Seattle

inneholder annonselenker

storbyferie i seattle

Seattle er en by i det nordvestlige USA, som ligger bare 16 mil fra grensen til Canada. Det er den raskest voksende byen i hele landet, og er med sin kystnære beliggenhet den viktigste havnebyen for import og eksport av varer til Asia. Byen og området har en gammel historie, og spilte blant annet en viktig rolle under gullrushet i Klondike på tidlig 1900-tall. Her er det definitivt mye å oppleve som man ikke får se eller lære om i de store turistbyene i USA.

Seattle er en forholdsvis liten by i amerikansk målestokk, da det bor «kun» 720 000 mennesker i selve byen, som altså er på størrelse med Oslo. Regner man med områdene rundt sentrum, så bor det nesten fire millioner mennesker her. Seattle har et variert klima som kan sammenlignes med det europeiske. Vintrene er kalde og med mye nedbør, mens somrene er tørre og varme. Det anbefales følgelig at man besøker Seattle på sommerstid.

 

Anbefalte hotell i Seattle

 

Four Seasons Hotel Seattle

Four Seasons er ensbetydende med luksus, og deres hotell med fem stjerner i Seattle er intet unntak.

Dette er hotellet for deg som er ute etter høy standard og luksus i særklasse.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Bellevue Club Hotel

Nydelig hotell i nærheten av Bellevue Square. Høy standard med store, rene og pene rom.

Hotellet har eget spa, samt utendørs basseng og to innendørs basseng.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Mayflower Park Hotel

Sentralt og pent hotell med kort vei å gå til vannkanten, shopping og togstasjon.

Et av Seattles eldste og mest tradisjonsrike hotell.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 populære ting å gjøre i Seattle

Reise til Seattle

Seattle befinner seg så langt unna Norge som overhodet mulig i USA, og man må følgelig regne med en lang reise dit. Det vil ta minst 15 timer med fly, der man har flere muligheter. Vi anbefaler at man flyr direkte til Los Angeles eller San Francisco (med Norwegian) eller til New York (med SAS). Da kan man fly innenlands i USA og klare seg med ett flybytte. Det er relativt billig å fly innenlands i USA, spesielt dersom man er litt fleksibel med reisetidspunktet.

Prisnivået i Seattle vil oppleves som en god del billigere enn for eksempel New York, eller det europeiske motsvaret i London. Det er langt fra den største turistbyen og følgelig vil prisene være mye lavere. Reiser man mens kronen står sterkt i forhold til dollaren, så kan man få et forholdsvis billig opphold i Seattle. Byen anses for øvrig som trygg å ferdes i som turister, og er langt mindre utsatt for vold og lommetyveri i forhold til de største byene i USA.

 

Hoteller og restauranter i Seattle

Det er sjeldent noe problem å skaffe seg hotell og overnatting i Seattle. Her kan man selv prioritere om man vil bo dyrt og fint (men fortsatt langt billigere enn i Norge), eller rimelig og enkelt på de mange motellene og turistklassehotellene. Skal man oppleve mye på ferien, så kan man heller legge pengene i en leiebil og bo for rundt 100-150 kroner natten på de billigste motellkjedene.

Som havneby er det naturligvis massevis av restauranter som serverer sjømat i Seattle. I tillegg har man de tradisjonelle biffhusene (på engelsk: Steakhouse) som serverer alle typer kjøtt med deilig tilbehør i form av hvitløkspoteter, soppstuing og så videre. Det kryr naturligvis av fast food også, samtidig som man finner både indiske og kinesiske restauranter her. Generelt er det billig å spise, samtidig som utvalget er godt.

 

Severdigheter i Seattle

Seattle er en historierik og vakker by som vil føles langt mer avslappet enn for eksempel Los Angeles, New York eller Chicago. Det er mye å oppleve her, og museumsgangere vil kose seg stort. Generelt så er det mye å lære og la seg inspirere av i Seattle.

Pike Place Market

severdigheter i seattle - pike place marjet

Byens berømte markedsplass har vært en viktig del av Seattle siden 1907, og ligger midt i «Downtown». Her selges det håndlagde produkter og suvenirer, samt en hel del rendyrket mat, frukt og grønt. Det er også en del underholdning her, samt massevis av spisesteder. Du er neppe den eneste turisten som finner veien hit.

Space Needle

space needle i seattle

Byens mest kjente bygg heter «Space Needle», og ble reist i 1962. Det er 185 meter høyt og gir nydelig utsikt over byen, samtidig som det ser ut som et romskip på stylter. Det ligger over «Seattle Center», som er et kulturkvartal med alt fra en gigantisk mathall til et teater og noen museer. Her kan man fint tilbringe en halv dag.

Den olympiske skulpturparken

olympic sculpture park seattle

Kilde: Wikipedia

Kunstinteresserte må få med seg den olympiske skulpturparken. Her kan man spasere i timevis mens man nyter utsikten over byen, havnen og fjellene – og ikke minst de mange prisvinnende skulpturene. Det koster ikke noe for inngang til parken, som har åpent hver dag fra soloppgang til solnedgang.

Museer i Seattle

Seattle Art Museum

Hvis du fortsatt er interessert i kunst, så har Seattle et museum du bør besøke. Det heter Seattle Art Museum og her finnes utstillinger fra både europeiske kjente artister til asiatiske kunstverk. Ta også turen innom «Museum of History & Industry», som har en svært innholdsrik utstilling med moderne utstyr. Her kan du lære om både lokal og internasjonal historie, og litt om industriens utvikling.

Boeing-fabrikken

boeing seattle

Vil du lære om hvordan fly lages? Da bør du besøke selveste Boeing-fabrikken – hovedfabrikken til verdens største flyprodusent. Den ligger omtrent 4 mil nord for Seattle, i den lille byen Everett. Fabrikken er den største enkeltstående bygningen i verden, og man kan her bli med på en 90-minutters guidet tur gjennom flymaskinens skapelse.