Seoul

inneholder annonselenker

reise til seoul

Seoul er Sør-Koreas hovedstad, og med sine nesten 10 millioner innbyggere er det også landets aller største by. Det er en historierik by som med en beliggenhet i det nordvestlige Sør-Korea, med nær tilknytning til landets kystlinje. Det eneste landet som Sør-Korea grenser til er Nord-Korea, og følgelig kan man bare ta seg til Sør-Korea via båt eller fly. Men i motsetning til sine naboer i nord, så er Sør-Korea og Seoul blitt svært modernisert og har en økonomi som gjør at byen har hatt en kraftig vekst de seneste tiårene.

Det er utvilsomt mye å se i Seoul, og en helt annerledes kultur enn hva vi nordmenn er vant til – selv om byen og landet de seneste årene har fått stadig mer innflytelse fra den vestlige kulturen. Utover 2000-tallet har byen vært vertskap for både verdensmesterskapet i fotball og senest i 2010 som vertsby for toppmøtet G20. Turismen har også eksplodert i landet, da over 11 millioner turister besøker Sør-Korea hvert eneste år, og en stor andel av dem har hovedstaden Seoul som sitt fremste reisemål.

 

Anbefalte hotell i Seoul

 

Four Seasons Hotel Seoul

Rett og slett et utrolig flott og gjennomført hotell som lever opp til sine fem stjerner.

Ikke blant de billigste hotellene i Seoul, men uten tvil et av de beste.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

RYSE, Autograph Collection

Nydelig, stilfullt og moderne hotell med høy standard.

Hotellet er sentralt plassert i Seoul, med kort vei til t-bane og med alt du trenger rett i nærheten.  

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Signiel Seoul

Fantastisk femstjerners hotell med meget høy standard.

Hotellet er med sin spektakulære høyde et landemerke i seg selv og utsikten fra de øverste etasjene er fantastisk. Signiel Seoul har også gode fasiliteter som et nydelig basseng, eget spa og treningssenter. 

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Seoul

Reise til Seoul

Med sin beliggenhet helt i det østlige Asia, så blir det naturlig nok en lang reise når man skal ta seg til Sør-Korea fra Oslo og Norge. Det er sjeldent det flys direkte fra Oslo, og man må nok belage seg på en mellomlanding på en av de europeiske store lufthavnene. Da må man også regne med en flytid på minst 12 timer. Valutaen i Sør-Korea og Seoul, som heter Sørkoreansk won, skiller seg kraftig ut fra den norske. 1000 won tilsvarer i overkant av seks norske kroner, og det kan være vanskelig å bli klok på prisene dersom det er første gangen man besøker et asiatisk land.

Seoul er en trygg by å ferdes i, til tross for at det bor mange millioner mennesker der. Som turist vil man få en fin ferie så fremst man tar vanlige forholdsregler. Lommetyveri og annen kriminalitet rettet mot turister er lite utbredt her. Utover dette bør man heller ikke drikke vannet fra springen, men heller kjøpe flaskevann til alt annet enn tannpuss.

 

Hoteller og restauranter i Seoul

Som skikkelige storbyer flest, så har Seoul nok med boplasser av variert standard. I sentrum, og spesielt langs byelven, ligger en rekke luksuriøse hoteller med høy standard og dermed også et høyere prisnivå. Men man finner også alt fra de enklere vandrerhjemmene til helt overkommelige hotellrom hva pris angår. Uansett så er overnatting i Seoul langt rimeligere enn her hjemme, noe som for øvrig gjelder for de fleste land og byer på det asiatiske kontinentet.

Asiatisk mat er godt kjent for de fleste nordmenn, med sine unike retter gjennom wok, sushi og tilsvarende. Mye av dette stammer fra Kina, men det koreanske kjøkkenet har også mange eksotiske matretter med massevis av spennende smaker og krydder. Den eneste utfordringen i Seoul kan være at mange av restaurantene kun har menyen på koreansk, slik at man bør oppsøke de typiske turiststedene dersom man vil være sikker på hva man spiser.

 

Severdigheter i Seoul

Seoul er en historierik by, men svært store deler av hovedstaden ble lagt i ruiner under den grusomme Koreakrigen. Men byen er fullstendig gjenreist siden den gang, og er på høyde med de moderne storbyene i Europa og Amerika. Her er det definitivt mange severdigheter og opplevelser!

 

Namsan Seoul Tower

namsan seoul tower

Byens absolutt beste utsikt får man fra Namsan Seoul Tower, som ligger sentralt på en høyde så godt som i sentrum av Seoul. Det høyeste punktet er på 500 meter over bakken, noe som byr på en spektakulær utsikt over den Sørkoreanske hovedstaden. Opp til det sterkt belyste tårnet kommer man seg enten via en gondolbane eller ved å bruke beina. Førstnevnte anbefales på kveldstid, og er en opplevelse for seg selv.

Krigsmuseet

severdigheter i seoul

En viktig del av den koreanske historien er Koreakrigen, en grusom mangeårig krig som endte opp med at landet ble delt i henholdsvis Nord og Sør. På det offisielle krigsmuseet i Seoul, som heter «War Memorial Museum», finner du omfattende utstillinger fra den nevnte krigen. Men du finner også utstillinger her som stammer fra mange hundre år tilbake i tid.

Det kongelige palass

Gyeongbokgung Palasset i seoul

Koreanerne har en byggestil som matcher med det inntrykket det fleste nordmenn har fra Asia og Kina, med godt belyste bygninger i en helt spesiell arkitektur. Det gjelder også for Gyeongbokgung, som er det koreanske navnet på slottet i byen. Det består av et palass omkranset av et digert parkanlegg og en rekke templer.

Insadong

Insadong seoul

Som turist på ferie i et eksotisk land vil man naturligvis shoppe og kjøpe suvenirer. Det gjør man aller best i gågaten Insadong, som er tilpasset turister. Den ligger i et rolig område, selv om det kan være store folkemasser og turister her i høysesongen så er det absolutt verdt et besøk.

Lotte World

lotte world fornøyelsespark i seoul

Ingen ferie er komplett uten en tur innom en fornøyelsespark – og i Seoul er det Lotte World som gjelder. Det er et gigantisk kompleks som kombinerer fornøyelser og shopping, der enkelte butikker og attraksjoner ligger innendørs, mens andre igjen ligger utendørs. Et obligatorisk besøk når man er i Seoul!