Rio de Janeiro

inneholder annonselenker

rio de janeiro

Rio de Janeiro er en storby i det Søramerikanske landet Brasil, og en av de mest populære feriebyene i Sør-Amerika.

Til tross for at de fleste er veldig godt kjent med Rio de Janeiro er det verken den største byen i Brasil, ei heller landets hovedstad. Rio de Janeiro er likevel en storby med sine 6,1 millioner innbyggere, og er faktisk Sør-Amerikas tredje største by basert på antall innbyggere.

Noe av det beste med Rio de Janeiro er at det både er en strandby og en storby på én og samme gang. Selv om det bor millioner av innbyggere i byen er det alltid plass langs den enorme sandstranden som ligger langsmed store deler av byen, så her kan man kombinere badeferien med en storbyferie uten å måtte reise mer enn noen få minutter. Det er en enormt stor by, og man finner absolutt alt man kunne drømme om her, uansett om det er attraksjoner, museer, restauranter eller shoppingmuligheter.

Lokalbefolkningen i Rio de Janeiro er glade i å feste og feire, og det er ingen tvil om at det er et livlig og pulserende natteliv i byen. Det er diskoteker og nattklubber med levende musikk nesten overalt i byen, og det er først rundt klokken 11 på kvelden at festen virkelig begynner der. Man kan gjerne kose seg med en lang og treg middag frem til den tid, og heller holde festen gående til langt ut på morgenkvisten neste dag.

 

Anbefalte hotell i Rio de Janeiro

 

Belmond Copacabana Palace

Ønsker dere en førsteklasses hotellopplevelse når dere er i Rio? Da er dette 5-stjerners hotellet noe for dere.

En natt her er ikke billig, men så kan man til gjengjeld kose seg i luksuriøse omgivelser på et fabelaktig flott hotell.

Hotellet har dessuten en flott beliggenhet langs Copacabana.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Miramar Hotel by Windsor

Kjempeflott og forholdsvis rimelig 5-stjerner hotell rett ved Copacabana stranden.

Gode fasiliteter som utendørs badebasseng, bar og restaurant, og en takterrasse med nydelig utsikt. Meget gode tilbakemeldinger fra norske gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Windsor Califórnia Hotel

Fint 4-stjerner hotell med fantastisk plassering langs Copacabana beach. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Rio de Janeiro

 

Reise til Rio de Janeiro

Når man reiser til Rio de Janeiro må man selvsagt gå opp til toppen av Corcavado, et 709 meter høyt fjell med den enorme statuen av Jesus på toppen. Her får man den beste utsikten over byen, og dette er uten tvil et av de kuleste stedene i byen. På veien opp dit får man se den frodige, brasilianske naturen, noe som kan oppleves som en smakebit av hva resten av landet har å by på. Man trenger heldigvis ikke å gå til toppen hvis man ikke vil, for det går tog hele veien opp dersom man foretrekker det.

Dersom man er ute etter shopping så har man alt man trenger i Rio de Janeiro. Her finner man både internasjonale motehus, brasilianske forretninger, og lokale småbutikker som selger suvenirer og småtterier. En av de beste handlegatene heter Visconde de Piraja, og ligger like ved den populære stranda Ipanema.

Før i tiden var Rio de Janeiro regnet som et veldig billig sted i et billig land, men slik er det ikke nødvendigvis lenger. Nå ligger det på nivå med andre storbyer i samme størrelse, så det er ikke slik at man bor i luksushotell uten å betale stort her. Det er selvsagt billigere enn her hjemme i Norge, men det er langt ifra noen billig destinasjon lenger.

En reise til Rio de Janeiro krever minst én mellomlanding, og 15+ timer med reise fra avgangen i Norge. Flere norske flyselskap selger pakkereiser med fly og hotell, men det er strengt tatt ikke nødvendig å bruke disse, da det er mange flyselskaper som tar deg dit, mens hotell enkelt kan bestille selv.

 

Karnevalet i Rio de Janeiro

For mange er karnevalet det de forbinder mest med Rio de Janeiro, og det er ikke rart. Hver vår er det et heidundrende karneval i byen, og denne folkefesten er mye større og villere enn det man finner noen andre steder i hele verden. Den nøyaktige datoen for når karnevalet begynner avhenger fra år til år, men det er alltid 40 dager før påsken begynner.

 

karnevalet i rio

 

Som man forventer blir hele byen mye dyrere under begivenheter som karnevalet, så dersom du ønsker å oppleve dette må du regne med å betale mye mer for overnatting enn om du reiser på et annet tidspunkt. Andre ting som mat og shopping holder selvsagt den samme lave prisen, men hotellene tar seg gjerne ekstra godt betalt i denne perioden.

 

Topp 10 attraksjoner i Rio de Janeiro

 

Pão de Açúcar

gondolbane opp pao de acucar i rio de janeiro

Pão de Açúcar (Sukkertoppen / Sugarloaf Mountain) er en fjelltopp i Rio de Janeiro, og er nesten 400 meter høy. Man når toppen ved å ta gondolbanen som også gir en helt utrolig utsikt over hele byen. Toppen er på UNESCO sin liste over verdensarvsteder, og noe alle bør oppleve i løpet av livet.

Kristusstatuen i Rio de Janeiro

kristusstatuen i rio

Kristusstatuen i Rio de Janeiro er trolig det mest kjente landemerket i Rio de Janeiro med sin 39,6 meter høyde på toppen av fjellet Corcovado. Statuen står vendt mot byen, og ble i 2007 tatt med i listen over verdens nye underverker.

Jardim Botanico

Jardim Botanico rio de janeiro

Jardim Botanico er Rio de Janeiros botaniske hage, og her kan man se planter og trær fra både den brasilianske naturen, samt litt fra resten av verden. Det er over 6 000 ulike arter i hagen, og dette er en god sjanse til å utforske det enorme artsmangfoldet Brasil har å by på.

Arpoador-stranda

Arpoador stranden i rio de janeiro

Arpoador-stranda ligger helt sør i Rio de Janeiro, og er en svært populær strand. Den er langt ifra like rolig som de andre strendene i byen, så området rundt stranda er veldig populær blant surfere. Det er likevel er super plass for å sole seg og ta seg en rask dukkert.

Ipanema-stranda

ipanema beach

Ipanema-stranda er den langstrakte stranda som ligger nært byens flotteste områder, og er dermed veldig populært blant turister som ønsker å sole seg eller ta seg et bad. På stranda er det alltid proppfullt av folk uansett når på året man reiser, og det er ikke uten grunn.

Maracanã stadion

Maracanã stadion i rio de janeiro

Maracanã er et fotballstadion i Rio de Janeiro som kan huse over 85 000 tilskuere på kamp. Det er klubbene Flamengo og Flumiense som har stadion som hjemmebane, men folk flest forbinder den trolig med fotball-VM i 1950 eller 2014. Den er verdt et besøk for alle fotballinteresserte!

 

Copacabana-stranden

Copacabana-stranden

Copacabana-stranda er en 4 kilometer lang strand som trolig er en av verdens mest kjente strender. I likhet med de andre strendene i Rio de Janeiro er det alltid proppfullt av folk her, men som oftest finner man seg en plass hvor man kan ligge for å sole seg likevel.

Prainha Beach

prainha beach

Ønsker du å komme deg litt vekk fra folkemassene i sentrum av Rio, er denne stranden perfekt for deg. Stranden ligger ca. en times kjøretur unna Copacabana, så her må du leie bil for å komme til.

Pedra Bonita

Pedra Bonita rio

Pedra Bonita er en fjelltopp ikke langt unna byen, og i likhet med de andre fjelltoppene i området får man en utrolig utsikt over byen fra toppen. Man kan leie bil for å kjøre nesten helt til toppen, eller pakke med tursko for å gå opp dit selv. Toppen er mye brukt til paragliding, så man kan se utøverne kaste seg ut fra toppen!

Pedra da Gávea

Pedra da Gavea

Pedra da Gávea er et 844 meter høyt fjell utenfor Rio de Janeiro. I dag er det en populær turdestinasjon for turgåere som ønsker å oppleve litt natur under Rio-besøket sitt, og det er vel verdt å besøke hvis man har sjansen.