Hotel Brosundet – det beste hotellet i Ålesund

beste hotell i ålesund

Ålesund er kjent som jugendbyen ved havet, hva er da bedre enn å bo på hotell i noen av byens flotteste jugendstilhus når man besøker byen?

Hotel Brosundet, med sin pittoreske plassering ved sjøkanten i Brosundet, har vel 130 gjesterom, fordelt på to forskjellige bygg som er godt synlige i bybildet. Begge byggene er oppført etter bybrannen i 1904, og fremstår i dag som to skoleeksempler på jugendstilen som preger byen. Hotellet har ikke bare en uslåelig plassering i hjertet av Ålesund, det leverer også til gull på alt det andre man forventer av et hotell i ypperste klasse. Lurer du på hva som er det beste hotellet i Ålesund, så er altså Hotel Brosundet etter vår mening svaret.

 

BESTILL ROM PÅ HOTEL BROSUNDET HER

annonselenke

Hotel Brosundet – autentisk og elegant i sjøkanten

Hotel Brosundet ligger bokstavelig talt ved vannkanten, og var i sin tid en sjøbod hvor lokale fiskere leverte fangsten de hadde fisket i havet utenfor byen. I dag leveres fisken på store fiskemottak, og sjøbodene i Brosundet huser nå hotellgjester i stedet for tønner med saltet fisk. Sjelen fra fordums tider sitter like vel tykt i veggene, og i stedet for å prøve å viske ut byggets historie, har man heller aktivt gått inn for å fremheve den. 

hotel brosundet - beste hotell i ålesund

Rustikk eleganse

Byggets historie er godt synlig på hotellrommene til tross for at de er nye og moderne, her står nemlig det gamle reisverket som et monument over fordums tider. Måten det er gjort på er elegant, og det gir rommene en lun og god følelse med særpreg og sjel. Når man i tillegg har sjøen og båttrafikken rett utenfor hotellvinduet så er det vanskelig og ikke la seg imponere over stemningen hotellet frembringer.

omtale av hotel brosundet i ålesund

De brede gulvbordene er ytterligere med på å forsterke inntrykket. Fargene er lune og dempede og gir rommet en hjemlig atmosfære. Hvert enkelt rom er tilpasset byggets form, så det er litt variasjon fra rom til rom, både når det gjelder utforming og størrelse. Rommene med sjøutsikt koster dessuten litt mer enn de ordinære rommene, men besøker du først Ålesund så er det absolutt verd den ekstra prisen.

hotel brosundet - beste hotell ålesund

Innbydende peiskos

En annen ting som er med på å gi Hotel Brosundet en skikkelig hjemmekoselig følelse er den fantastiske peisen som fremstår som et monument rett innenfor hotellets inngangsdør. Peisen strekker seg fra gulv til tak, og er et populært samlingsområde både for hotellets gjester og byens innbyggere som er innom for å kose seg. Her holder gjestene selv liv i peisen, mens baren like ved serverer fra et rikt utvalg av både vin, øl og drinker.

peisområdet hotel brosundet

Lun stemning i Arkivet Bar

En av byen aller koseligste barer er også en del av Hotel Brosundet. Baren er liten, intim, og velkjent for sine gode drinker og store utvalg av både vin og øl. Vi anbefaler deg å gå inn døren med et åpent sinn og la bartenderen servere deg en av sine favoritter, den faller garantert i smak. På sommerstid anbefales det på det sterkeste å nyte noe godt å drikke på lekteren som ligger i Brosundet.

arkivet bar - hotellbar hotel brosundet ålesund

Arkivet Bar har adresse Apotekergata 5, og ligger i samme bygget som restauranten til Hotel Brosundet. Restauranten går bare under navnet «Apotekergata 5» og serverer meget god mat, basert på lokale råvarer med et moderne snitt. Apotekergata 5 har bemerket seg som en av byens aller beste restauranter og er vel verd et besøk.

 

Molja fyr – Norges mest særegne hotellrom?

Ønsker dere å «ta den helt ut» når dere besøker Ålesund så er rom 47 på Hotel Brosundet det opplagte valget. Det å kalle dette et rom er kanskje å dra det litt langt, for rom 47 er ikke et vanlig hotellrom i ordets rette forstand, men snarer en fyrlykt ytterst ute på en molo ved innseilingen til Ålesund. 

molja fyr hotel brosundet

En natt her er garantert en opplevelse utenom det vanlige, og det 150 år gamle fyret er utvilsomt et av verdens mest særegne overnattingssteder. Til tross for at du her overnatter i det som er et gammelt fyr, så kan du like vel nyte godt av vanlige fasiliteter som dusj og bad. Det er det prisbelønte arkitektfirmaet Snøhetta som har stått for innredningen av fyret, så her er løsningene både gjennomtenkte og elegante.

Se hvilke hotell vi anbefaler i Ålesund her.