Miami

Miami er en velkjent by for mange nordmenn, først og fremst kjent for sitt solrike klima og for sin rolle i utallige TV-serier. Byen er den nest største i delstaten Florida, og den sørlige beliggenheten skaper et svært varmt klima der havet holder over 25 grader! Det fører også til at byen ofte er utsatt for orkaner og tropiske stormer, som melder sin ankomst hver eneste høst og vår.

De fleste velger derfor å legge Florida- og Miami-reisen til sommermånedene. Om høsten regner det en del, og selv om temperaturene er høye, så er solslikking og ballspill på de mange milene med Miami-strender noe de fleste ønsker å gjøre. I Miami bor i overkant av 460 000 innbyggere, og byen er en populær turistdestinasjon både for amerikanere og utlendinger.

Anbefalte hotell i Miami

 

3 glimrende hotell med god beliggenhet i Miami

annonselenker

The Setai

Er ikke pris et tema? Da bør du ta en nærmere titt på hotellet The Setai. Stort finere er det nemlig ikke mulig å bo i Miami. Hotellet har en fantastisk plassering langs South Beach med eget område langs stranden.

Her kan du forvente deg førsteklasses service fra A til Å. Klikk på linken for å se bilder fra hotellet og les tilbakemeldinger fra tidligere gjester. 

 

BESTILL ROM HER

 

Margaritaville Hollywood Beach Resort

Margaritaville Hollywood er et nydelig firestjerners hotell som ligger langs Hollywood Beach.  Fra hotellet har du en nydelig utsikt over havet, og stranden finner du like utenfor hotelldøren.

Du kan også du boltre deg i et flott utendørs bassengområde med 3 bassenger og 3 bassengbarer. Servicen på hotellet er glimrende og du finner også mange gode restauranter i nærheten langs strandpromenaden. 

 

BESTILL ROM HER

 

Hampton Inn & Suites by Hilton Miami Brickell Downtown

Hampton Inn & Suites er et flott hotell med fin beliggenhet i nærheten av cruiseterminalen i Miami. Her kan du forvente deg vennlig og serviceinnstilt personale, store og fine rom og mange gode restauranter i nærområdet.

Hotellet har utendørs basseng, terrasse, treningssenter og buss til cruiseskipterminalen. Dette er et hotell som passer godt for de som skal på cruise fra Miami, men også for andre ferierende i Miami.

 

BESTILL ROM HER

Ting å gjøre i Miami

annonse

Reise til Miami

Man bør sette av nærmest en dag for reisen til Miami. Direktefly fra Norge finnes knapt, slik at man må regne med minst en mellomlanding og en flytid på minst 13 timer. Flere charteroperatører i Norge selger komplette pakker til byen, der både reise og hotell er inkludert. Miami ligger for øvrig seks timer etter norsk tid, så man «tjener» dette inn på reisen. Den offisielle valutaen i USA er som kjent amerikanske dollar. 

Det meste vil oppleves som billigere i USA og Miami. En boks med bruks koster vanligvis rundt 1 dollar, og alt fra taxi til mat på restaurant er billigere. Fast Food-kjedene er dessuten en del billigere. Shopping er også ofte billig i Amerika generelt – men det kommer også an på kronekursen. Det anses som trygt for turister å ferdes i Miami. Den største faren du vil bli utsatt for er nok dårlig vær eller undervannsstrømmer, men man bør som alltid på ferie ta vanlige forholdsregler. 

 

Hoteller og restauranter i Miami

Miami har svært mange hoteller i alle prisklasser. Flere av de store, amerikanske hotellkjedene har luksuriøs hoteller midt i byen, og det er fullt mulig å få et rom som har både høy standard og bra beliggenhet til en overkommelig pris her. Bestiller man tur via et charterselskap er man sikker på at man får et godt hotell.

Amerikanerne er kanskje ikke kjent for å noen spesielle matretter, men alt fra mye godt kjøtt til hamburgere og lignende. Kort oppsummert så kan du spise det meste i Miami, enten du liker sjømat eller biff. Her finnes det også mange luksuriøse restauranter med erfarne kokker som serverer deg eksklusive måltider til priser som nordmenn vil oppleve som ganske så hyggelige.

 

Severdigheter i Miami

Først og fremst reiser man til Miami for å nyte det herlige, tropiske klimaet og bare slappe av, men byen kan også stille opp med en del aktiviteter og severdigheter.

 

South Beach

south-beach-miamiSouth Beach er selve hjertet av Miami og stedet der «det meste» skjer. Har du sett på ulike TV-serier fra Miami, så har du definitivt hørt om South Beach. Her gjør man alt fra shopping til festing og solslikking på stranden. Det er også her flere av de beste hotellene ligger, og generelt at de fleste hotellene ligger.

Everglades

everglades-miamiEverglades er navnet på nasjonalparken i Miami, som stort sett består av sump. Man kan bestille guidede turer her i de omfattende områdene, som blant annet er hjem for 14 unike dyrearter, inkludert en hel haug med krokodiller – men også andre dyr som pantere.

Dyrehage og akvarium

miami-zooFlorida er kjent for sitt eksotiske dyreliv, og en tur innom Miami Zoo vil være spennende for de fleste. Klimaet tillater dyrehagen å ha dyr fra flere forskjellige kontinenter, med alt fra asiatiske tigere til sebraer fra Afrika. Ingen av dyrene er satt i bur, og følgelig får man et møte med dyrene i deres (nesten) naturlige habitat. Vurder også en tur innom Miami Seaquarium for den som vil se sjødyr.

Aktivitetsmuseer i Miami

Kilde: Wikimedia commons

Wikimedia Commons

Miami er en flott by å reise til med barn, med flust av aktiviteter for de minste. «Miami Museum of Science» vil være populært blant de fleste, med en hel haug av interaktive utstillinger, gåter og underholdning for hele familien. Et annet godt alternativ er «Miami Children’s Museum», som også har interaktive utstillinger der barna kan utforske alt fra et supermarked til et TV-studio.

Jungle Island og Monkey Jungle

monkey-jungle-miamiMan kommer ikke foruten et møte med dyr i Miami. På Jungle Island kan man bli med på en guidet tur og oppleve et nært møte med en hel flokk med papegøyer. Oppsøk også Monkey Jungle, som er en helt unik park i Miami der flere apeflokker lever fritt i det ville.