Houston

inneholder annonselenker

houston texas

Houston er den fjerde største byen i USA, og den største i den sørlige halvdelen av landet. Den ligger i delstaten Texas, hvor den også fungerer som delstatshovedstad. Byen er kjent for alt fra romfart til medisin og forskning, og har en veldig innholdsrik historie. Per i dag bor det i overkant av 2,3 millioner mennesker i byen, som tiltrekker seg omtrent 1 million internasjonale turister hvert eneste år. I tillegg besøker mange millioner amerikanere byen hvert eneste år.

Houston har et subtropisk klima, som betyr at det stort sett alltid er plussgrader i byen. Gradestokken går sjeldent under 10 grader, men det er i perioden april til oktober man helst vil besøke byen for det beste været. Houston ligger ikke like utsatt til for tornadoer som mange andre sørstatsbyer, men det kommer ofte store tordenstormer som kan bringe med seg tornadoer.

 

Anbefalte hotell i Houston

 

The Lancaster Hotel

Flott firestjerners hotell i downtown Houston. Gratis frokost.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Laura Hotel

Hotell med fire stjerner og gode tilbakemeldinger i sentrum av Houston. Hotellet har høy standard, eget spa og badebasseng. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Embassy Suites by Hilton The Woodlands at Hughes Landing

Populært hotell med gode tilbakemeldinger i The Woodlands,  ca. 45 km utenfor Houston sentrum.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Houston

 

Reise til Houston

Å reise til Houston er ikke noe man «gjør over natten», ettersom det tar minst 14 timer med fly. Man har flere muligheter for å ta seg dit, enten gjennom en europeisk hovedflyplass, eller direkte til New York fra Oslo Lufthavn for å deretter fly ned til Houston. Det er relativt billig å fly innenlands i USA dersom man er fleksibel med flytidene og flyselskapene. Den amerikanske dollaren er offisiell valuta i hele USA, og i skrivende stund tilsvarer 1 dollar rundt 8.50 norske kroner.

Turister ferdes stort sett trygt i Houston, som er en spennende og livlig by. Prisnivået er generelt lavere i USA enn i Norge, og man vil kunne shoppe, spise og kose seg ute til en nokså billig penge. Det er mange såkalte «outlet»-sentre i USA og Houston der man kan kjøpe kjente merker til rabatterte priser.

 

Overnatte og spise i Houston

Houston er en stor forretningsby, og svært mange amerikanere overnatter her hver eneste dag. Følgelig er det mange hoteller her, med ulik standard. Ofte er det billigere i helgene enn i hverdagene, ettersom det da er mindre forretningsfolk på besøk i byen. For 800 – 1000 kroner natten får man et godt opphold på et sentrumsnært hotell av høy standard. Mange turister vil ønske å bo i «Downtown» slik at man bor nært det meste.

Houston er en skikkelig bra restaurantby, spesielt hvis man sammenligner med andre amerikanske byer. I sentrum ligger flotte restauranter vegg i vegg, og de serverer mat både fra asiatiske land som India, Kina og Thailand, men også fra europeiske kjøkken som Tyskland, Frankrike og Portugal. Det er også mange gode biffhus her (steakhouse), med svært velfylte tallerkener med god mat. For 200 kroner kan man spise seg helt mett på en god restaurant. Husk at det forventes tips på 15 til 20 prosent.

 

Severdigheter i Houston

Houston er en moderne storby med et bredt underholdningstilbud. Det er mye å se og oppleve i sentrum, og man kan bruke mange dager på å besøke de ulike museene, butikkene, utestedene og restaurantene som befinner seg i området her.

 

Bayou Place

severdigheter i houston

Begynn Houston-ferien med en tur innom Bayou Place. Det er et gigantisk underholdningssenter med alt fra teatre til barer og restauranter. Her ligger blant annet Hard Rock Café, samtidig som det også er nattklubber og kinosaler her. Rett og slett et komplett underholdningskompleks som holder deg opptatt i mange timer.

Galleria Mall

shopping i huston texas

Houston og Texas største kjøpesenter vil tilfredsstille selv de mest shoppegale personene. Her florerer det av kjente, amerikanske merkebutikker, som Macy’s, Nordstrom og Neiman Marcus. Liker du å handle designerting så er dette stedet for deg.

Johnson Space Center

space center i houston texas

Den berømte setningen «Houston, we have a problem» referer til romfartsindustrien som har preget Houston på 1900-tallet og frem til i dag. På Johnson Space Center kan du få et innblikk i dette, i det som er et omfattende anlegg med over 100 forskjellige bygninger. Du kan bli med på en simulering av hvordan det er å være i vektløs tilstand, og naturligvis oppleve mye av romhistorien de siste 60-70 årene.

Houston Zoo

dyrehagen i houston

Ingen storbyferie uten en tur innom den lokale dyrehagen. I Houston Zoo finner man over 4500 dyr av 900 forskjellige arter (!), noe som er et meget høyt tall. Her kan man bli med på guidede turer eller mate en løve med kjøtt. Vurder også en tur innom Splashtown, som er en omfattende badepark i den nordlige delen av Houston. Perfekt for deg som reiser med barn.

Museumsdistriktet

ferie i houston usa

I nærområdet av Herman Park finner man det som kalles for museumsdistriktet i byen. Her finner man museer som «The Museum of Fine Arts» som har en omfattende kunstutstilling, samt «John P. McCovern Health Museum» som er åsted for byens eneste 4D-kino. Vurder også en tur innom museer som Holocaust-museet, Fotografi-museet og «Lawndale Art Center».