Kuala Lumpur

inneholder annonselenker

reisetips kuala lumpur

Kuala Lumpur er den største byen i Malaysia, og fungerer også som hovedstad for landet. I denne storbyen bor det hele 6,5 millioner innbyggere, og det er en fin og moderne by som passer perfekt for alle som ønsker å oppleve Malaysia og resten av Sørøst-Asia. Byen er godt kjent for utrolig vakre parker inne i et travelt bysentrum, et godt uteliv med mye spennende folk, utrolige markeder og luksushotell i en annen klasse.

Mange ser på Kuala Lumpur som en av de beste «nybegynnerbyene» for vestlige som ønsker å reise til Sørøst-Asia, ettersom dette er en moderne by som har det meste man er vant til fra her hjemme. På denne måten blir ikke kontrastene så altfor store slik som de ofte blir i de andre storbyene i denne regionen, og man kan forvente en pen, ryddig og ikke altfor trafikkstøyende by. Det fungerer som en spennende base for å utforske resten av landet, og det er nokså kort avstand til storbyen Singapore som også er verdt et besøk i seg selv.

 

Anbefalte hotell i Kuala Lumpur

 

Mandarin Oriental Kuala Lumpur

Utrolig flott og luksuriøst 5-stjerner hotell som ikke koster skjorta etter norsk standard.

Gode fasiliteter som spa, badebasseng, en rekke barer og restauranter, treningssenter og to tenninsbaner.

Sentral plassering rett i nærheten av Petronas tårnene og meget gode tilbakemeldinger fra tidligere hotellgjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Grand Hyatt Kuala Lumpur

5-stjerner luksushotell med gode fasiliteter og høy standard. Fantastisk plassering og topp service.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Shangri-La Hotel Kuala Lumpur

Luksushotell med 5-stjerner til en overkommelig pris.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Kuala Lumpur

 

Hotell i Kuala Lumpur

Det store trekkplasteret for mange er at man kan oppleve en av verdens billigste 5-stjerners hoteller i Kuala Lumpur. Det er nemlig skikkelige luksushotell flere steder i byen som kan smykke seg med alle fem stjernene, men disse koster bare en brøkdel av hva man må betale for disse i andre steder i verden. For eksempel kan man booke et rom på et 5-stjerners hotell til rundt en tusenlappen per natt!

Man kan også spise godt og billig i Kuala Lumpur, og man får både malaysisk, kinesisk og indisk mat mer eller mindre overalt i byen. Restaurantene ligger stort sett på rekke og rad nedover de populære turistgatene, og der hvor det ikke er restauranter finnes det gatemat som er knallbillig, men ofte like god som maten man får på restauranter.

 

Reise til Kuala Lumpur

Det er som regel mellom 20 og 35 varmegrader i Kuala Lumpur og resten av Malaysia året rundt, og man kan reise hit når som helst på året uten å måtte kle på seg et ekstra lag med klær. Det er et godt stykke fra sentrum og til kysten, så husk å bestille rom på et hotell med svømmebasseng hvis du ønsker å kjøle deg ned med et bad i løpet av oppholdet.

Man finner gode shoppingmuligheter i Kuala Lumpur, enten man foretrekker store og moderne kjøpesentre eller tradisjonelle markeder hvor man får kjøpt ferske grønnsaker og håndverksgjenstander. En av de beste handlegatene heter Petaling Street og ligger i Chinatown. Her får man utrolig god og billig gatemat, og alt man måtte trenge av både suvenirer og klær. Bare ikke glem å prute, for ellers kommer du til å betale for mye. Om du heller foretrekker et kjøpesenter bør du sjekke ut Pavilion KL hvor det er over 550 forskjellige butikker i ett og samme senter!

 

guide til kuala lumpur

 

Når man er i Kuala Lumpur kan man for øvrig oppleve Malaysisk jungel uten å reise mer enn 15 minutter vekk fra sentrum. Det er nemlig flere enorme parker like i utkanten av byen som har populære turiststier hvor man får oppleve skogen på Malaysia slik den skal være. Spesielt populært er det å reise til Hutan Lipur, knappe 20 minutter unna sentrum.

Det er flere reiseselskap som selger pakkereiser til Kuala Lumpur, men det er ingenting i veien for å bestille fly og hotell selv og spare litt penger samtidig. Det er riktignok ingen flyselskaper som flyr direkte fra Norge til Kuala Lumpur, og man må regne med en mellomlanding på vei ned dit. Selve flyturen inkludert mellomlandingen tar alt fra 16 til 20 timer, så det er en lang tur.

 

Topp 10 attraksjoner i Kuala Lumpur

 

Petronas Twin Towers

Petronas Twin Towers. Kuala Lumpur, Malaysia.

Petronas Twin Towers er et par med tvillingtårn i Kuala Lumpur, og er blitt et kjent landemerke for byen. Da tårnene sto ferdig bygd i 1998 var de verdens høyeste bygninger, men har siden blitt tatt igjen av andre skyskrapere. Det er ingen plasser i byen hvor man får like god utsikt!

KLCC Park

KLCC parken i kuala lumpur

I KLCC Park kan man slappe av i nydelige omgivelser selv om man fortsatt er i den pulserende storbyen, for her er det grønt og rolig. Det er en ekte oase hvor man virkelig kan kose seg, og på en varm sommerdag. Her er det også et badebasseng for barn.

Museum of Illusions

severdigheter i kuala lumpur

Museum of Illusions er et nokså lite museum i Kuala Lumpur, men selv om det er lite i størrelse er det mye spennende å se og gjøre på museet. Her får man prøve seg på oppgaver som får hjernen til å vri seg, samt se mye spennende gjenstander som man ikke finner noen andre steder.

Masjid Wilayah Persekutuan

Masjid Wilayah Persekutuan

Masjid Wilayah Persekutuan, kjent som Federal Territory Mosque på engelsk er en moské som er kjent for den unike arkitekturen sin. Man kan besøke moskéen selv om man ikke er muslim, men man må likevel respektere deres tro, så dekk til bar hud og ta av skoene før du går inn.

Royal Selangor Visitor Centre

Royal Selangor Visitor Centre

Royal Selangor Visitor Centre er et slags museum hvor man kan se hvordan Royal Selangor lager bordbestikk av pewter, og man kan til og med prøve seg selv. Dessuten får man kjøpt produktene deres til en billig pris på besøkssenteret.

Museum for islamsk kunst

Museum for islamsk kunst i Kuala Lumpur

Museum for islamsk kunst i Kuala Lumpur er et stort og flott museum som samler på og stiller ut gjenstander som er knyttet mot islam og islamsk kunst. Her får man se både gamle potter fra middelalderen til nyere kunstutstillinger, og det er noe for alle og enhver her.

KLCC – Bukit Bintang Pedestrian Walkway

storbyferie kuala lumpur

KLCC – Bukit Bintang Pedestrian Walkway er en gågate som binder sammen KLCC og Pavilion Mall. Dette er ikke bare en vanlig gågate, det er nemlig en slags innendørs bro som både forbinder de to byggene samtidig som den gir alle som bruker dem en god utsikt mot resten av byen.

Petrosains Science Discovery Centre

Petrosains Science Discovery Centre

Petrosains Science Discovery Centre er et vitenskapsmuseum som passer for både store og små. Her er det noe fra alle naturvitenskapene, så her kan man lære noe nytt uansett om man er interessert i dinosaurer, arkitektur, verdensrommet eller oljeutvinning. Barn kommer garantert til å ha det gøy her!

Bank Negara Malaysia Museum and Art Gallery

Bank Negara Malaysia Museum and Art Gallery

Bank Negara Malaysia Museum and Art Gallery er et galleri i Kuala Lumpur hvor det stilles ut mye spennende kunst. Det er gratis å komme inn, men verkene holder likevel en svært høy standard, og de fleste blir positivt overrasket over hva som stilles ut der.

Pavilion KL

Pavilion KL shopping i kuala lumpur

Pavilion KL er et shoppingsenter hvor det er over 550 ulike butikker i samme bygg. Her finner de aller fleste alt de måtte trenge uansett om de vil shoppe etter elektronikk, sko, klær, smykker eller hva som helst annet. Det er dessuten mange spennende restauranter inne på senteret som serverer mat fra hele verden.