New Orleans

inneholder annonselenker

reise til new orleans i usa

New Orleans er en liten amerikansk storby i den sørlige delstaten Louisiana. Byen er spesielt kjent for sine tradisjoner innenfor bluesmusikk, men byen og regionen er også kjent for at den ligger i et utsatt orkanområde. Ifølge et amerikansk byrå er det den byen i verden som er størst utsatt for orkaner. Det snør sjeldent i byen, som har et varmt sommerklima med opp mot 30 grader fra april til oktober. Det er gjerne i denne perioden at man helst besøker New Orleans.

Du har helt sikkert hørt om den berømte Mississippi River, som går like forbi New Orleans. Hvert eneste år kommer over 9 millioner turister til byen, blant annet for å oppleve et elvecruise langs den berømte elven, samt de mange festivalene som holdes i byen. Det er utvilsomt mye spennende å oppleve i det som er en av Amerikas mest innholdsrike «sørstatsbyer», til tross for at det er en relativt liten by med kun knappe 450 000 innbyggere.

 

Anbefalte hotell i New Orleans

 

Windsor Court Hotel

Flott hotell med sentral og beleilig plassering i hjertet av New Orleans. God standard og hyggelig betjening.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

The Jung Hotel and Residences

Bra hotell med sentral beliggenhet, med bare 9 minutters gange til Bourbon Street.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Drury Inn & Suites New Orleans

Forholdsvis rimelig og bra hotell som ligger en liten spasertur unna French Quarter. Gode skussmål fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i New Orleans

Reise til New Orleans

Man har flere muligheter når man skal ta seg til New Orleans, men det går naturligvis ikke noe direktefly fra Oslo. Et godt alternativ er å fly til New York fra Oslo, og deretter bytte fly direkte til New Orleans. Man kan også fly til en europeisk storflyplass for å deretter fly direkte til sørstatsbyen. Den offisielle valutaen i USA og følgelig også i New Orleans er dollar. Generelt så vil man oppleve at det meste er billigere «over there», og kanskje spesielt shopping og bespisning.

Når det kommer til turistenes sikkerhet, så er dessverre New Orleans en by som er utsatt for en del vold og ran. Dette foregår som regel blant «de innfødte» og turister blir sjeldent utsatt, i alle fall ikke om man holder seg til de mest kjente turistområdene. French Quarter er det mest populære turiststedet, og her ferdes man som regel helt trygt.

 

Hoteller og restauranter i New Orleans

New Orlenas er en by som er kjent for sin franske kolonisering en gang i tiden, og følgelig har byens «hovedkvartal» blitt døpt French Quarter. Det er i dette området de fleste turister vil bo, og det finnes et godt utvalg av både luksuriøse og mer «vanlige» turisthoteller her. Prisnivået varierer, men for 500 kroner/natten vil man få en nokså god overnatting. Det kommer selvsagt an på hvilken standard du foretrekker.

Det amerikanske kjøkkenet er nok mest kjent for fast-food og hamburgere, men amerikanerne har også svært mange gode biffhus med varierte kjøttmåltider av høy standard. I tillegg er New Orleans en skikkelig kulturby, med mat fra flere stykker i verden. Det er blant annet mye afrikansk mat her, og særegne retter som du kun finner i denne byen. Vær obs på godt krydret mat med gode smaker!

 

Severdigheter i New Orleans

New Orleans er en innholdsrik by med mye å se og oppleve. Det er en spennende by for museumsganger, og som naturligvis er kjent for sin historie innenfor blues – som årlig vekkes til live gjennom festivaler og lignende på sommeren.

 

Jackson Square

jackson square new orleans

Jackson Square er selve «hjertet» av French Quarter, som er hovedturistområdet i New Orleans. Her er det mange historiske bygninger fra den tiden Louisiana var en fransk koloni, med mange berømte bygninger. Blant annet bør man legge merke til St. Louis-katedralen og rådhuset, samt statsmuseet som ligger sentralt til her med mange interessante utstillinger, blant annet om orkaner.

French Quarter

french quarter i new orleans

French Quarter er det kulturelle hjertet i New Orleans og må oppleves. Her finner du en rik arkitektonisk historie, et yrende folkeliv, jazzklubber og nattklubber side om side. Hva med å ride på en hestevogn gjennom dette ikoniske kvarteret?

City Park

city park new orleans

Byparken er en av to store grøntområder i New Orleans. Den gjennomgikk et omfattende restaureringsarbeid etter orkanen Katarina som herjet byen for noen år siden. Inntil da var det mange trær som var over 600 år gamle i byen, men de ble altså destruert med orkanen. Nå er det derimot en høyst moderne park der det ofte er underholdning og konserter.

Live-musikk og mat

sørstatsmat i new orleans

Tidligere var det den berømte Bourbon Street som var kjent for sin musikk og sine opptredener, men i moderne tid er det Frenchmen Street som gjelder. Her er det mange store musikklubber med varierte sjangre, med alt fra jazz til soloopptredener. Mange restauranter her har også livemusikk, og det kan på ingen måte sammenlignes med det du har opplevd i andre byer. New Orleans er også kjent for sin «sørstatsmat» som absolutt bør prøves ut.

Zoo & Avkarium

ting å gjøre i new orleans

New Orleans har både egen dyrehage og akvarium. I førstnevnte finner man dyr fra mange verdensdeler, mens akvariet kan by på et rikelig av utvalg fra havets dyp. Begge disse to anbefales et besøk dersom man reiser til New Orleans sammen med barn.

Museer i New Orleans

bourbon street new orleans

New Orleans har flere spennende museer. Vi anbefaler det offisielle statsmuseet i sentrum av byen, som forteller byens historie og har en detaljert utstilling om orkaner. Byen har også et museum med en omfattende utstilling fra andre verdenskrig.