Jakarta

inneholder annonselenker

storbyferie i jakarta

Den indonesiske hovedstaden Jakarta er kanskje ikke det fremste reisemålet for nordmenn, noe som kanskje har noe med den geografiske avstanden å gjøre. For med en flyreise på minst 16 timer kan Jakarta og Indonesia helt klart defineres som «på andre siden av kloden». Allikevel er det stadig flere eventyrlystne turister som ønsker å reise dit, til det som er en helt unik by uten sammenligning. Hvert eneste år finner over åtte millioner turister veien til Indonesia, og da er det først og fremst hovedstaden Jakarta som er det største trekkplasteret.

Blant verdens 200 største byer, så ligger Jakarta med sine drøye 10 millioner innbyggere på 17-plass. Det er med andre ord en meget stor by, med svært mange mennesker på relativt liten plass. Den kystnære beliggenheten langt sør for ekvator skaper et tropisk og deilig klima, som gjør at Jakarta har en snittemperatur på over 25 grader året rundt. Følgelig blir det nok sol og varme på deg uansett når du ønsker å reise dit, men det anbefales i perioden mai til oktober (slik at man unngår de verste regnstormene).

 

Anbefalte hotell i Jakarta

 

Four Seasons Hotel Jakarta

Nydelig hotell med meget høy standard. Har eget spa med full service, flott utendørs basseng, treningssenter og egen restaurant og bar. Gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Ritz-Carlton Jakarta Pacific Place

Moderne og elegant femstjerners hotell med eget spa, badebasseng og helsestudio.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Oakwood Premier Cozmo Jakarta

Flott hotell med høy standard og gode fasiliteter. Hotellet er også forholdsvis rimelig for å være et femstjerners hotell.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Topp 10 ting å gjøre i Jakarta

Reise til Jakarta

Å komme seg til Jakarta er ikke bare-bare, selv om det finnes gode flytilbud dit fra de europeiske lufthavnene. Man kan klare seg dit med kun ett flybytte dersom man reiser fra Oslo Lufthavn, men man må påregne en reisetid på mellom 16 og 20 timer. Det er som å reise til en annen verden, og når man først ankommer Jakarta og Indonesia, så vil mange oppleve at man nesten har gjort det. Landets offisielle valuta er indonesiske rupiah, som kan være vanskelig å forholde seg til for nordmenn. 1 norsk krone tilsvarer nemlig rundt 1800 rupiahs, og følgelig vil det være viktig å holde tunga rett i munnen.

Når det kommer til sikkerhet for turister i Jakarta, så vil man oppleve indonesere som vennlige og hyggelige. Det eneste man trenger å være obs på er lommetyver. Tenk også på været – den tropiske varmen sørger for at du bør få i deg mye drikke. Drikkevannet bør for øvrig kjøpes på flaske, og ikke drikkes fra springen.

 

Overnatte og spise i Jakarta

Asia er generelt rimeligere enn Europa, og Indonesia og Jakarta vil for nordmenn oppleves som svært billig. Når det kommer til overnatting, så kan man få et helt greit turisthotell for 150-200 kroner natten. Betaler man det tredobbelte så kan man regne med en solid overnatting på et luksuriøst hotell med de fleste fasiliteter og tilbud.

Det asiatiske kjøkkenet er godt kjent gjennom de utallige asiatiske restaurantene som finnes i Norge, og det er mat mange nordmenn er svært begeistret for. I Jakarta finner du svært mange restauranter som serverer typisk mat fra Kina og India, men også lokale restauranter med indonesisk mat. Du går neppe sulten i Jakarta, ettersom det å spise og drikke er såpass billig at det nærmest oppfordrer til fråtsing.

 

Severdigheter i Jakarta

Jakarta er en eksotisk og moderne by, med et svært bra underholdningstilbud og et nokså bra natteliv. Det er flust av aktiviteter for barn og familier her, og bare selve klimaet alene er god nok grunn til å besøke Indonesia og Jakarta.

 

Ancol Dreamland og Snowbay Waterpark

snowbay waterpark

Et av de store trekkplastrene i Jakarta – og kanskje spesielt dersom man reiser med barn – er Ancol Dremland (også kalt for Dream Park). Dette er et omfattende kompleks som er døgnåpent og består av ulike temaparker. Her finner man alt fra badeland til karuseller, dyreshow, akvarium, strender og aktiviteter som paintball og bowling. Med andre ord så er dette den komplette underholdningsparken som verden aldri har sett maken til! Snowbay Waterpark er et stor badeland med en mengde forskjellige vannsklier og annet moro. Det anbefales å besøke badelandet i ukedagene for å unngå kø.

Nasjonalmuseet og nasjonalmonumentet

severdigheter i jakarta

Kunst- og historieinteresserte vil ha glede av en tur innom nasjonalmuseet i Jakarta. Det er flere århundrer gammelt og ligger midt i sentrum av Jakarta. Her finner man arkeologiske funn og historiske gjenstander, samt en del kunst. Få også med deg nasjonalmonumentet i Jakarta, som er et stort «glødende» tårn i sentrum av byen. Det skal symbolisere krigerviljen til indoneserne.

Shopping i Jakarta

shopping i jakarta

Man kommer ikke foruten om en god del shopping når man befinner seg i Jakarta, enten det er i de lokale bodene på et markedet eller på et luksuriøst kjøpesenter. Suvenirer kjøper man aller helst på Pasar Ikan. Billige kopier og lignende produkter finner man på Mangga Dua. Vil man ha designervarer til billige priser (sammenlignet med i Europa), så oppsøker man Plaza Indonesia of FX Mall. Glem heller ikke en tur innom markedsplassen.

Museum og konserthall

museum i jakarta

Vil man ha et skikkelig møte med kunst, så tar man turen til det nasjonale galleriet i byen. Det har en omfattende utstilling med både lokal og internasjonal kunst. Byen har også et stort konserthall/teater, der det ukentlig spilles opp eller arrangeres konserter med kjente artister eller band.

Spa og massasje

reise til jakarta

Det eksotiske Indonesia og Jakarta har et godt tilbud innenfor spa, massasje og velvære. Det finnes mange omfattende komplekser her, der man kan få utført alt fra en totalbehandling til en enklere manikyr eller ansiktsvask. Det er forholdsvis billig med slike behandlinger, så her anbefaler vi at man spanderer på seg selv en «full pakke».