Nashville

inneholder annonselenker

ferie i nashville

Nashville er en amerikansk storby som nok er kjent for en del nordmenn allerede, takket være dens legendariske status som musikkby. Nashville er hovedstaten i delstaten Tennessee, men er uansett bare den nest største byen i samme stat. Det bor i underkant av 700 000 mennesker i selve byen, og den største nabobyen er Memphis.

Nashville er først og fremst kjent som en «country-by», og tiltrekker seg turister både fra USA og lengre vekke takket være de mange musikklegendene som er fra og har hatt opptredener i byen. Videre så er det en historierik by, med mange kulturminner, og som er et typisk stopp dersom man drar på «roadtrip» langs østkysten av USA. Nashville ligger dog et stykke inn i landet, og har følgelig et stabilt klima med nokså kalde vintre og varme somre. Perioden juni til august er derfor det beste tidspunktet å besøke byen på.

 

Anbefalte hotell i Nashville

 

Fairlane Hotel

Stilig og moderne hotell i sentrum av Nashville som får meget gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

JW Marriott Nashville

Flott hotell med gode fasiliteter i sentrum av Nashville.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Nashvhille

Reise til Nashville

Det er ikke mulig å fly direkte til Nashville, men man kan klare seg med ett flybytte fra Oslo Lufthavn. Et av alternativene er å fly til New York først, for å deretter ta et direktefly til Nashville. Man har generelt mange muligheter dersom man flyr fra en europeisk lufthavn først. Man må sette av minst 13 timer til reisen, men når man først ankommer lufthavnen i Nashville, så er det kun snakk om en kjøretur på rundt 20 minutter før man befinner seg i hjertet av byen.

Den offisielle valutaen i USA og følgelig også Nashville er amerikanske dollar. Kursen på dollar varierer kraftig, så det kan være lurt å oppdatere seg før man reiser. Prisnivået er generelt billigere i USA enn i Norge, spesielt når det kommer til det å spise ute, samt shopping av klær. Nashville vil også oppleves som en langt billigere by enn storbyene New York og Los Angeles. Når det kommer til sikkerheten for turister, så er Nashville en forholdsvis rolig storby. Man bør dog være obs på hvor man oppholder seg på kveldstid. Drikkevannet fra springen er trygt å drikke, men flaskevann koster ikke spesielt mye.

 

Overnatte og spise i Nashville

Overnatting i Nashville er generelt billig. Det finnes svært mange turistklassehoteller, med rimelige overnattinger og forholdsvis enkel standard – perfekt for deg som er på roadtrip. Nashville har også en del høystandardshoteller i sentrum. Generelt så anbefaler vi at man bosetter seg sentralt, slik at man kan spasere bort til Broadway (hovedgaten) med all dens yrende folkeliv og «saloons».

Det amerikanske kjøkken har kanskje ikke direkte inspirert verden med sine matretter, og er nok mest kjent for sine fast food-sjapper. Disse finnes det naturligvis mange av i Nashville, men vi anbefaler heller et besøk på en av de gode restaurantene. Det er svært mange gode «steakhouse» i Nashville, der man får servert ulike (gigantiske) tallerkener med godt kjøtt og tilbehør. Glem heller ikke en kaloririk frokost med pannekaker og milkshake!

 

Severdigheter i Nashville

Som countrymusikkens hovedstad vil det nødvendigvis ikke være dumt å ha en viss interesse for musikk når man besøker Nashville, som for mange vil trekke assosiasjoner til westerntiden og det som hører til. Bare det å spasere i sentrum er en opplevelse verdig!

 

Broadway

severdigheter i nashville

Den mest kjente Broadway ligger kanskje i New York, men også Nashville har mye spennende å by på i denne gaten. Det er selve hovedgaten i byen, og her ligger det puber og barer vegg i vegg. Naturligvis er det stort sett country som spilles, og det serveres mye god og spennende drikke til hyggelige priser. Her kan man fint sette av noen kvelder til kos og hygge.

Johnny Cash-museet

johnny cash museum i nashville

En av Amerikas og kanskje verdens mest berømte og historierike artister, heter Johnny Cash, og tilfeldigvis så finnes det et eget museum dedikert til denne musikklegenden. Her kan man se svært mange signerte og autentiske produkter, inkludert typiske klesplagg, plakater og gitarer.

Country Music Hall of Fame

nashville

Man besøker ikke Nashville uten å lære mer om countrymusikken og dens legendariske status i byen. På Country Music Hall of Fame finner man omfattende utstillinger over flere etasjer, som tar deg gjennom hele historien til country-musikken. Det er svært mye spennende her, som selv den med den «vanligste» musikksmaken vil finne interessant.

Båttur langs Cumberland River

nashville riverboat

Noe som kan oppleves dersom man vil gjøre noe annet enn å spasere i bygatene, er en båttur med en elvedamper på Cumberland River. Her serveres det både mat og drikke, samt tidvis underholdning. Det er naturligvis mye spennende å se også, med alt fra kirker til broer og naturlige severdigheter.