Nantes

inneholder annonselenker

nantes

Vakre Nantes er hovedstaden i regionen Pays de la Loire i Frankrike.

Byen er anerkjent for sin høye livskvalitet og sitt omfattende og effektive, grønne initiativ. Med sin vakre bykjerne og mange kulturinstitusjoner, er Nantes en by vi absolutt burde vurdere når vi planlegger vår storbyferie.

Nantes har gjort seg bemerket i Europa med sin grønne ideologi og økologiske byplanlegging. Byen har 100 parker, hager og torg, og grønne lunger utgjør hele 41 prosent av Nantes areal! Den eldste parken er den botaniske hagen med sin store samling eksotiske planter.

Reiseguide Nantes

Byen har også innført et økologisk rammeverk for å redusere drivhuseffekten samt å fremme tiltak for overgang til miljøvennlig energi. I tillegg har de etablert 3 såkalte økodistrikter hvor målet er å tilby beboerne rimelige, økologiske boliger i tidligere utfordrete bydeler.

 

Anbefalte hotell i Nantes

For par som er på tur anbefaler vi Bouffay som er en del av Nantes’ historiske sentrum. Bouffay er et livlig strøk med masse barer og restauranter og et livlig uteliv. Place Graslin er også veldig sentralt og egner seg ypperlig for shopping og flotte restaurantbesøk.

Med barn, eller uten for den saks skyld, bør vi også undersøke kystlinjen som ligger veldig nære byen. Her finner vi fine hoteller ved flotte strender, samt koselige småbyer. Se spesielt på Pornic og La Bernerie-en-Retz, hit kommer vi enkelt med buss eller tog.

 

3 tips til gode hotell i Nantes

 

Sozo Hotel

Sozo er et unikt boutiquehotell som ligger i sentrum av Nantes. Hotellet ligger i et ombygd neogotisk kapell, og gir en blanding av historisk sjarm og moderne design.

De 24 rommene og suitene er alle individuelt innredet, med en kombinasjon av originale arkitektoniske elementer, som glassmalerier, og moderne bekvemmeligheter som klimaanlegg, flatskjerm-TV og gratis Wi-Fi. 

Her bor du perfekt til for å utforske Nantes, med mange av byens viktigste severdigheter inkludert katedralen og Château des ducs de Bretagne, innen gangavstand.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Maisons du Monde Hôtel & Suites Nantes

Maisons du Monde Hôtel & Suites er et stilfullt og moderne hotell som ligger i hjertet av Nantes. Dette boutiquehotellet er kjent for sin unike innredning, hvor hvert rom er innredet i en distinkt stil inspirert av forskjellige deler av verden.

Beliggenheten til Maisons du Monde Hôtel & Suites er utmerket, med mange av Nantes’ viktigste attraksjoner bare en kort spasertur unna.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Oceania Hôtel de France Nantes

Oceania Hôtel de France er et fint firestjerners hotell som ligger svært sentralt til i sentrum av Nantes. Den historiske fasaden skjuler et elegant, moderne interiør som gir en behagelig og sofistikert atmosfære.

Hotellet tilbyr 72 rom og suiter, alle utstyrt med toppmoderne fasiliteter som gratis Wi-Fi, klimaanlegg, og flatskjerm-TV. Interiøret er smakfullt innredet, med en blanding av klassisk og moderne design.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Nantes

Slik reiser du til Nantes

Nantes er en by med cirka 300 000 innbyggere og har en internasjonal flyplass kun 8 kilometer sørvest for byen. Dette er Vest-Frankrikes største flyplass, men i skrivende stund er det ingen direkteruter mellom Oslo og Nantes. Det er derimot billig å fly fra Paris til Nantes og turen tar kun 1 time.

reise til nantes

Et fint alternativ er å heller ta tog fra Paris. Denne turen tar snaue 3 timer og kan koste så lite som 15 Euro når vi kjøper turen på forhånd. Turen går gjennom et fint landskap, er miljøvennlig og det er mange avganger daglig.

 

Loire-dalen

Fra Nantes kan vi reise både ut til kysten og innover i landet langs den berømte Loire-elven. Elven former den verdenskjente Loire-dalen hvor slott, vakre småbyer og landsbyer ligger som perler på en snor. Dette er den perfekte regionen for vinsmaking og utforsking av lokale mattradisjoner.

Loire-dalen strekker seg gjennom et kulturlandskap fullt av severdigheter og aktivitetstilbud for store og små. Med base i Nantes kan vi nyte Atlanterhavets bølger en dag og besøke pittoreske vinslott dagen etter. Barn elsker vann og regionen har mange, spennende badeparker.

 

Handel og industri

Nantes ligger ved Frankrikes kjente elv Loire og kun noen kilometer fra Atlanterhavet. Her har handel og kulturutveksling foregått i århundrer og dette preger byen den dag i dag. Handel og industri var lenge hovedinntekten til byen, men i dag er det servicenæringen som har tatt over.

ting å gjøre i nantes

En litt mindre flatterende rolle i handelen på Atlanterhavet, var Nantes’ befatning med slavehandelen. Byen var ansvarlig for hele 42 prosent av Frankrikes slavehandel. I dag har byen forøvrig tatt et oppgjør med sin fortid og anlagt et flott anlegg ved kaiene som et minne over denne grusomme delen av Europeisk historie.

 

Nantes for matglade

Er vi ute etter det beste av alt, ja da er Nantes byen. Med sin beliggenhet med havet på den ene siden og Loire-dalen på den andre har Nantes en utrolig stor variasjon i sitt kjøkken. Som havneby har Nantes tradisjonelt også nytt godt av importerte varer som sakte, men sikkert har glidd inn i den lokale menyen.

restaurant i nantes

Sjømat serveres her like naturlig som lam, oster og lokale grønnsaker. En av regionens spesialiteter er Beurre blanc, en hvit smørsaus med urter og hvitvin som passer perfekt til fisk og annen sjømat. Nantes er byen for de matglade og tilbudet er utrolig variert og spennende.

 

Ta med barna til Nantes

Å ha med barna til Nantes er enkelt for her finnes nok av tilbud til de unge. Byen selv har flotte parker og lekeplasser, samt museer og attraksjoner som vil bergta barn i alle aldre. Helt unikt i Frankrike er Nantes’ Les Machines de l’ile som vi skriver om litt lengre nede.

Omgivelsene har også mange tilbud til barna. Kyststripen mot Atlanterhavet har fine strender, men det fins også flotte badeparker langs Loire-elven. Her kan barna prøve seg med kajakk, vindsurfing og andre ting i trygge omgivelser. Ofte er det også lagt opp til piknik og grilling.

 

På sykkel i Nantes

Nantes er kåret til verdens 7. mest sykkelvennlige by! Her ligger hele 470 kilometer sykkeltraseer og det finnes mange utleier hvis vi ikke har med våre egne. Sykkel er perfekt for å komme seg rundt i byen på besøk til severdigheter, attraksjoner eller spisesteder.

oversikt over nantes

En veldig populær aktivitet med sykkel er turer langs den vakre Loire-elven. Her kan vi legge ut på egen hånd, eller slenge oss med på en av de mange arrangerte turene. En fantastisk opplevelse er en arrangert tur over flere dager. Bagasjen vår blir fraktet med bil mellom overnattingsstedene og det blir blant annet besøk på vingårder og pittoreske landsbyer underveis.

 

Severdigheter og attraksjoner i Nantes

Nantes er en perfekt feriedestinasjon for både par, vennegjenger og familier. Byen har noe for absolutt alle, fra sport til arkeologi, nyskapning til historie. Her følger en liste over noen av Nantes’ mange, fristende tilbud.

 

Følg den grønne linjen gjennom Nantes

den grønne linjen gjennom nantesSom førstegangs besøkende til Nantes anbefaler vi å følge den grønne linjen. På bakken har nemlig byen malt en grønn linje som strekker seg gjennom gamlebyen. Langs denne linjen ligger et stort antall severdigheter, kunst og flott arkitektur. Gode spisesteder er dessuten også tatt med. En spasertur langs den grønne linjen er en perfekt måte å gjøre seg kjent med sentrum på. I etterkant er det bare å velge og vrake i steder vi har lyst til å gjøre oss bedre kjent. Nantes blir ofte kåret som en av Europas beste byer å bo i, og på en tur langs den grønne linjen skjønner vi raskt hvorfor.

Jules Verne Museum

jules verne museum i nantesAlle kjenner vi Jules Verne, men hvor mange vet hvor denne verdenskjente forfatteren ble født? Jules Vernes ble født i Nantes i 1828, og som seg hør og bør har byen et museum dedikert den store forfatteren. Et besøk hit er en fantasireise for både store og små. Museet ligger i en vakker villa med utsikt over Loire-elven. På innsiden finner vi en stor samling gjenstander som tar oss med inn i Vernes verden. Replikaer av Vernes mange oppfinnelser, hans arbeidsrom og mye mer. Museet er godt tilrettelagt for personer med redusert mobilitet.

Planétarium

planetariumet i nantesNantes’ flotte planétarium er virkelig et sted for hele familien. Den spektakulære kuppelen brukes som lerret for en utrolig, 3D-reise, ut i verdensrommet. Her kan vi se og lær på en underholdende måte og la universet bli et levende sted rett over hodene våre. Dette planetariet har flere tilbud så det lønner seg å sjekke programmet. Planetariet er også en del av Nantes City Pass. Dette passet tilbyr en rekke aktiviteter, samt offentlig transport, og gir ekstra avslag når man kjøper det on-line!

Parc des Naudières

Parc des NaudièresNår barn og unge trenger å få ut litt energi er en fornøyelsespark godt å ha i nærheten. Den koselige, middelsstore Parc des Naudières ligger rett nordvest for Nantes og er full av attraksjoner for både de minste, samt de mest hemningsløse tenåringer. I parken er det lagt opp til å nyte medbrakt mat, men det er også et godt utvalg spisesteder her. Buss nummer 69 stopper rett ved parken, men det er gratis parkering hvis vi kommer med egen bil. Parc des Naudières holder åpent fra 10:00 til 19:00 fra Mai til ut August.

Le Chronographe

Le ChronographeEt arkeologimuseum høres kanskje ikke veldig attraktivt ut, men det er før vi har besøkt Le Chronographe. Museet ligger i hjertet av utgravningsstedene Saint-Lupien og Rezé og inkluderer også et Gallo-Romersk havneområde. Her får vi oppleve historien til den antikke byen Ratiatum på en virkelig underholdende måte. Museet tar i bruk morsomme, digitale og interaktive verktøy for å levendegjøre både arkeologenes arbeid og formidle deres funn. Le Chronographe ligger sentralt i byen på sørsiden av Loire-elven og er vel verdt et besøk for både store og små.

Les Machines de l’île

Les Machines de l'îleDette er et sted vi må se når vi besøker Nantes og det er en utrolig opplevelse for hele familien. Anlegget ligger i et nedlagt skipsverft på en øy i Loire-elven, midt i byen. Det dreier seg om et helt unikt kunst- og kulturprosjekt som fokuserer på maskinenes historie. Her finner vi en 12 meter høy elefant lagd av 45 tonn stål og tre. Elefanten tar med seg 49 passasjerer på en 45 minutters tur. Eller hva med en 28 meter høy Hegre hvor vi kan sitte på fuglens vinger mens den flyr! Et besøk til Les Machines de l’île vil bli et minne for livet for hele familien!

Musée d’Arts de Nantes

Musée d’Arts de NantesDette er et fantastisk museum, ikke bare for spesielt interesserte, men for alle. Musée d’Arts de Nantes har en enorm samling historisk og moderne kunst og har akkurat vært gjennom en omfattende rekonstruksjon av det anerkjente arkitektkontoret Stanton Williams. Det majestetiske palasset har blitt et lyst, åpent og innbydende bygg hvor den utrolige kunstsamlingen virkelig kommer til sin rett. Her finner vi fascinerende billedkunst fra antikken helt opp til vår egen samtidskunst og møter mestere som Georges de La Tour, Ingres, Ernst og Kandinsky bare for å nevne noen.

Vingårder og restauranter

Loire vinI det sørlige Loire, cirka 15 minutter sør for Nantes, ligger vakre vingårder og venter på oss. Dette er typisk muskatell-land og hit må vi ta en vinkjeller tur. Området er vakkert, preget av gamle vingårder, unike restauranter og pittoreske landsbyer. Benytt også sjansen til forfriskende fotturer i dette landskapet. Eller hva med å leie båt eller kano og ta en tur på en av de tre elvene som dominerer regionen, Loire, Sèvre og Maine? Mulighetene i regionen er mange, og opplevelsene minneverdige.

Nantes katedral

nantes katedralDette imponerende kirkebygget ble påbegynt i 1434, men det stod ikke ferdig før 457 år senere. Dette er ikke helt uvanlig når det gjelder gotiske katedraler, bare tenk på å utføre disse enorme byggeprosjektene med datidens teknologi! Uansett, katedralen i Nantes er ferdig og hit bør vi ta en tur. Tårnene er 63 meter høye og den indre lengden hele 103 meter. Nylig utført restaurerings arbeid har fått frem steinenes hvithet, noe som gir et helt spesielt inntrykk av letthet og luft i kirkerommet. Katedralen har siden 1862 vært listet som et historisk monument av Frankrikes kulturdepartement.

Château de Goulaine

Château de GoulaineVi kommer ikke unna et ekte Château-besøk når vi besøker Loire-regionen. Château de Goulaine er i så måte en perle og dessuten det aller første slottet som ble bygd i Loire-dalen. De eldste delene av slottet stammer fra middelalderen, mens hoveddelen ble bygd på 1400-tallet. Château de Goulaine produserer selvfølgelig vin og det er ansett som den eldste vinprodusenten som fortsatt er i drift. Det sies også at regionens berømte hvite smørsaus ble oppfunnet på kjøkkenet her, og det tror vi gjerne når vi lærer om dette fantastiske slottets historie.