Hotelltips i Voss

hotell voss

Voss kommune, med kommunesenteret Vossevangen, har snaue 16 000 innbyggere og en stadig voksende turistnæring.

Vinterstid er det i stor grad alpinanlegget, Vestlandets største, som trekker folk. På sommeren er Voss et perfekt utgangspunkt for fantastiske naturopplevelser i daler og fjell, eller kanskje det årlige arrangementet Ekstremsportveko faller mer i smak?

Voss har også lange tradisjoner som kultursentrum. Her ligger Ole Bull-akademiet som gir utdannelse i folkemusikk og folkedans på høyskolenivå. Den vakre Voss kirke er fra 1277 og Vossebunaden er kjent over hele landet. Liker vi Smalahove er Voss stedet, kom og bli med på det årlige Smalahovesleppet!

Det er enkelt å reise til Voss. Voss stasjon ligger på Bergensbanen og mange veier møtes i dette trafikknutepunktet. 

 

7 anbefalte hotell i Voss

Hotell og overnattingssituasjonen på Voss er god og variert. Her finner vi både de store kjedehotellene, samt koselige småhotell og flotte leiligheter. Her følger et knippe gode overnattingstilbud i Voss og omegn.

annonselenker

Scandic Voss

scandic hotell vossScandic Voss ligger flott plassert i sentrum med vakker utsikt over Vangsvatnet og fjellene bak. Hotellet har 3 stjerner og 215 rom fordelt på 6 etasjer. Scandic Voss har fått gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester, men det gjøres oppmerksom på at togstasjonen ligger rett bak hotellet. Insister på rom med utsikt over vannet ved bestilling!

Scandic Voss har et enkelt, men gjennomført innbydende interiør i både fellesarealer og rom. Rommene er ganske bra utstyrt. Vi har klimaanlegg, minibar og gode senger. Her finnes også TV og skrivebord, men Wi-fi kun mot tillegg i prisen. Kaffetrakter/tekoker kunne godt vært på plass.

På Scandic Voss serveres en smakfull frokostbuffé mot tillegg, hotellet har også restaurant og bar. Scandic Voss er splitter nytt, bygd i 2019, og er meget godt tilpasset funksjonshemmede og rullestolbrukere i alle hotellets områder. For arbeidsgrupper finnes 7 møterom. Parkering koster hyggelige 60 kroner per natt, men for kjæledyr må vi ut med 200 kroner per natt. Et flott hotell for par, grupper og familier med større barn.

 

BESTILL ROM HER

Fleischer’s Hotel

Fleischer’s Hotel vossVil vi bo flott og staselig i Voss, er det Fleischer’s Hotel vi skal sikte oss inn på. Denne vakre, historiske, bygningen har perfekt beliggenhet med utsikt over fjell og vann, samt gå-avstand til Vossevangens handels- og kulturtilbud. Hotellet har 4 stjerner og 110 rom. Fleischer’s hotell er også perfekt for barna.

Det er et historisk raffinert og gjennomført lekkert interiør i både rom og fellesarealer på Fleischer’s Hotel. Hotellet er ikke blant de rimeligste, men vi tør påstå det er verdt prisen. Rommene er likevel relativt enkelt utstyrt. Vi har blendingsgardiner, TV, gratis Wi-fi og skrivebord. Men det vakre interiøret gjør oss blinde, vi la nesten ikke merke til at vi ikke hadde kaffetrakter/tekoker.

På Fleischer’s Hotel er en rikelig frokostbuffé inkludert, men kun på hverdager. Hotellet har forøvrig 2 restauranter og bar. Her finnes også et flott, innendørs basseng og treningsstudio, samt møtefasiliteter. Kjæledyr er ikke tillatt, vi antar dette har med verneverdighet å gjøre, og hotellet har heller ikke babysenger tilgjengelig. Parkering er gratis og her finnes også ladestasjon for elbiler. Et flott hotell for par, barnefamilier og grupper.

 

BESTILL ROM HER

Stalheim Hotel

Stalheim Hotel vossStalheim Hotel har en flott beliggenhet i et spektakulært landskap cirka 27 kilometer nord for Vossevangen. Vi befinner oss høyt oppe i lia med dramatisk utsikt over fjell og daler. Stalheim Hotel har 3,5 stjerner og 124 rom. Dette er et eldre hotell som har fått meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

Både rom og fellesarealer på Stalheim Hotel har en raffinert, nedtonet estetikk. Det hele føles lyst, rent og innbydende. Vi kan få et familierom for 4 personer, men vær oppmerksomme på at ingen ekstrasenger (med unntak av babyseng) er tilgjengelige. Utstyrsmessig er det enkelt, kun gratis Wi-fi og strykejern/brett oppgis som standard. Litt snaut, mener vi.

Stalheim Hotel har frokostbuffé inkludert og har også egen restaurant, bar, kaffebar og delikatesseforretning. Hotellet har ett møterom og er meget godt tilpasset funksjonshemmede og rullestolbrukere. I området finnes flotte tur- og sykkelstier. Kjæledyr er ikke tillatt, men servicedyr er velkomne. Parkering er gratis. Et flott sted for par, familier, grupper og mindre arbeidsgrupper.

 

BESTILL ROM HER

Store Ringheim Hotell og Restaurant

Store Ringheim Hotell og Restaurant på vossStore Ringheim Hotell og Restaurant ligger i idylliske, landlige omgivelser, cirka 20 minutter til fots fra Voss togstasjon. Hotellet er et familiedrevet foretak med 4 stjerner og 15 rom. Tidligere gjester har gitt stedet meget gode tilbakemeldinger, og at Store Ringheim Hotell og Restaurant er en unik opplevelse er helt sikkert.

Både rom og fellesarealer på Store Ringheim Hotell og Restaurant er holdt i en enkel, og meget godt gjennomført bonde romantisk stil. Rommene har blendingsgardiner og gode senger. Kaffetrakter/tekoker er på plass og vi har TV, gratis Wi-fi og skrivebord. Strykejern/brett er tilgjengelig på forespørsel.

På Store Ringheim Hotell og Restaurant serveres en smakfull frokostbuffé inkludert, og stedet har også egen restaurant og bar. I omgivelsene er det fiskemuligheter, flotte tur- og sykkelstier, lekeplass, padling og langrennsløyper. Parkering er gratis, men kjæledyr er ikke tillatt. Hotellet er godt egnet for funksjonshemmede. Et meget flott sted for par, barnefamilier og mindre grupper.

 

BESTILL ROM HER

Peak Apartments

Peak Apartments vossPeak Apartments består av 2 leiligheter med en flott beliggenhet cirka 20 minutter til fots fra Vossevangen. Hver av leilighetene har 3,5 stjerner, 3 soverom og egnet for 5 personer med babyseng tilgjengelig kostnadsfritt. Omgivelsene er landlige og meget barnevennlige.

Leilighetene ligger i en trebygning, er romslige, lyse og moderne innredet. Utstyrsmessig er de tipp topp, med blendingsgardiner, vaskemaskin og strykejern/brett, TV og gratis Wi-fi. Kjøkkenet er også fullt utstyrt, også med oppvaskmaskin og mikrobølgeovn. Et stort pluss er at rommene også er lydisolerte.

Peak Apartments har ingen egne fasiliteter, men har resepsjonstjenester og bagasjeoppbevaring. Utenfor finnes en fin hage og terrasse, samt vakker utsikt med fjellene i bakgrunnen. Parkering er gratis og kjæledyr er velkomne kostnadsfritt. Et flott sted for par, barnefamilier og vennegjenger.

 

BESTILL ROM HER

Lilandtunet Apartments Voss

Lilandtunet Apartments VossLilandtunet Apartments Voss har 4 stjerner og består av 9 enheter fordelt på enkeltrom, dobbeltrom, leiligheter og villa. Vi befinner oss i vestre enden av Vangsvatnet, cirka 9 kilometer fra Vossevangen, og kun 10 minutter til fots fra Bulken togstasjon. Omgivelsene er landlige og billedskjønne og noen av enhetene har utsikt over Vangsvatnet.

Interiøret i rom og leiligheter er en blanding av tradisjonell rustikk og trendy elementer som i denne anmelderens øyne ikke er helt vellykket. Enkelt- og dobbeltrom deler bad, mens leilighetene og villaen er komplette med bad og eget, fullt utstyrt kjøkken. TV er standard, men Wi-fi kun mot tilleggsgebyr.

Lilandtunet Apartments Voss har ingen egne fasiliteter, men tilbyr vaskeritjenester. Parkering er gratis og kjæledyr er velkomne kostnadsfritt, men husk å nevne kjæledyr ved bestilling da dette kun gjelder enkelte av enhetene. Lilandtunet Apartments har ikke babysenger eller barnesenger tilgjengelig. Et flott sted for par, vennegjenger og barnefamilier.

 

BESTILL ROM HER

Vossestølen Hotel

Vossestølen HotelVossestølen Hotel ligger ved Oppheimsvatnet cirka 26 kilometer nord for Vossevangen. Hotellet har 2,5 stjerner, 30 rom og ligger vakkert plassert i vannkanten. Her er vi omgitt av skogkledde åser og fjell og tidligere gjester har gitt hotellet gode tilbakemeldinger. Beliggenheten rett ved E16 gjør det lett å finne frem.

Vossestølen Hotel har et praktisk og trivelig interiør i både rom og fellesarealer. Vi kan få enkelt-, dobbelt- eller tremannsrom. Utstyrsmessig er det relativt enkelt, men sengene er gode. Vi har ikke TV, men gratis Wi-fi og skrivebord.

På Vossestølen Hotel serveres en god frokostbuffé, men den er ikke nødvendigvis inkludert. Hotellet har ellers egen restaurant, bar og kaffebar. Utenfor finnes det grill. I omgivelsene er det mange aktivitetstilbud, som fisking, padling, rafting, samt langrennsløyper og alpinanlegg. I tillegg finnes det flotte tur- og sykkelstier. Kjæledyr er tillatt mot 300 kroner per opphold, parkering er derimot gratis. Et fint sted for par, mindre grupper og barnefamilier.

 

BESTILL ROM HER