Mumbai

inneholder annonselenker

storbyferie i mumbai

Indias største by – Mumbai (tidligere het den Bombay) – er et av de mest populære reisemålene i landet. Til India reiser årlig 6-7 millioner turister, og en stor andel av de besøker Mumbai, som på mange måter kan anses som kontrastenes by. Her er skillet mellom rik og fattig tydelig, og det samme gjelder for det som er moderne og det som er gammelt. Med nesten 20 millioner innbyggere i delstaten er det dessuten en svært folkerik by, som for turister som vil oppleves som både svært travel og livlig.

Til Mumbai reiser man aller helst om høsten, med mindre man vil oppleve hetebølger med tett luft på over 30 grader. Fra november til april/mai er temperaturene mer overkommelige, og uansett varmt nok slik at man kan ta seg en dupp. Byens beliggenhet langs kysten gjør at den er perfekt for turisme, og her kan man oppleve alt fra historiske severdigheter fra en annen kultur til moderne kjøpesentre og luksuriøse restauranter og andre underholdningstilbud.

 

Anbefalte hotell i Mumbai

 

The Oberoi Mumbai

Nydelig moderne femstjerners hotell langs stranden. Her kan du få flotte rom med havutsikt og gode fasiliteter.

The Oberoi har eget badebasseng, eget spa med full service og flere restauranter. Gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Taj Mahal Palace Mumbai

Ærverdig, elegant og tradisjonsrikt hotell med sentral plassering i Mumbai. Her har du kort vei til en rekke av de mest kjente severdighetene.

Hotellet har meget gode fasiliteter, som eget basseng, spa og en rekke restauranter og barer.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Trident Nariman Point Mumbai

Flott hotell i luksuriøs stil. Gode fasiliteter, med basseng, spa og restauranter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Mumbai

Reise til Mumbai

India og Mumbai befinner seg geografisk langt vekk fra Norge, og følgelig må man regne med en lang flyreise. Det vil ta minst 12 timer før man ankommer lufthavnen i Mumbai fra man forlater Oslo Lufthavn. I India heter den offisielle valutaen indiske rupi. 100 rupi tilsvarer omtrent 13 norske kroner, med den kursen som er i skrivende stund. India er generelt et land som er billig å ferdes i for nordmenn, der alt fra overnatting til bespisning vil oppleves som særdeles rimelig.

Som turist så ferdes man som regel trygt i Mumbai, men siden det er mye fattigdom i India kan rike turister være et fristende bytte og det er mange som jobber heltid som svindler eller lommetyver. Derfor bør man unngå å vise verdisaker, eller holde godt på de når man befinner seg på typiske turistområdet. Utover dette så er de fleste indere høflige og hjelpsomme.

 

Overnatte og spise i Mumbai

Mumbai er en stor by som strekker seg over store arealer, og følgelig kan det være lurt å tenke over hvor man velger å bo når man besøker byen. Colaba er navnet på det vanligste turiststrøket, der de aller fleste hotellene ligger. I Mumbai kan man få en luksuriøs overnatting på et meget bra hotell til en overkommelig pris, rundt 400-500 kroner natten for de beste hotellene.

Indisk mat er nok kjent for mange nordmenn allerede, gjennom de mange indiske restaurantene som finnes i Norge og i andre land nordmenn reiser til. Kjennetegnet for indisk mat er krydder, så man må gjerne spesifisere at man ikke ønsker så veldig sterk mat dersom man ikke liker slikt. Det serveres nesten kun vegetar, lam og kylling i India, og de fleste rettene er laget rundt det. Det er også mange sjømatsrestauranter i Mumbai.

 

Severdigheter i Mumbai

Mumbai er en innholdsrik by, og for deg som ikke har vært i Asia eller India før, så vil det være en eventyr bare det å spasere rundt i gatene mens man tar til seg alt som skjer. Det er en travel by med et bredt underholdningstilbud og mange severdigheter.

 

Elefantøya

elefant øya i mumbai

Det er definitivt mye å se i Mumbai, men man må også ut til sjøs for å oppleve de største turistattraksjonene. Elefantøya er et gigantisk tempelanlegg som er hugd ut i fjellet for omtrent 1500 år siden. Man blir med på en liten båttur fra havnen i Mumbai dersom man vil se Elefantøya, noe som anbefales alle turister med sans for det obskure og det historiske.

Gateway of India

severdigheter i mumbai gateway of india

Den desidert mest kjente turistattraksjonen i Mumbai er det som kalles for «Porten til India». Det er et omfattende byggverk som ble bygd på starten av 1900-tallet, og er en velkomst for de som kommer til India med båt. Den strekker seg nesten 30 meter over bakken og ligger langs havnepromenaden i turistområdet.

De hengende hager og Victoria Gardens

hengende hagare i mumbai

Mumbai har flere flotte parker og grøntområder, der De hengende hagene er den mest kjente og best besøkte. Her kan man nyte solnedgangen utover havet, eller bare slappe av i grønne og frodige omgivelser sammen med både innfødte og turister. Vurder også et besøk til Dronning Victorias hager, som stammer fra renessansen og den tiden da India var under britisk kontroll.

Basarer og handlegater

markeder i mumbai

Man reiser ikke til Mumbai uten å besøke en av de mange basarene. Det er ekstremt mye spennende å se på, og kanskje kjøper man med seg noe fra gateselgerne. India har årelange tradisjoner med kjøp og salg, så det er definitivt mye spennende å utforske på de lokale markedene i Mumbai.