Montpellier

inneholder annonselenker

montpellier

Den franske havnebyen Montpellier er den tredje største franske Middelhavsbyen med sine 265 000 innbyggere. Selv om det er en nokså liten by er den svært populær blant turister som ønsker å oppleve sørlige Frankrike, og som kunne tenke seg å oppleve fransk kultur samtidig som de har muligheten til å ta en tur på stranda i løpet av reisen.

Selv om de fleste regner Montpellier som en havneby er det omtrent én mil fra bysentrum til Middelhavet, så det er naturligvis litt for langt å gå for de fleste. Det går heldigvis buss til strendene dagen lang, og en taxitur dit koster heller ikke all verdens. En tur på stranda er definitivt verdt bryet med å komme seg dit, for det er flere knallvakre strender like i nærheten av byen, og man får en ekte Middelhavsopplevelse der.

Fra 1800-tallet og frem til begynnelsen av 1900-tallet var Montpellier en viktig handelsby hvor de primært eksporterte vin ut av regionen. Dette førte til en sterkt økonomisk vekst, og de fleste av de store bygningene som preger byen er fra den økonomisk boomen i dette århundret. I dag er det fortsatt en viktig region for fransk vin, selv om det ikke lenger er nok til å gjøre Montpellier til en veldig rik by.

 

Anbefalte hotell i Montpellier

 

Hôtel des Arceaux

Fint og rimelig 3-stjerners hotell i sentrum av Montpellier. Hotellet har fine fasiliteter som egen nattklubb, bar og restaurant, samt hage og takterasse.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Courtyard by Marriott Montpellier

Nydelig moderne 4-stjerners hotell med utendørs badebasseng og andre gode fasiliteter. Sentral plassering i nærheten av Place de la Comedie. Hotellet får skryt fra tidligere gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Privilège Hôtel Eurociel Centre Comédie

Fint hotell med sentral og fin beliggenhet i sentrum av Montpellier. Fra dette hotellet har dere et perfekt utgangspunkt for å utforske Montpellier.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Montpellier

Reise til Montpellier

Det er ingen norske flyselskaper som flyr direkte til Montpellier, men med én mellomlanding kommer man frem. Selve flybilletten trenger heller ikke å være så dyr, men man må regne med å bruke i overkant av seks timer på flyturen inkludert mellomlandingen. Som med resten av Frankrike er det kjekt å kunne noen franske fraser før man reiser, da franskmenn ikke er spesielt glade i å snakke engelsk med turister.

I Montpellier er det stort sett god temperatur hele sommerhalvåret, men det blir ganske kaldt på vinteren. Det er sjeldent at det blir under null grader Celius, men det hender med jevne mellomrom. Dersom man vil på badeferie er dermed ikke Montpellier er godt valg på vinteren, men fra slutten av mai og ut september er det gode temperaturer i både lufta og vannet.

Selve byen er ikke så utrolig stor, men det er likevel flere attraksjoner som er verdt å besøke i løpet av turen. Montpellier passer godt for dem som ønsker å se vakker, fransk arkitektur uten å være midt inne i en storby. Her kan man kose seg med fransk kvalitetsmat på en av de mange restaurantene, eller sitte på en gatekafé med bakst og en kopp kaffe. Det er flere restauranter av god kvalitet i byen, men istedenfor å ha én spesialrett er Montpellier kjent for å ha et bredt utvalg av mat både fra det franske kjøkken, men også variert mat fra resten av verden.

Ettersom byen ligger midt i en viktig vinregion er naturligvis lokal vin som serveres til maten, og både lokal hvit-, rosé-, og rødvin selges nokså billig på restaurantene. Det mangler heller ikke noe på utelivet, og det er flere gode barer og utesteder i byen.

Det er nokså gode shoppingmuligheter i Montpellier, selv om det naturligvis ikke er like god shopping som i de større franske byene som Paris eller Nice. Dersom man vil ha dyrere merkeklær er det gatene rundt Place de la Comedie som gjelder, og like i nærheten ligger også det store kjøpesenteret Polygone Riviera. På kjøpesentret er det naturligvis litt billigere, så her kan man regne med å finne billigere klær, sko og vesker enn i butikkene som ligger langs gatene i området.

Det ligger skjønne naturområder like i nærheten av Montpellier, og det er naturligvis svært populært å reise noen timer vekk fra byen for å oppleve en ekte vingård, vandre litt i fjellene, eller gå langs kysten.

 

Severdigheter i Montpellier

 

Vintur til Bertrand Bosc

vintur montpellier

Bertrand Bosc er en vingård som ligger like utenfor Montpellier, og det tar omtrent en halvtime å komme seg dit fra sentrum. Her får man omvisning på vingården etterfulgt av en treretters middag hvor man selvfølgelig får smake mye av vinen som dyrkes og lages her.

Pic St-Loup

le pic saint-loup montpellier

Pic St-Loup er en fjelltopp like utenfor Montpellier som er svært populær blant både fastboende og turister. Dette er en fjelltur som er middels krevende, så ikke gå opp dit i sandaler og t-skjorte uten solkrem. Området rundt Pic St-Loup er proppfull av vingårder, og det er ingenting bedre enn å smake litt vin på en vingård etter en lang fjelltur.

Le Pavillon Populaire

Le Pavillon Populaire

Le Pavillon Populaire er et fotografimuseum midt i Montpellier sentrum. Museet er kjent for sin høye standard, og det er alltid en utrolig utstilling å se på. De faktiske utstillingene byttes ut med noen få måneders mellomrom, så her kan man komme tilbake dersom man reiser til Montpellier flere ganger i løpet av livet.

Musee Fabre

Musee Fabre

Musee Fabre er en av de mest populære attraksjonene i Montpellier, og er verdenskjent for kunstutstillingene sine. Museet spesialiserer seg på malerier fra 1400-tallet til 1700-tallet, og har både franske og Europeiske malere utstilt. Det er også stilt ut vaser og keramikk fra antikke Hellas og resten av Europa.

Cathedrale St-Pierre

Cathedrale St-Pierre montpellier

Cathedrale St-Pierre er en vakker kirke i Montpellier. Kirken er spesielt kjent for sitt utrolige orgel, og den fantastiske utsikten man kan se hvis man orker å gå opp alle trappene til toppen av tårnet. Det er spesielt utsiden som bør sjekkes ut, for innsiden har nemlig ingen ekstravagante utsmykninger slik mange andre kirker har.

Place de la Comedie

Place de la Comedie montpellier

Place de la Comedie er torget i Montpellier, og her er det alltid travelt med folk. Det er en av Europas største fotgjengerområder, og det er en flust av restauranter, kaféer, gateartister og barer i området. Det er også et godt utgangspunkt for å begynne shoppingrunden.

Porte du Peyrou

Porte du Peyrou

Porte du Peyrou er et historisk viktig triumfmonument som ble laget i 1693. De fleste som er i Montpellier stopper innen denne for å ta et bilde eller to. Like i nærheten av monumentet er det en park hvor man kan sette seg ned på en benk og ta livet med ro.

Montpellier Zoological Park

Montpellier Zoological Park

Montpellier Zoological Park er en dyrehage i Montpellier hvor man kan se over 500 dyr og 8 000 planter. Det er et perfekt stopp for familier som reiser til Montpellier med barn, men det er selvsagt også mulig å dra hit som voksne. Giraffer, neshorn, krokodiller og påfugler er noen av dyrene man kan se her.

Petit Paradis de Vendargues

Petit Paradis de Vendargues

Petit Paradis de Vendargues er en slags åpen gård hvor barna kan komme for å klappe og hilse på gårdsdyr, eller bare ha det moro på en av lekestativene eller hoppeslottene. Dyrene er kanskje ikke like spennende som i Montpellier Zoological Park, men til gjengjeld kommer man mye mer tett innpå dem her.

Jardin des Plantes

Jardin des Plantes montpellier

Jardin des Plantes er en park i utkanten av Montpellier sentrum hvor man kan vandre i sitt eget tempo gjennom alle de vakre blomstene og trærne som er plantet. Parken er åpenbart best på sommerhalvåret, og er en perfekt utflukt hvis man ønsker litt fred og ro i grønne omgivelser.