San Diego

reise til san diego usa

San Diego er en amerikansk storby, som ligger helt i det sørlige California. Byen ligger faktisk på grensen til Mexico, og er etter Los Angeles den nest største byen i delstaten. Det bor nærmere 1,4 millioner mennesker i kystbyen, noe som gjør den til USAs åttende største by. Byen er kjent for sitt varme klima, sine fantastiske badestrender og en avslappet og solfylt atmosfære.

San Diego har et varmt klima året rundt. Det er sjeldent at gradestokken går under 10 grader, og den holder seg som regel rundt 25 grader i sommermånedene (fra april til oktober er den beste tiden å besøke San Diego på). Dog skjer det at temperaturene stiger til over 40 grader i september også, for når en hetebølge først kommer, så har den en tendens til å bli værende en stund.

Anbefalte hotell i San Diego

annonselenker

Tower23 Hotel

Dette hotellet ligger glimrende plassert langs stranden på Pacific Beach. Her bor du perfekt plassert med stranden bare noen meter unna, og kort vei til strandpromenaden og bar-gaten Garnet Avenue.

Hotellet er kjempelekkert, nytt og moderne og du kan få rom med utsikt over havet.

 

BESTILL ROM HER

 

Hotel Indigo Gaslamp Quarter

Ønsker du å bo downtown i San Diego er dette hotellet et bra valg.

Stilig og moderne hotell med god standard i Gaslamp Quarter. Fantastisk bar på takterrassen!

 

BESTILL ROM HER

 

Pacific Terrace Hotel

Flott hotell rett ved strandkanten langs Pacific Beach. Fantastisk utsikt fra hotellet og god  standard på hotellet.

I dette området får du det beste av hva San Diego og California har å by på.

 

BESTILL ROM HER

 

Ting å gjøre i San Diego

annonse

Reise til San Diego

San Diego ligger så godt som på «andre siden av kloden». Byen ligger helt sydvest i USA, men reisen dit behøver nødvendigvis ikke bli for komplisert. Man kan fly direkte til Los Angeles fra Oslo Lufthavn, med blant annet Norwegian. Deretter kan man selv velge om man vil fly innenlands, eller om man vil gjøre det til en aldri så liten roadtrip. Kjøreturen nedover tar sjeldent mer enn 3 timer, og man får samtidig se mye av kystlandskapet i California. En annen rute  som mange bruker er å fly til New York, bruke noen dager der, for så å fly videre til San Diego.

Den offisielle valutaen i hele USA er amerikanske dollar.  Prisnivået i San Diego er generelt lavere enn i New York og Los Angeles. Spesielt bør man utnytte de lave prisene på klær, og kjøpe med seg en koffert hjem. Som turist ferdes man stort sett trygt i San Diego, men som storbyer flest må man ta vanlige forholdsregler i forhold til hvor man går på kveldstid og så videre.

 

Hoteller og restauranter i San Diego

Litt avhengig av hva man ønsker å se, så bør man også vurdere hvor man skal bo. Mange nordmenn reiser til San Diego i forbindelse med den årlige Comic Con. Det arrangeres på San Diego Convention Center, og følgelig kan det være lurt å finne overnatting i nærheten av det. Utover det så kan man gjerne bo litt utenfor selve sentrum for å få rimeligere overnattingspriser. Vi anbefaler uansett at man vurderer leiebil slik at man kan ta seg til Los Angeles og de mange småbyene som ligger langs kysten i California. For de som vil oppleve California på sitt beste anbefaler vi at du booker deg inn på et hotell på enten Pacific Beach eller Mission Beach i San Diego. Dette er områder som ligger litt utenfor selve bykjernen og her kan du oppleve strandliv med hyggelige barer, lange strender, surfing, bading og et pulserende uteliv på kveldene.

Med den meksikanske grensen bare noen få kilometer sør for San Diego, så er det naturligvis mye meksikansk mat på menyen her. Det bør man selvfølgelig utforske, men det finnes også mange tradisjonelle biffhus (eller «steak house») i byen, som serverer ulike kjøttretter med massevis av tilbehør. Generelt så er det billigere å spise litt utenfor sentrumsområdet, der man kan spise seg god og mett for noen hundrelapper.

 

Severdigheter i San Diego

San Diego er by med mye spennende natur, og følgelig er det mange naturlige attraksjoner man bør oppleve. Strandkos er en selvfølge, og San Diego har flere turistvennlige strender med massevis av aktiviteter. Glem heller ikke museene og underholdningstilbudet i sentrum av byen om du er interessert i den slags.

 

 

USS Midway

San Diego har også en lang historie innenfor militære og krigføring, og nå er den pensjonerte USS Midway lagt til havn for godt i San Diego. Det er et krigsskip som har vært i amerikansk tjeneste i flere tiår, og det er nå en turistattraksjon. Du kan se over 25 forskjellige fly som også tjenestegjorde på skipet, samt naturligvis lære en god del om den amerikanske marinehistorien.

San Diego Zoo

san diego zooSiden 1916 har San Diego Zoo tatt imot skuelystne turister som vil se eksotiske dyr i levende live. Dyreparken har blant annet pandaer, slanger, giraffer med mer. Totalt er det over 4000 dyr i parken, som også har et omfattende planteanlegg med nærmere 700 000 eksotiske planter.

San Diego Safari Park

san diego zoo safari parkEt kanskje mer spennende alternativ til dyreparken, er Safari Parken som ligger omtrent 1 times kjøretur utenfor San Diego (midt i ødemarken). Dette er et gigantisk anlegg som er bygget i safari-stil, og vi anbefaler at man tar seg med på en guidet safaritur i en golfbil. Da får man se eksotiske dyr fra enten den afrikanske savannen eller fra de asiatiske skogene. En av de beste dyreparkene i hele verden.

Pacific Beach

pacific beach san diegoPacific Beach er en bydel i San Diego som på folkemunne bare går under navnet «PB». Bydelen er svært populær blant surfere og ungdommer, og plassen har også et yrende uteliv med en rekke barer, restauranter og butikker. Stranden er også meget fin og passer godt for både bading, soling og surfing. En anbefalt plass å bo hvis du besøker San Diego!

Sea World San Diego

sea world san diegoSea World er en fornøyelsespark som har hovedfokus på livet i havet. Her kan du både kjøre karuseller, se på show, samt se på en rekke forskjellige skapninger fra havet. Passer godt både for voksne og barn.

Point Loma – Cabrillo National Monument

point loma san diegoCabrillo National Monument er plassert på den sørlige tuppen av Point Loma-halvøyen og fra dette monumentet har man en fantastisk flott utsikt til sentrum av San Diego. Vel verd et besøk på grunn av utsikten alene.

Petco Park

petco park san diegoLiker du den amerikanske idretten baseball bør du ta legge turen innom Petco Park hvor San Diego sitt eget MLB lag «Padres» spiller sine hjemmekamper. Besøker du San Diego under MLB sesongen er det gode muligheter for å få med seg en kamp.

La Jolla

la jolla san diego«La Jolla» er spansk for «juvel», og det er navnet på en naturlig attraksjon i San Diego. Det er snakk om et omfattende kompleks med klipper, der det for øvrig er et rikt dyreliv. I området ligger det massevis av restauranter og butikker med nydelig utsikt over naturen, samtidig som det tilbys massevis av aktiviteter i vannet. Det tar 20 minutter å kjøre til La Jolla, som ligger nord for sentrum av San Diego.

Legoland

Legoland CaliforniaDet mest optimale turistmålet for familier på besøk i San Diego, må være Legoland. Det finnes altså ikke bare i Danmark, men også i California. Det er et omfattende parkanlegg like nord for San Diego, med spennende utstillinger samt en del karuseller og lignende attraksjoner.