Moskva

Russland er for mange nordmenn kanskje et litt skummelt reisemål, men samtidig et svært interessant og eksotisk et. Det norske folk er generelt uvitende om den russiske kulturen, og har gjennom mange år i media skapt seg ulike fordommer mot landet. Det er store forskjeller mellom Moskva og Oslo, men som turist kommer du til å få et helt vanvittig bra opphold i Russland og landets hovedstad. Den unike byen har alt fra historiske bygninger og katedraler til toppmoderne kjøpesentre og utesteder!

De fleste har hørt om den russiske vinteren, og velger følgelig å legge et Moskva-besøk til sommeren. Med over seks millioner turister innom byen hvert eneste år har innbyggerne blitt vant til turisme, og stadig flere tar turen til det som er verdens største land målt i areal. Gjør deg klar til et besøk i et kulturrikt land, med severdigheter som Den røde plass og en hel haug med spennende museer.

Anbefalte hotell i Moskva

  • Four Seasons Hotel Moscow – Ønsker du å bo som en kongelig når du er i Moskva? Da er luksushotellet Four Seasons Moscow hotellet for deg. Her må du regne med å betale en del per natt, men til gjengjeld bor du på et av de flotteste hotellene i Moskva. Hotellet er sentralt plassert rett i nærheten av Kreml og har to egne restauranter med bar, eget spa og eget innendørs basseng. Utrolig flotte rom og førsteklasses service!

 

  • Hotel Savoy MoscowPå stilfulle og elegante Hotel Savoy Moscow bor du sentralt i bysentrum av Moskva, bare et minutts gange unna Kreml. Hotellet har med sine fem stjerner høy standard og gode fasiliteter. Her finner du en egen bar og restaurant, i tillegg til helsestudio og innendørs basseng. Ett fantastisk flott og stilfullt hotell med meget god service og perfekt plassering i hjertet av Moskva.

 

  • InterContinental Moscow – Tverskaya – Mye rimeligere alternativ enn de to andre anbefalingene, men også dette hotellet kan skilte med fem stjerner og meget god standard. Sentral plassering med 8 minutter å gå til Kreml. Hotellet kan by sine gjester på egen restaurant, eget spa og treningssenter. Får skryt for god frokost, store rom og hyggelig personale fra tidligere gjester.

annonse

 

Ting å gjøre i Moskva

annonse

Reise til Moskva

Flere flyselskaper tar deg direkte til byen fra Oslo Lufthavn, og spesielt i sommerhalvåret er det mulig å skaffe seg rimelige flybilletter. Flyturen tar dessuten bare omtrent to og en halv time, slik at Moskva ikke er så langt unna som mange kanskje tror. Den offisielle valutaen i landet er russiske rubler. 10 rubler tilsvarer omtrent 1,50 norske kroner i skrivende stund. Husk å ordne med visum før du reiser.

Den russiske rubelen er for tiden svak i forhold til den norske, men Moskva vil uansett ikke oppleves som en spesielt billig by. Midt i turistområdene kan prisene ligne på norske priser, men en typisk McDonalds-meny vil koste en tredjedel av hva det gjør i Norge. Det er ikke mer utrygt å ferdes i Moskva enn hva det er i en hvilken som helst annen europeisk storby eller hovedstad. Tar man forholdsregler vil man som regel slippe unna kriminelle hendelser. Nordmenn bør unngå å drikke vannet rett fra springen.

 

Hoteller og restauranter i Moskva

Av og til stemmer de norske fordommene mot Russland og Moskva – spesielt når det kommer til overnatting. Mange av hotellene er gamle og slitte, men til gjengjeld vil det også reflekteres i prisen. Derfor bestemmer man selv hva man vil betale for. Luksus og sentral beliggenhet koster, og det finnes mange svært gode hoteller i Moskva, men prisene vil da stige opp mot norske hotellpriser.

Russisk mat er nok ikke det de fleste av oss har noe spesielt forhold til, men det finnes svært mange fine restauranter som serverer mat fra de ulike internasjonale kjøkkenene. Her serveres det mye fet mat med rikelig med tilbehør. Husk naturligvis at du også skal nyte vodka til det meste av måltider, og det er faktisk ingen spøk at vodka er russernes nasjonale drikkevare. I moderne tid har også mange amerikanske fast food-kjeder etablert seg på det russiske markedet og i Moskva.

 

Severdigheter i Moskva

Russland er et svært innholdsrikt land med en minst like innholdsrik historie, noe som reflekteres gjennom utallige konstruksjoner, monumenter og museer i Moskva. Litt av opplevelsen her er selve besøket, bare det å oppleve en annen kultur.

 

Den røde plass

rode-plass-moskva

Moskvas mest kjente turistattraksjon er Den røde plass. De fleste kjenner dette som selve «symbolet» på hele landet, med den gigantiske markedsplassen som er hele 350 meter lang! Den ligger i selve hjertet av sentrum, og har blitt benyttet til alt fra konserter til flylandinger og militærparader. Når du står her er du dessuten omkranset av historiske bygninger og monumenter.

Kreml

kreml-moskvaKreml er «huset» til selveste presidenten av Moskva, og er en flere århundrer gammel bygning som har vært hjem til de russiske landslederne i epoke etter epoke. To tredjedeler av bygningen er stengt for offentligheten, men resten kan besøkes på innsiden. Uansett bør man få med seg denne ekstremt vakre bygningen fra utsiden!

Museer i Moskva

Tretyakov-galleriet-moskvaMoskva har mange spennende museer for den som vil oppleve historien og et annets land kultur. Blant annet kan man ta seg til skattekammeret i Kreml, der kronjuvelene til den russiske tsaren blir oppbevart. I mausoleumet til Lenin kan du dessuten se restene av den balsamerte diktatoren. Kunstinteresserte anbefales å ta turen til Tretyakov-galleriet som ligger sør for byeleven. Her kan man se over 130 000 kunstverk der det eldste er nesten 1000 år gammelt!

De syv søstre

moskvaDe syv søstre er en rekke høybygg i sentrum av Moskva som er bygget i nøyaktig samme stil. De omtales ofte som «Stalins høye bygninger» ettersom det var han som sørget for å bygge dem i etterkant av krigen. Det er kanskje ikke noe arkitektonisk mesterverk, men minner på mange måter om russernes harde tid utover 1900-tallet.

St. Basils-katedralen

st-basils-katedralen-moskvaDenne katedralen er Russland og Moskvas mest kjente, og er for mange selve symbolet på byen. Når du ser den vil du helt sikkert kjenne igjen glasskulene på taket, som er ikonisk for den russiske stilarten på 1500-tallet.