Slik blir storbyferien billigere

inneholder annonselenker

slik blir storbyferien billigere

Å gjøre ting billig er ikke nødvendigvis ensbetydende med at det går ut over kvaliteten. En storbyferie på lavbudsjett kan selvsagt bli en kjempefin tur. Dessuten får du kanskje råd til å reise oftere enn om du alltid skal slå på stortromma. Tross alt er det opplevelsene og minnene som er verdt noe i lengden. Her er tipsene for hvordan du sparer penger på ferien.

 

Skal du til en billig eller dyr storby?

Valg av storby kan bli avgjørende for kostnadene. Flybilletter er blant annet priset i forhold til lengden på reisen. Derfor blir turen til Barcelona dyrere enn til Praha. Kostnadsnivået i hvert enkelt land er også viktig. Å finne billig hotell og restauranter i Krakow er enklere enn i London. Om budsjettet er viktigere enn destinasjonen, bør du velge en by der det generelle kostnadsnivået er lavt.

Du kan likevel gjøre ferien i en kostbar by langt rimeligere ved å være litt smart, og med litt mer planlegging.

 

Bestill fly lang tid i forveien, eller ikke…

Å finne de billigste flybillettene kan være lettere sagt enn gjort. På nettet florer det av tips som ofte ser motstridende ut. Noen fremhever viktigheten av å bestille tidlig, mens andre råder deg til å lete opp i-siste-liten-billetter. Sannheten om når flybillettene er billigst ser ut til å være vanskelig å få greie på.

Vår erfaring er at begge påstandene ovenfor er sanne, på hver sin måte. Bestiller du reisen din hos Norwegian lønner det seg absolutt å være tidlig ute. Det samme gjelder også for mange andre flyselskap, men noen av de flesker til med kjempetilbud på flyavgangen som går i morgen.

Den beste strategien er å bruke tid på å sammenligne, og helst lang tid i forveien. Da får du inntrykk av prispolitikken til hvert enkelt selskap. Er du ute i god tid, og får et bra tilbud, bør du booke umiddelbart. Bestemmer du deg for å ta en storbyferie på impuls og i nær fremtid, se etter i-siste-liten-billettene.

 

Dra på storbyferie på tirsdager

En titt på lavpriskalenderne til flyselskapene avslører det vi alle egentlig vet. Det er vanligvis billigere å fly på en dag tidlig i uka sammenlignet med torsdager og fredager. På samme vis er returbilletter på søndager de dyreste, så fremt du ikke var blant de første til å bestille. Flyselskapene opererer med forskjellige priskategorier, og selger naturligvis ut de billigste først. Dermed er det de dyreste billettene som selges sist, såfremt selskapet ikke er av de som dumper prisene på restplasser rett før avgang.

I sum anbefaler vi å legge flyreisen til dager med mindre trafikk, gjerne tirsdager for avreise, og lørdager for hjemreise. De som kan være fleksible på reisedagene får kjempemuligheter til å reise billig.

 

Fly direkte

Mellomlandinger er stort sett alltid fordyrende. Finnes det en direkterute til den storbyen du vil besøke, gå for det flyselskapet. Du bør likevel ta en titt på selskapene som konkurrerer på ruten. Er du uheldig har flyselskapet med direkteruten allerede solgt de rimeligste billettene, og dermed kan en mellomlanding med et annet selskap lønne seg.

Dette må du vurdere opp mot hvor lang tid du har til storbyferien din. Skal du være borte lenge er ikke en mellomlanding så veldig klønete. Er tiden knapp og du vil ha mest mulig ut av ferien, bør ikke mellomlandinger spise opp den dyrebare tiden din.

 

Ikke betal ekstra for flyreisen

Pass på lavprisselskap som prakker på deg ekstra kostnader så snart de får muligheten. En av verstingene, og et godt eksempel på problemet er RyanAir. Har du for eksempel booket reisen med kun håndbagasje, og det viser seg at bagen din er en smule større enn kravene, smeller de på deg et stivt gebyr. Det samme gjelder om du ikke printer ut ombordstigningskort, eller ikke bruker selskapets app til dette. Kommer du til skranken for å sjekke inn, ønsker RyanAir deg velkommen med en ganske drøy pris for å printe ut et boardingkort.

Med det sagt så er også slike selskap de rimeligste om du setter deg inn i reglene, og følger disse til punkt og prikke.

 

Finn rimelig overnatting

slik finner du rimelige hotellerDet største innhogget i reisekassa på en storbyferie er normalt overnattingen. Dette beror selvsagt på hvor lenge storbyferien skal vare. Når det gjelder hotell vil du som oftest komme rimeligst ut ved å bruke sammenligningstjenestene på nett. Sider som Expedia og Hotels har opparbeidet seg en enorm kundemasse. Hotell som ikke er tilknyttet disse nærmest drukner på nett, og kan være vanskelig å finne. Derfor finner vi som regel de beste tilbudene via de største sammenligningssidene. Der annonseres også kampanjetilbud som er verdt å følge med på.

Om du aksepterer mer usikkerhet, og ikke har behov for så mye privatliv på turen, er hospits og såkalt couchsurfing kurante alternativ. Dette blir en avveining på om fellesdusj og slikt er greit, sett opp mot de kronene du sparer sammenlignet med et rimelig hotellrom.

 

Bo sentralt eller nær metroen

I utgangspunktet bør du bo sentralt når du reiser på storbyferie. Da har du kort avstand til det meste av det du vil oppleve. Hotell som ligger mer perifert er imidlertid nesten alltid billigere. Igjen blir dette en avveining. Finner du et rimelig hotell i sentrum av byen, er kostnadsforskjellen og det du sparer på transportutgifter kanskje verdt det. I tillegg sparer du dyrebar reisetid.

Velger du å bo utenfor sentrum, sørg for å finne et hotell som ligger nært undergrunnsbanen. I storbyer går det raskt å forflytte seg med metro, og tidsbruken blir ofte neglisjerbar. Om storbyen ikke har metro, eller det ikke går en linje der du velger å bo, gå for trikk som andrevalg. Trikkene går som regel i egne traséer og kommer seg raskere frem i trafikken enn buss og taxi.

 

Planlegg måltidene før du drar

For å spare penger på mat bør du bruke litt tid før du drar til å planlegge. Ikke for å bestemme når du skal spise, men hvor. Normalt er restauranter som ligger i turistområder, eller nært populære attraksjoner, dyrere enn kvaliteten skulle tilsi. Restauranter som ligger i områder der lokalbefolkningen ferdes er som oftest de rimeligste. Å unngå turistfellene betyr ikke bare at du sparer penger, men sjansene er også store for at du får bedre service og bedre mat.

Sjekk på nettet om du finner et diskusjonsforum der folk som bor i byen bidrar, eller erfarne reisende. Ofte finnes det egne diskusjonstråder for spisesteder, og du kan spørre om tips direkte fra andre deltakere.

billig storbyferie velg rett restaurant

Sjekk prisene på opplevelsene før du reiser

Har du for eksempel som mål å gå på en konsert i byen du reiser til, sjekk priser online før du drar. Koster det flesk, og det ikke står om liv å komme seg på den konserten, ta heller sjansen på å finne en rimelig billett helt på tampen. Kanskje har du flaks og får en restplass med kraftig rabatt når du tropper opp i billettluka rett før konserten starter. Se også etter grupperabatter på severdigheter som krever inngangspenger.

Merk deg at mange severdigheter har høyere priser på de dagene eller periodene det er mye turister i byen. For eksempel kan en billett til en musikal i London koste det dobbelte på en lørdag i juli, sammenlignet med en tirsdag i mars.

 

Unngå svindel og uflaks

Det kan fort bli dyrt å være prisbevisst dersom du samtidig er uheldig eller naiv. Vær forsiktig med tilbud som høres for gode ut til å være sanne. Flybilletter blir du ikke lurt på, men det hender at folk går på blemmer i sammenheng med overnatting. Spesielt om overnattingen er ordnet privat. Noen storbyer har også lugubre hotell som kan finne på å snyte deg på regninga. Billetter til opplevelser som er kjøpt på svartebørs er kanskje den mest vanlige fella vi går i når vi prøver å gjøre ting billig og ”smart”.

Vår anbefaling er at du betaler så mye som mulig på forhånd, så lenge det er trygt (flybilletter og overnatting). Bruk kontanter til å betale småbeløp, som kafébesøk og mindre måltider, inngangsbilletter og transportutgifter. Alt som koster betydelige summer (overnatting, shopping), og som betales på stedet, bør betales med kredittkort om du har. Kredittkort gir deg langt bedre muligheter til å få tilbake pengene om du blir svindlet, eller om du ikke fikk levert varen/tjenesten som forventet. Flybilletter og hotell betalt med kredittkort er også mer gunstig for deg ved kansellering.