Tokyo

tokyo

Tokyo er Japans hovedstad, og er med et befolkningstall på hele 13 millioner innbyggere ikke bare landets desidert største by, men en av de aller største byene i hele verden. Byen er for mange kjent som hele verdens teknologiske navle, og svært mange av produktene vi nordmenn bruker i hverdagen stammer fra nettopp Tokyo og Japan. I tillegg til å være en industri- og forretningsby, så tiltrekker også Tokyo seg svært mange turister. Hvert eneste år kommer over 10 millioner mennesker for å se og oppleve den japanske kulturen.

Tokyo besøker man aller helst på våren eller høsten, på grunn av høye temperaturer i sommermånedene. Dessuten kan mye nedbør på denne tiden føre til en del «smog» som tåkelegger store deler av sentrum og områdene rundt. Snittemperaturene i Tokyo ligger på mellom 15 til 30 grader fra mai til oktober.

Anbefalte hotell i Tokyo

annonselenker

The Peninsula Tokyo

The Peninsula Toky er et femstjerners luksushotell med meget høy standard. Hotellet har moderne design og elegante rom og en kundeservice i toppklassen. Meget gode tilbakemeldinger fra tidligere gjester.

 

BESTILL ROM HER

 

The Tokyo Station Hotel

Et veldig bra hotell på alle måter. Meget sentral plassering, fine og elegante rom og særdeles hyggelig og serviceinnstilt personale.

 

BESTILL ROM HER

 

Tokyu Stay Shinjuku

Forholdsvis billig, men likevel flott og moderne hotell med sentral plassering. T-banestasjon rett rundt hjørnet, slik at du enkelt kan komme deg rundt.

 

BESTILL ROM HER

 

10 spennende ting å gjøre i Tokyo

annonse

Reise til Tokyo

Man reiser definitivt ikke til Tokyo bare for å tilbringe en langweekend der, ettersom flyreisen over til det som må kunne anses som andre siden av kloden tar minst 13 timer. Det er ikke mulig å fly direkte til Tokyo og Japan fra Norge, men via en europeisk eller skandinavisk hovedstad kan man komme seg dit med kun en mellomlanding. Den offisielle valutaen i Japan er japanske yen. 1000 yen tilsvarer nesten 60 norske kroner, og dersom det er første gang man besøker et asiatisk land, så kan det være vanskelig å få grep om hva ting koster den første tiden. 100 000 yen tilsvarer nemlig bare knappe 6000 kroner, og følgelig kan det være lett å tro at ting koster alt for mye.

Generelt så er Tokyo en trygg by å ferdes i, der man vil møte på både hyggelige og pratsomme japanere, og japanere som har det alt for travelt til å prate med deg (eller overhodet ikke prater engelsk). Som turist behøver man ikke å ta noen spesielle forholdsregler i Tokyo, foruten om at man må være obs på lommetyverier og svindel. Drikkevannet fra springen anbefales ikke for nordmenn.

 

Hoteller og restauranter i Tokyo

Storbyen Tokyo har et variert overnattingstilbud til deg som turist, med alt fra dyre luksushoteller til enkle turisthoteller. Man må regne med å betale rundt 600-800 kroner per natt dersom man vil bo på et av de mest sentrale og stilfulle hotellene, mens man kan få overnatting så billig som 200 kroner/natten for et enklere, tradisjonelt pensjonat. Og det er kanskje det hyggeligste når man først skal oppleve en annen og fremmed kultur?

Også det japanske kjøkkenet kommer til å overraske mange. Sushi er nok kanskje det måltidet nordmenn flest forbinder med Japan, men restaurantene i Tokyo kan by på så mye mer. Japanerne er ikke redde for å krydre maten sin, og har svært mange retter med eksotiske smaker. Ris, nudler og grønnsaker er dessuten obligatorisk til ethvert måltid, og det går mye i kylling eller fisk. Prisnivået på bespisning i Tokyo er svært varierende, der det stort sett er standarden som avgjør prisen.

 

Severdigheter i Tokyo

Tokyo har mange attraksjoner og severdigheter, så vel som aktiviteter for familier og de minste. Det er en «komplett» by med et godt underholdningstilbud, og man vil neppe kjede seg på ferie i storbyen Tokyo, enten man er 15, 30 eller 60 år gammel.

 

Disneyland i Tokyo

severdigheter tokyo

Kilde: wikimedia commons

Man behøver ikke å reise til USA for å stikke innom Disneyland, spesielt ikke når Disney Resort i Tokyo er en tro kopi av den «opprinnelige» parken i statene. Her kan man oppleve alt det beste fra Disney, i en park som i tillegg har eget badeland. Reiser man til Japan og Tokyo sammen med barn så bør et besøk hit stå høyt oppe på listen, og Disneylandet befinner seg kun et drøyt kvarter fra sentrum av hovedstaden.

Tokyo Tower

tokyoDu besøker ikke en storby eller hovedstad uten å ta deg til et utkikkspunkt – og i den japanske hovedstaden er det Tokyo Tower som gjelder. Det strekker seg hele 333 meter over bakken, og har en utsiktsplattform for turister på omkring 150 meters høyde. Tårnet minner på mange måter i konstruksjonen om Eiffeltårnet, og er en stor turistmagnet i Tokyo.

Keiserpalasset

keiserpalass tokyoDen viktigste bygningen med skikkelig historisk sus over i Tokyo er Keiserpalasset – og det vil du ikke gå glipp av. Palasset er en populær turistattraksjon og består av et omfattende palass omringet av grønne områder og parker. Absolutt verdt et besøk, om ikke innendørs så fra utsiden.

Templer i Tokyo

tempel tokyoTokyo hadde nok flere templer før i tiden, men en del av disse er godt bevarte den dag i dag. Først og fremst bør man oppleve Asakusa Kannon, som er et tempel datert helt tilbake til 600-tallet. Mye har naturligvis skjedd siden den gang, men at det er mye historie her er det ingen tvil om. Vurder også en tur innom Meiji-tempelet dersom du vil oppleve den moderne, japanske kulturen, ettersom dette tempelet ble bygget på slutten av 1800-tallet.

Shibuya

Shibuya, Tokyo, JapanShibuya er ikke noen turistattraksjon i seg selv, men en av de mest populære bydelene i Tokyo. Området kan på mange måter sammenlignes med Time Square i New York, og er et moderne strøk med store gåflater. Her vil det nærmest være vanskelig å ta seg frem i de gigantiske folkemengdene i gatebildet, men det er flust av muligheter for shopping og andre aktiviteter for turister her.