesiske kokker her, og vegetartilbudet er godt på de fleste restauranter. Det serveres også mye sjømat, samtidig som man får enklere og billigere måltid i de amerikanske fastfoodkjedene.

 

Severdigheter i Hong Kong

Hong Kong er en innholdsrik by med en lang historie, som kan oppleves gjennom museer og arkitektur. Men det er også en moderne by med et godt underholdningstilbud, og egner seg like bra som reisemål for kjærestepar som for familier.

 

Hong  Kong Disneyland

hong kong disneyland

Et eventyr i Disneyland er kanskje noe de fleste forbinder med Amerika og deres mange fornøyelsesparker, men også helt i det østlige Asia finner man et gigantisk Disney-anlegg. Det har vært åpent siden 2005, og er en av de største turistattraksjonene i provinsen. Her reiser man naturligvis dersom man kommer til Hong Kong med barn, og kan fint tilbringe en hel dag i parken.

Victoria Peak

victoria peak i hong kong

Den desidert største turistattraksjonen i Hong Kong heter Victoria Peak, og er en naturlig attraksjon i den grad at det er snakk om en fjelltopp. Den strekker seg over 500 meter fra bakken, og har et vanvittig bra utsiktspunkt over den moderne storbyen. Det er også mye å gjøre på toppen, med alt fra museer til restauranter.

Museer i Hong Kong

severdigheter i hong kong

Hong Kong har en innholdsrik historie, som du kan oppleve gjennom flere museer i byen. I tillegg anbefaler vi et besøk innom kunstmuseet i Hong Kong, som byr på en opplevelse innenfor kulturforskjeller. Dessuten kan man oppleve mye spennende på Space Museum i Hong Kong, som er et museum rettet mot astronomi og det som ellers hører til.

Templer i Hong Kong

wong tai sin tempel i hong kong

Den asiatiske arkitekturen har blitt godt kjent for nordmenn gjennom filmer og bilder, men hva med å oppleve et ekte asiatisk tempel? Wong Tai Sin Temple og Man Mo Temple er de to mest populære templene i byen, og de er begge store turistattraksjoner.

Star Ferry

fergetur i hong kong

En båttur når man først befinner seg i Hong Kong er noe de fleste turister kan tenke seg til å være med på. Den kjører ut til Hong Kong Island, og det er en spennende tur å befinne seg langs vannkanten mens man er omringet av skyskrapere.