Trier

inneholder annonselenker

Utsikt over Trier

I vår reiseguide til Trier kan du lese mer om hva du bør se og oppleve når du besøker denne fantastiske byen. 

Ved elven Mosels bredder, bare 17 km fra Luxembourg, ligger Trier. Trier er Tysklands eldste by, og ble grunnlagt av Keiser Augustus som en romersk koloni 16 år før Kristus. Det romerske opphavet er fortsatt godt synlig flere steder og byen omtales gjerne bare som «Nordens Roma».

Med en befolkning på 110.000 mennesker er ikke byen i seg selv så stor. Men dersom man ser på alle bygningene som er på UNESCOs verdensarvliste, er det ingen tvil om Triers storhet. 

Reiser du til Trier får du oppleve en vakker by, spekket med historie. Det er også en moderne studentby som oser av liv på byens mange kafeer og restauranter. I områdene rundt byen ligger det dessuten er rekke vingårder, perfekt for de som er interessert i vin.

 

Anbefalte hotell i Trier

Trier er en populær by og har naturlig nok et godt utvalg av overnattingsmuligheter. For å gjøre det enkelt for deg har vi her plukket ut tre gode hotellvalg som alle ligger sentralt til i Trier.

 

Hotel Villa Hügel

På en liten høyde med nydelig utsikt over Trier ligger fantastiske Hotel Villa Hügel. Her bor du i vakre omgivelser, med tilgang til en rekke deilige fasiliteter. 

Fra hotellets evighetsbasseng kan du nyte utsikten over byen, eller bare slappe av på solsengene like ved. Hotellet har også et innendørs badebasseng, i tillegg til badstue og massasjemuligheter.

Rommene er store og fine, med gjennomgående høy standard. Hotel Villa Hügel er et av de aller beste hotellene i Trier og et sikkert valg for de som ønsker bo ekstra godt når de besøker byen.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Park Plaza Trier

Park Plaza Trier har en flott beliggenhet, bare et par minutters gange unna gamlebyen i Trier. Her bor du like ved byens mest populære severdigheter, som Porta Nigra og torget.

I hotellets restaurant Restaurant Plaza Grill kan du spise nydelig kjøttretter fra grillen, eller bare nyte en god drink i den stilfulle loungen.

Hotellrommene er store og komfortable, med moderne innredning. I hotellets kjeller ligger det et eget parkeringshus, perfekt for de som kommer til Trier med bil.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

ibis Styles Trier

ibis Styles Trier har en perfekt beliggenhet, midt i smørøyet av Trier. Her har du kort vei til byens mest kjente severdigheter, shopping og restauranter. 

Hotellet er nytt og moderne, med store og lyse rom. Ankommer dere Trier med bil så kan dere benytte dere av hotellets parkeringsplass.

Ønsker dere å bo forholdsvis rimelig og veldig sentralt når dere besøker Trier, er ibis Styles Trier et glimrende hotellvalg.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Turist i Trier

Som turist i Trier bør man kanskje først og fremst ha en interesse for historie og kultur. Her finner du nemlig godt bevarte historiske bygninger som strekker seg helt tilbake til Romerrikets dager. 

Middelalderbyen er kjent for sine befestninger i romansk stil. Noe uvanlig for denne delen av Europa, desto mer interessant. Porta Nigra er selve byporten, mens ruiner av romerske bad og amfiteater fins intakt den dag i dag.

Trier sentrum

Man finner St. Peters katedral i Trier, og denne kirken har en utrolig kuppel, mens Vår Frues kirke er utsmykket i vakre mosaikker.

Foruten en sterk tilknytning til romerne og katolikker, er Trier historiske sett kjent for sin handel. Her var det ikke bare vin man handlet med, men også tekstiler, maskineri, skinn, tobakk og brygg.

Er du interessert i vin og god mat vil du nok også finne deg godt til rette i Trier. Mosel-distriktet er viden kjent for sine gode viner, og i Trier har du muligheten til å besøke flere av de kjente vingårdene. 

 

Spennende ting du kan gjøre i Trier

Trier er kanskje først og fremst kjent for sin rike historie, som strekker seg helt tilbake til Romerrikets dager. Byen har også en fantastisk arkitektur med nydelige bygninger, flotte torg og kirker. Her har vi plukket ut noen av de spennende tingene du kan se og gjøre når du besøker Trier.

 

Utforske historiske Trier

Trier er det samme som verdensarv. Det er UNESCO som utroper dem, og i Trier finner vi mange. Domkirken, amfiteatrene, byporten, de romerske badene også videre.

Porta Nigra i historiske Trier

Alle er en del av samme forhistorie, men alt bør oppleves. Dersom man elsker den romerske kulturen, er byen Trier perfekt. All informasjon kan fås på engelsk og fransk i tillegg til det lokale språket.

 

Byvandring med guide i Trier

Guidede turer i Trier kan gjøre med buss eller med byvandring, slik at man får nyte hele opplevelsen til fulle.

Byvandring i Trier

Byguiden kan gå innom severdigheter som Porta Nigra, markedsplassen, Gangolfkirken, Peterskatedralen, Aula Palatina, Palasset og til slutt de romerske badene som byen er så kjent for.

 

Museumsbesøk i Trier

For dem som vil oppleve vakker natur midt i byen, er utedørsmuseet en ideell plass å starte rundturen. Her finner man gamle utgravinger som stammer fra antikken. Torv, parker og små hager er alltid velstelte og pent utformet.

Karl Marx Museum Trier

Karl Marx-Haus er et museum som også er den kjente filosofens hjem. Her levde han store deler av sitt liv. Mange av de besøkende kommer fra Kina og land som identifiserer seg sterkt med teoretikeren.

 

Slik reiser du til Trier

Det finnes mange pakkereiser til Trier, en by man må få med seg om man elsker kultur og romersk historie. Det er mest naturlig å fly direkte til Frankfurt, da dette blir den mest besøkte flyplassen i nærheten.

Hit flyr det internasjonale flyselskaper direkte, noe som gjør reisen komfortabel. Togreisen videre tar ca. 3-4 timer. Alternativt kan man fly til Luxemburg, for en transitt via hovedstaden.

 

Shopping i Trier

Trier er på ingen måte noen utpreget shoppingdestinasjon, men det finnes like vel flere spennende kjøpesentre og butikker byen. 

Midt i sentrum av byen ligger Trier Galerie, som er et moderne kjøpesenter med en rekke klesbutikker, parfymeri og matbutikker. Her kan du shoppe kjente merkevare fra Zara og H&M, i tillegg til flere tyske kjedebutikker.

Shopping i Trier

Et besøk innom byens største torg, Hauptmarkt, er også et «must». Her finner du en rekke små og koselige butikker, i tillegg til boder som selger mat og frukt.

 

Populære severdigheter i Trier

Her har vi plukket ut noen av de mest populære severdighetene i Trier. Besøker du byen bør du absolutt få med deg en håndfull av disse.

 

Trier domkirke

Domkirken i TrierSt.Peter Katedralen er byens domkirke. Den er på UNESCO verdensarvliste og er en majestetisk kirke som viser hvilken makt den hadde gjennom hundrevis av år. Den har eksistert i nesten 2000 år.

Porta Nigra

Den gamle romerske byporten Porta Nigra i TrierPorta Nigra er Triers egen byport. Navnet betyr den sorte porten, og ble første gang bygget for over 1800 år siden. Den er også på verdensarvlisten til UNESCO. Det er mange omvisninger i Porta Nigra hver dag, og man kan se det gamle bygget som inngangen til gamlebyen.

Hauptmarkt

Hauptmarkt torget i TrierHauptmarkt er det største torget i Trier og her kan man gjøre mange spennende kjøp. Hele plassen er i neoromantisk stil, noe som bevitner den epoken byen er fra. Det er bilfritt her, noe mange setter pris på. Det er også mulig å få seg en matbit langs mange av de fortauskafeene som omkranser markedet, eller en bedre middag på en restaurant. Markedet er for å se og bli sett.

Vår frues kirke

Liebfrauenkirche - Vår frues kirke i TrierVår frues kirke, eller Liebfrauenkirche som den heter på tysk, er også verdt et besøk. Den er mindre enn byens domkirke, men den er nydelig utsmykket i sandstensglass og er en del av UNESCOs verdensarv.

Rheinisches Landesmuseum Trier

Rheinisches Landesmuseum TrierLandmuseet Rhineland er et must for dem som vil besøke Trier. Museet er et slags arkeologisk museum med utgravninger og skatter fra fortiden som hovedsete for det romerske imperiet. Man får virkelig følelsen av byens fortid.

Kaiserthermen

Ruiner fra det gamle romerske badet KaiserthermenKaiserthermen er de romerske badene som har prydet byen gjennom hundrevis av år. Dette symbolet på makt og rikdom var noe Trier dro nytte av, og i dag kan man se ruinene av byggene som også minner om Colosseum. Det er først når man begir seg under bakken at badene viser seg, i en labyrint av ganger og rom.

Konstantinkirken / Aula Palatina

Aula Palatina TrierKonstantinkirken, også kjent som Aula Palatina, er en basilika som hedrer Konstantins minne. Den inneholder blant annet den største hallen fra antikken og er i dag på verdensarvlisten over verneverdige bygg. Denne føyer seg inn i rekken av monumenter man bør og må besøke i Trier.

Trier amfiteater

Det gamle romerske amfiteateret i TrierTrier amfiteater er fra det andre århundret og er en av de aller største i sitt slag. Det er et must for de som elsker romersk historie, og har plass til over 20.000 tilskuere den dag i dag. Selvsagt en del av verdensarven, noe vi skjønner denne byen er full av beviser på.