Shanghai

inneholder annonselenker

shanghai

Shanghai er en kinesisk storby som er den kanskje mest moderne byen i hele Asia og Kina, ettersom den de siste tiårene har opplevd en omfattende økonomisk vekst. Shanghai er samtidig den aller største byen i hele Kina, med nesten 10 millioner innbyggere i bysentrum – et innbyggertall som gjør at Shanghai er verdens største havneby. Byen er kjent for sine enorme og mange skyskrapere, og har en omfattende kultur med både kinesisk og vestlig innflytelse.

I motsetning til den nordlige hovedstaden Beijing, så er klimaet mer stabilt i Shanghai. Byen har et subtropisk klima som gjør at somrene er mer behagelige her, men det anbefales å reise mens det er vår eller høst her hjemme slik at man unngår de mest ekstreme hetebølgene. For øvrig så kan man ikke regne med å være alene som turist i Shanghai, da det er det andre mest populære turistmålet i Kina, og mange millioner turister reiser hit hvert eneste år.

 

Anbefalte hotell i Shanghai

 

Fairmont Peace Hotel

Flott og luksuriøst hotell med høy standard og sentral plassering. Kan by på eget spa med full behandling, innendørs badebasseng og boblebad, samt egen nattklubb, takterrasse og tre restauranter. Meget gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Mandarin Oriental Pudong Shanghai

Her får du høy standard i femstjerners omgivelser. Har eget treningssenter, spa, badebasseng og flere restauranter.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Four Seasons Hotel Shanghai at Pudong

Her kan du forvente deg meget høy standard, typisk for Four Seasons kjeden. Hotellet ligger sentralt til i Shanghai sentrum og scorer høyt på alle områder.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Shanghai

Reise til Shanghai

En reise til Shanghai er ikke noe man gjør for å tilbringe noen dager, ettersom man må sette av minst 12 timer til flyreisen. Det går ikke direktefly fra Oslo, men man kan ta seg direkte til Shanghai fra både europeiske lufthavner og skandinaviske (Helsingfors/København fortrinnsvis). Den offisielle valutaen i Kina og dermed Shangai, er kinesiske renminbi. Den er omtrent tilsvarende den norske kronen i verdi.

Shanghai er en moderne storby med god økonomi, i et land som stadig får bedre levevilkår. Kina vil derfor ikke oppleves som like rimelig som en del andre asiatiske land, men som nordmann får du uansett gode økonomi under en ferie her. Sikkerhetsmessig så behøver man ikke å ta spesielle forhåndsregler i Shanghai, så lenge man er obs på lommetyver og ikke spaserer alene i øde områder på nattestid. Man bør ikke drikke vannet fra springen og bør være obs på farlige forhold i trafikken.

 

Overnatte og spise i Shanghai

Shanghai er åsted for flere av verdens mest luksuriøse hoteller, og her får man definitivt mye igjen for pengene. Man må riktignok betale litt for et opphold på de største og beste hotellene, men for 400-500 kroner per natt får man et meget luksuriøst opphold. Det finnes naturligvis en del turisthoteller med enklere standard er prisene også er svært overkommelige.

Kina har et svært eksotisk kjøkken, og hvem har vel ikke kost seg på en kinesisk restaurant i Norge eller andre deler av verden? Når man besøker Shanghai bør man virkelig spise noe lokal mat, og oppleve kinesisk mat slik kineserne selv lager den. Her florerer det av alt fra vårruller til supper og gryteretter, eller deilige kjøtt- og fisketallerkener med et variert utvalg. Generelt så kan man spise mye for en liten penge i Shanghai.

 

Severdigheter i Shanghai

Shanghai har mye å by på, enten man vil oppleve den kinesiske kulturen og historien, eller bare ønsker å oppleve en av Asias største byer. Shanghai har dessuten et yrende natteliv og flust av underholdningstilbud som er attraktivt for utenlandske turister.

 

Skyskrapere i Shanghai

severdigheter i shanghai

For inntil noen år siden ville det ikke vært «alt for mange» ekstremt høye bygninger i Shanghai, men kineserne er glade i å bygge oppover. Det har blant annet resultert i Shanghai Tower, som stod ferdig først i august 2013. Det strekker seg hele 632 meter over bakken. Få også med deg det noe eldre Jin Mao-tårnet, som har en høyde på over 420 meter. TV-tårnet Pearl Tower har et utsiktspunkt på 263 meter for turister.

Museer i Shanghai

shanghai museum

Shanghai er en bra museumsby, i alle fall målt i kinesisk målestokk. På kunstmuseet i Shanghai kan man få et godt innblikk i den kinesiske kunsten, der selv bygningen har et kunstnerisk preg. På Shanghai Museum får man en mer omfattende og variert utstilling av mer enn bare malerier. ShangArt er et annet kunstnerisk museum med mye lokal kunst.

Xintiandi

Xintiandi shanghai

Det er svært mye trafikk i Shanghai, men Xintiandi er en kjørefri gågate. Dette er på mange måter torget i byen, og her skjer det alltid mye. Det kryr av restauranter, underholdning og butikker her, og generelt så vil mange turister tilbringe mye tid i dette distriktet. Man får umiddelbart ikke følelsen av å være i en storby lengre, og det er langt roligere og koseligere her.

Jadebuddhatempelet

buddah tempel shanghai

Det mest berømte tempelet i Shanghai er Jadebuddhatempelet. Det er et historisk tempel som ble bygget i 1882, og utenfor preges det av to Buddha-statuer som begge er laget av jade. Hver statue veier over tre tonn og er på mange måter et symbol for tempelet, som kan skryte på seg å være bygget i fantastisk, kinesisk arkitektur.

Folkets plass

folkets plass shanghai

Et annet område som kan være verdt å få med seg i Shanghai, er det som kalles for Folkets plass. Det er et stort område/parkanlegg som blant annet inkluderer en hesteveddeløpsbane og andre underholdningstilbud. Her vil man kunne koble av fra storbylivet sammen med både innfødte og turister i frodige omgivelser.