Tel Aviv

inneholder annonselenker

Tel aviv

Den israelske storbyen Tel Aviv har nesten en halv million innbyggere, og er en livlig og spennende by som aldri sover. Byen er stor nok til å gi deg alt du forventer av en storby, samtidig som den har kystlinje mot Middelhavet, og kan dermed gi en badeferie samtidig som man er på storbyferie. Tel Aviv er på papiret ikke hovedstad, men mange utenlandske diplomater bruker likevel byen som om den skulle være det, da de ikke nødvendigvis anerkjenner at Israel har krav på å bruke Jerusalem som hovedstad.

Mange tror Tel Aviv er en rolig og konservativ by, men de som tror dette kunne ikke tatt mer feil. Tel Aviv er kjent som «byen som aldri står stille» på grunn av det utrolige livet. Det er full fart selv midt på natta, uansett om man er på bar, på restaurant eller på nattklubb. Selv stranda har som regel godt med folk selv langt ute på natta. Når man først har vært i Tel Aviv skjønner man hva som menes med kallenavnet.

Selv om byen ligger i Israel i Midtøsten er det en dynamisk by som er åpen for moderne holdninger. Byen har visstnok verdens største utvalg av veganske restauranter, og regnes som en av de største teknologiske byene i området. På grunn av konflikten mellom Israel og Palestina er det strenge sikkerhetssjekker i hele byen, men man kommer neppe til å merke stort til konflikten på samme måte som man gjør når man besøker Jerusalem.

 

Anbefalte hotell i Tel Aviv

 

The Vera

Fremragende hotell med en flott beliggenhet i Tel Aviv. Hotellet har topp service, moderne rom og gode fasiliteter.

Plasseringen er sentral, rett ved Rothschild Boulevard. Hotellet får mye skryt fra nordmenn som har bodd her tidligere.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

65 Hotel Rothschild

Hotell med meget høy standard og sentral og fin plassering i hjertet av Tel Aviv. Forholdsvis kostbart, men fint.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

A23 Boutique Hotel

Flott boutique hotel i det gamle nord i Tel Aviv. Meget gode tilbakemeldinger.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 anbefalte ting å gjøre i Tel Aviv

Reise til Tel Aviv

Tel Aviv er den perfekte byen for alle som er glade i mat, og det er et helt enormt utvalg av mat fra hele verden her. Det er dessuten veldig billig uansett om man spiser gatemat, på kafé eller på en skikkelig restaurant. Byen har noen historiske bygninger og steder, men det er langt ifra samme konsentrasjon som man finner i nabobyen Jerusalem som bare ligger en times tid unna.

Stranden i Tel Aviv er over en mil lang, og man kan når som helst finne en plass hvor man kan kjøle seg ned i det deilige Middelhavsvannet. Langs mesteparten av stranda er det dessuten en koselig strandpromenade hvor man kan vandre nedover og se på den vakre byen.

Om man skulle ønske å bade i Dødehavet er det omtrent to timer fra Israel med bil, og man får dessuten sett litt av Jerusalem på veien. Husk å beregne god tid hvis du skal reise med offentlig transport, da det som oftest er strenge sikkerhetssjekker før man får gå om bord på buss, tog og lignende.

 

reiseguide til tel aviv

 

Man betaler med israelsk shekel i Tel Aviv og resten av Israel, og prisnivået er nokså høyt. I Tel Aviv trenger man ikke å blakke seg for å overnatte på greie steder slik som man gjør i Jerusalem, men det er likevel ikke en spesielt billig destinasjon. Det er gode muligheter for shopping i Tel Aviv, og her har man alt fra gigantiske kjøpesentre som har hundrevis av butikker, til små og koselige enkeltbutikker som selger småtterier. Det er verdt å ta en tur innom Carmel Market hvor man får tak i primært frukt og grønt, i tillegg til klær.

Det tar omtrent 5 timer med direktefly fra Oslo til Tel Aviv, og prismessig er det snakk om mellom to og tre tusen kroner for en tur/retur-billett. Det er kun Norwegian som flyr direkte, men det er også mulig å ta tur med en mellomlanding hvis det passer bedre.

 

Topp 10 attraksjoner i Tel Aviv

 

Neve Tzedek

Neve Tzedek, Tel Aviv, Israel

Neve Tzedek er et gammelt distrikt i Tel Aviv som i dag er kjent for å ha små, koselig butikker, kaféer, parker og en koselig stemning. Alle som er i Tel Aviv bør ta en gåtur i Neve Tzedek og sidegatene her for å utforske hva området har å by på.

Tayelet

strandpromenaden i tel aviv

Tayelet er promenaden i Tel Aviv, og denne går langs nesten hele den milelange stranda i byen. Her kan man vandre i sitt eget tempo mens man ser på havet, alle de utrolige bygningene langs promenaden, og alle folkene som holder til i området.

Gamlebyen Jaffa

gamlebyen jaffa i tel aviv

Jaffa er gamlebyen i Tel Aviv, og som med resten av gamlebyene i verden er det proppfullt av restauranter, kaféer, små butikker og gamle bygninger rundt om i området. Dette er den perfekte plassen for å lete etter unike suvenirer som man kan ta med hjem.

Kunstmuseet i Tel Aviv

kunstmuseet i tel aviv

På Kunstmuseet i Tel Aviv kan man se moderne kunst fra 1900-tallet og nyere, men i motsetning til mange kunstmuseer er det ikke bare proppfullt av eldgamle malerier fra kjente navn, og man kan oppleve mye nytt og spennende der også. Vel verdt et besøk om man liker kunst!

Carmel Market

carmel market tel aviv

Carmel Market er et marked i Tel Aviv hvor man først og fremst kan kjøpe frukt og grønt, eller klær. Selv om markedet spesialiserer seg på dette er det andre boder der også. Det er få plasser i området hvor man får tak i like billig og god frukt som her.

Sarona Market

Sarona Market, Tel Aviv, Israel

Sarona Market er et matmarked hvor man får kjøpt alt mulig av mat, enten man vil kjøpe hele hjul med oster, ferske grønnsaker, ferdigtilberedt mat eller olivenolje fra området. Her finner man mye eksklusiv mat til gode priser, så husk å ha litt ledig plass i kofferten.

Nachalat Binyamin Pedestrian Mall

Nachalat Binyamin Pedestrian Mall

Nachalat Binyamin Pedestrian Mall er et område i Tel Aviv hvor det er boder og små butikker som selger alt mellom himmel og jord. Her finnes man mange typiske turistbutikker, så det er godt mulig å finne noen kule ting å kjøpe her, selv om mange av tingene typisk er masseprodusert og av laber kvalitet.

Old Tel Aviv Port Area

Old Tel Aviv Port Area

Old Tel Aviv Port Area er havnedistriktet i Tel Aviv, og dette er et koselig og stemningsfylt område hvor det er veldig koselig å spasere langs. Det er ikke spesielt mye som skjer her, men det anbefales å sette seg ned med en kopp kaffe mens man ser på alle båtene i havna og nyter sjølufta.

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard

Rothschild Boulevard er en av de største gatene i Tel Aviv, og denne gaten er godt kjent for å ha eksklusive butikker som selger dyre klær og andre produkter. Det er også en stor turistattraksjon uansett om man tenker å handle her eller ikke, og det er mange spennende bygninger og butikker man kan se på.

Yarkon River and Park Hayarkon

tel aviv park

Yarkon River and Park Hayarkon er en enorm park midt i Tel Aviv. Her er det flere attraksjoner som en vannpark, en botanisk hage, to konsertarenaer, en innsjø og en elv som går gjennom parken. Det er få plasser i Tel Aviv hvor man virkelig kan slappe av, men dette er en av disse.