Valletta

inneholder annonselenker

ferie i valletta på malta

Valletta er hovedstaden på Malta, en øy i Middelhavet med en rik historie og et behagelig klima. Øya var under britisk styre i 150 år, et styresett som har satt sine tydelige spor og britisk er fortsatt et av de offisielle språkene her.

Malta ble selvstendig i 1964 og er i dag en egen stat som også er medlem av EU. Opp gjennom århundrene har Malta vært utsatt for flere kriger og forskjellige erobrere har styrt på øya, alt fra romerne under Romerrikets storhet, til arabere og normannere. Malteserordenen som var en korsfarerorden overtok styringen av Malta i 1530 og de bygget flere imponerende festningsverk på øya og rundt Valletta. Under andre verdenskrig var Malta en strategisk viktig øy i Middelhavet og britene brukte øya som hovedkvarter for sine operasjoner i middelhavet. I dag er Malta spekket med historie fra disse forskjellige tidsepokene og flere spennende severdigheter venter den historieinteresserte.

Hovedstaden Valletta ble grunnlagt av korsfarerne på 1500-tallet og er omkranset av en stor ringmur. En ferietur til Valletta byr på spektakulære severdigheter som Johanneskatedralen og Upper Barrakka Gardens for å nevne noen, samt et behagelig klima. Den offisielle valutaen på Malta er euro og prisnivået er jevnt over billigere enn i Norge. Den beste tiden å reise til Valletta på er mellom februar og juni. Da unslipper du den til tider veldig varme sommeren i Middelhavet, samt regnsesongen som varer mellom oktober og februar. Høysesongen regnes å være fra juli til september, en periode hvor det estimeres å være dobbelt så mange turister på Malta som fastboende.

 

Anbefalte hotell i Valletta

 

66 Saint Pauls & Spa

Nydelig og forholdsvis intimt firestjerners hotell med perfekt plassering i hjertet Valletta.

Rommene er fine og hotellet har også eget badebasseng.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Palazzo Consiglia

Meget flott og elegant hotell midt i Valletta rett i nærheten av Grand Harbour.

Gode tilbakemeldinger fra gjester.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

Palais Le Brun

Kjempefint hotell med høy standard ved Grand Harbour.

Hotellet har eget badebasseng og takterrasse, samt egen restaurant og bar.

 

LES MER / SJEKK PRIS HER

 

10 spennende ting å gjøre i Valletta

 

Reise til Valletta

Det finnes flere forskjellige flyselskaper som flyr deg fra Norge til Malta. De fleste flyselskapene flyr hit med en mellomlanding, men Norwegian har direkterute fra Oslo til Malta noen få ganger i uken. Flyr du direkte så er flytiden beregnet til å være 3 timer og 50 minutter, mens flyr du med mellomlanding er reisetiden beregnet til å være alt fra 6 timer og oppover. Flyplassen på Malta heter Malta International Airport og ligger ca. 9 km utenfor Valletta. Du kan komme deg til sentrum av Valletta enten med buss eller med taxi. Reisetiden med taxi oppgies til å være ca 20 minutter med bil og 35 minutter med buss. Ønsker du deg en billig pakketur til Malta så anbefaler vi deg å ta en titt på tilbudene du finner ved å trykke på lenken under.

 

Severdigheter i Valletta


Lascaris War Rooms

lscaris war rooms i valletta på maltaMalta var en strategisk meget viktig øy under andre verdenskrig og det var fra Lascaris War Rooms at britene styrte forsvaret av øya, samt sine operasjoner i Middelhavet. Lascaris War Rooms er en serie av tuneller og rom som som fungerte som operasjonssentral under krigen. Etter andre verdenskrig ble komplekset fortsatt brukt av britene i noen år, før NATO etter hvert overtok kommandoen. Driften av anlegget ble nedlagt i 1977 og anlegget ble senere restaurert tilbake til orginal stand. Det er i dag en av de mest populære severdighetene på Malta, og absolutt verdt et besøk om du er interessert i historie og da særlig i historien rundt andre verdenskrig.

Johanneskatedralen

Johanneskatedralen valletta maltaJohanneskatedralen i Valletta ble bygget mellom 1572 og 1577 og er en fantastisk flott og rikt utsmykket katedral. Kirken er full av imponerende malerier og den inneholder også et av de mest kejnte bildene til kunstneren Caravaggio, Halshuggingen av Johannes døperen. Kirken ser kanskje enkel ut på utsiden, men man blir fort overveldet når man kommer inn i kirken og ser den fantastiske utsmykkingen. Dette er en severdighet du ikke bør gå glipp av om du besøker Valletta.

Valletta Waterfront

Valletta WaterfrontValletta Waterfront er en flott strandpromenade hvor du kan rusle rundt å se på majestetiske bygninger i en historisk atmosfære. Området har også mange forskjellige cafeer, restauranter og barer. En perfekt plass for et måltid, eller bare for å nyte noe godt å drikke mens man nyter den gode utsikten over havnen, sjøen og de flotte bygningene.

Saluting Battery

Saluting BatteryThe Saluting Battery er en kanonstilling som ble konstruert på 1500-tallet. Batteriet ble for det meste brukt til å skyte salutter og signaler, men ble også brukt under krigshandlinger under den franske blokkaden fra 1798-1800 og under andre verdenskrig. Det har i moderne tid blitt restaurert og det skytes nå daglige salutter her både klokken 12 og klokken 16. I tillegg til å oppleve saluttene på nært hold får du også en fantastisk utsikt over Valletta fra dette batteriet.

Fort Saint Elmo – Nasjonalt krigsmuseum

nasjonalt krigsmuseum vallettaNasjonalt krigsmuseum, eller National War Museum, er et museum over andre verdenskrig som er plassert i Fort Saint Elmo. Vel verd et besøk for den historieinteresserte og du får et godt innblikk i krigshandlingene som har preget Maltas historie. Fortet som museumet er bygget i er også en severdighet i seg seg selv.

Upper Barrakka Gardens

Upper Barrakka GardensUpper Barrakka Gardens er et flott hagekompleks som har en flott hage med benker i skyggen hvor man kan slappe av litt. Det aller mest kjente ved Upper Barrakka Gardens er nok like vel den fantastiske utsiken man får over Grand Harbour og festningsmuren i Valletta. Det er også her at allerede nevnte Saluting Battery er lokalisert. Så her kan du slå to fluer i en smekk av hva severdigheter angår.

Barrakka Lift

severdigheter i valletta Barrakka Lift er en topp moderne heis som kan frakte 15-20 personer i gangen opp de bratte veggene av Fort Lascaris opp til overnevnte Upper Barakka gardens. Her oppe får du som nevnt glimrende utsyn over Valletta. Heisen er gratis å bruke opp, mens du må betale en liten sum hvis du velger å bruke den ned igjen også. Heisen  gjør utforskningen av Valletta mye enklere.

The Three Cities

the three cities maltaThe Three Cities (De tre byene) er en samlebetegnelse på de tre festningsbyene Birgu, Senglea og Cospicua. Den eldste av de tre byene er Birgu, som har eksistert siden middelalderen. Byene ble beskyttet av det som kalles Cottonera Lines, sammen med flere andre befestninger. The three cities er i dag en av de mest populære severdighetene på Malta og det går ferger hit daglig fra Valletta. På denne turen får du studert flere av de imponerende festningene som omgir Valetta på nært hold.